Görüş Bildir
Haberler
Hileli Gıda Satan Üreticiye Hapis Cezası Verildi: "Artık 'Ben Cezayı Öderim, Yoluma Devam Ederim' Dönemi Bitti"

Hileli Gıda Satan Üreticiye Hapis Cezası Verildi: "Artık 'Ben Cezayı Öderim, Yoluma Devam Ederim' Dönemi Bitti"

Gaziantep'te bir üreticiye ay çiçeği yağına soya yağı karıştırmaktan bir yıl bir ay 10 gün hapis cezası verildi. Kararın hileli gıda satışında emsal niteliğinde olduğunu belirten Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Büyükhelvacıgil, artık insanların 'Ben cezayı öderim, yoluma devam ederim' deme döneminin sona erdiğini vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep sanayi sitesindeki bir firmada 2015 yılında yapılan denetimde, ayçiçeği yağından alınan numunelerde soya yağı tespit edildi. Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olmayan bu ürünü üreten firma yetkilileri hakkında, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü tarafından, 'kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş ve değiştirilmiş gıda bulundurma' suçunun işlendiği gerekçesiyle şikayetçi olundu.

Mahkeme cezayı erteledi

Mahkeme cezayı erteledi

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından firma sahibi S.Y. hakkında dava açıldı. Yaklaşık 3 yıl süren dava sonucu Gaziantep 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce S.Y.'ye 'bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti' suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis ve 5 gün adli para cezası verildi. Mahkeme heyeti cezayı erteleyerek, 1 yıl 6 ay boyunca S.Y.'nin denetime tabi tutulmasına karar verdi.

"Sonunda güzel bir emsal karar çıktı"

"Sonunda güzel bir emsal karar çıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davaya taraf olan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Büyükhelvacıgil, bu tür kararların emsal olduğunu belirterek, 'Yıllardır Yağ Sanayicileri Derneği olarak hep tağşiş ile ilgili var gücümüzle mücadele ettik. Dolayısıyla uzun süredir devam eden davalarımız vardı. Ama en sonunda güzel bir emsal karar çıktı. Özellikle karışımla ilgili artık işlerin kolay olmayacağını, artık insanların 'Ben cezayı öderim, yoluma devam ederim' şekli bittiğini apaçık ilan etmiş oldu. Bundan sonra herkes son derece dikkatli, gıda güvenliğinde doğru düzgün üretim yapmaları zorunluluk haline geldi. Tabi bu ister istemez ülkenin rekabet gücünü de etkiliyordu. Çünkü doğru firmalar uzun yıllar emek veriyorlar, işlerini doğru şekilde yapmaya gayret ediyorlar. Bu firmaları ister istemez zarar görmüş oldu. İnşallah bu süreçten sonra bu kararın güzelliği ile birlikte bütün ülkeye gıda güvenliği konusunda emsal olabilecek, buradan yol alınabilecek bir süreç hakim olur' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
31
11
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Bu tür cezada erteleme olmamalı. Böyle herkesin 5 yılda bir kere yakalanma hakkı var gibi oluyor.

codelemon

adalete güvenmiyorum, ertelemek nedemek ya? demekki biz de yapabiliriz nasıl olsa erteleniyor muş..

gokcen7

Göz boyamak için yapılan bir durum bu kanmayın kandırılmayın, reklam kokan hareketler bunlar resmen