Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'da Greenpeace'e Yasak

etiket Hindistan'da Greenpeace'e Yasak

Deniz Gök
07.11.2015 - 00:08 Son Güncelleme: 07.11.2015 - 00:19

Birçok ülkede faaliyet gösteren çevre örgütü Greenpeace'e Hindistan'dan yasak geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'in haberine göre, Hindistan'da Narendra Modi Başbakanlık görevine gelmesiyle yabancı sivil toplum kuruluşlarına yönelik denetimler başlatmış, Greenpeace'in Hindistan şubesine yurt dışından mali yardım alınması yasaklanmıştı.

Greenpeace'in Hindistan şubesi, Temil-Hadu Eyaleti'nde kayıtlı. Eyalet yönetimi, örgütü dolandırıcılıkla suçlayarak lisansını elinden almıştı.

Örgüt tüm suçlamaları reddederek yasağı, 'muhalif görüşlere karşı beceriksiz mücadele çabası' olarak nitelendirdi. Greenpeace temsilcileri, kararı mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Çevrecilerden Ban Ki-moon'a mektup

Çevrecilerden Ban Ki-moon'a mektup

Greenpeace'in Hindistan şubesinin internet sitesinde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon adına yazılan bir mektup yayınlandı.

Mektupta, 'Hindistan, dünyanın en büyük demokratik ülkelerinden biri, ancak Hinduların özgürce konuşma hakkı bugün tehdit altında. Sivil örgütler, devlet tarafından baskıya uğruyor. Greenpeace India, sıradan vatandaşların çevre dostu enerjiye, suya ve gıdaya erişebilmesi için 15 yıldan fazla bir süredir bu örgütlerle işbirliği yapıyor. Şimdi muhtemelen başarılı kampanyalarımızdan dolayı İçişleri Bakanlığı bizi kapatmaya çalışıyor' ifadelerine yer verildi.

Sputnik Türkiye ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
0
0
0
0
0