Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'a Havai Fişek Felaketi: En Az 100 Ölü

Hindistan'a Havai Fişek Felaketi: En Az 100 Ölü

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletindeki bir Hindu tapınağında düzenlenen festival sırasında meydana gelen patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın, bölgedeki havai fişek gösterisi sırasında ateşlenen bir havai fişeğin yakındaki büyük miktardaki havai fişek kümesine isabet ederek patlaması sonucu sabaha karşı 03.30 sıralarında başladı.

Yerel basın organları tapınak yakınında gece yarısı başlayan havai fişek gösterisini izlemek üzere tapınak çevresinde 15 binden fazla kişinin toplandığını duyurdu.

Yerel yetkililer, polisin tapınak yakınında havai fişek gösterisine izin vermediğini belirtti. Olay yerine çok sayıda ambülans ve kurtarma ekibi gönderilirken, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Hindistan donanmasına ait iki helikopterin de olay bölgesine gönderildiği öğrenildi.

Patlama anına ait görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Modi: 'Tarifsiz bir trajedi yaşıyoruz'

Başbakan Modi: 'Tarifsiz bir trajedi yaşıyoruz'

İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Kerala Eyalet Başbakanı OOmmen Chandy ile görüşerek kazayla ilgili bilgi aldı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Singh, merkezi hükümetin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

Hindistan Başbakanı'da yaşanan patlama sonrası olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Başbakan Modi, 'Yürek parçalayıcı, tarifsiz bir trajedi yaşadıklarını' söyledi.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte, yüzlerce kişi yakınlarını bulabilmek için tapınağa akın etti.

Yardım ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için buldozerlerle alanı temizledi.

Thiruvananthapuram tıp fakültesinde tedavi altına alınan yaralıların çoğunun durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Yeni Delhi'den bölgeye yanık uzmanı doktorların gönderildiği haber veriliyor.

Kerala eyeleti Polis Müdürü TP Senkumar cesetlerin kömürleşmesi nedeniyle ölenlerin kimliklerini tespit edebilmek için DNA testleri yapılacağını söyledi.

AA, DHA, BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umutcan Fırat

Ulan benden önce yapılan yorumlara bakıyorum da ne mallar var şu güzelim ülkede. Sonra da çıkıp demeyin bizde patlama oldu mu Avrupa sesini çıkarmıyor. Önce ... Devamını Gör

zaten havaifişekler yasaklanmalı. sen onlar havada patlarken etkilenmiyorsun ama gökyüzündeki kuşlar o sesten ölüyor. bence zaten eğlenceli bir yanı da yok

Tan

Tıp fakültesinin adını söyleyene kadar ölür zaten insan... Thiruvananthapuram...