Görüş Bildir
Haberler
Hiranur Vakfı, Kaçak Yapılar İçin İBB’ye Açtığı Davayı Kaybetti

etiket Hiranur Vakfı, Kaçak Yapılar İçin İBB’ye Açtığı Davayı Kaybetti

Cinsel istismar skandalıyla ülke gündemine oturan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı, kaçak yapılarını mühürleyen İBB’ye karşı açtığı davayı kaybetti. İBB’nin vakfın kaçak yapılarını yıkmasının önünde bir engel kalmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalı ülke gündemine oturmuştu.

Skandalın ardından İBB de vakfın Sancaktepe’deki yapılarının kaçak olduğunu belirleyerek 8 Aralık 2022’de mühürledi. İBB’den yapılan açıklamada, 5 blok için ruhsat alan Hiranur Vakfı’nın, mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği tespit edildiği ifade edildi.

Yıkımın önünde engel kalmadı

Yıkımın önünde engel kalmadı

Kaçak yapıları mühürlenen Hiranur Vakfı ise İBB’ye karşı İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Vakıf, İBB’nin kaçak yapıları “yapı tatil tutanağı tutarak” mühürlemesinin işlemi için yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verilmesini talep etti. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, mahkeme 15 Mart’ta Hiranur Vakfı’nın bu talebini “yürütmenin durdurulması için koşulların bir arada bulunmaması” nedeniyle reddetti. Mahkemenin bu kararıyla birlikte İBB’nin kaçak yapılar için yıkım kararı almasının önünde bir engel kalmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
82
14
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

O zaman temizlik başlasın!

Dede Aydin

bunlara kim izin veriyor Sancak tepe belediye veriyor beldeye başkanı kim şeyma döğüşçü hanım birde tabelaya avukat bilgisini koyarak avukat şeyma döğüşçü... Devamını Gör

mamamia

bunların dava açabilmesi bile haksızlık lan