Görüş Bildir
Haberler
Heykeller Yıkıldı, Kiliseler Ateşe Verildi: Kanada'da Çocuklara Ait Toplu Mezarlara Tepki Çığ Gibi Büyüyor

etiket Heykeller Yıkıldı, Kiliseler Ateşe Verildi: Kanada'da Çocuklara Ait Toplu Mezarlara Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Kanada'da Katolik kilisesinin yatılı okullarında yerli çocuklara ait toplu mezarların tespit edilmesinin ardından düzenlenen protestolarda göstericiler, Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait heykelleri yıktı, kilise binalarını ateşe verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada’nın birçok bölgesinde yürütülen çalışmalarda Kızılderili halkına ve çocuklarına ait yüzlerce mezar ve kalıntıların tespit edilmesi, ülkede birçok vatandaşın tepki ve protestolarına hedef oldu. 

Toplu mezarlara ve Kızılderili halkına yönelik yapılanlara karşı tepki gösteren protestocular, Kanada Günü'nde düzenlenen miting sırasında kontrolden çıktı.

Kraliçenin heykeli yıkıldı

Kraliçenin heykeli yıkıldı

Manitoba eyaletinde bulunan Winnipeg kentindeki Manitoba Yasama Meclisi'nde toplanan yüzlerce protestocu, “Her Çocuk Önemlidir” mitingi sırasında “bir zamanlar çocuktuk” sloganları atarak Kraliçe Victoria ve Kraliçe II. Elizabeth’e ait heykeller de dahil olmak üzere Meclis’te bulunan birkaç heykeli yıktı.

Kundaklama soruşturması

Kundaklama soruşturması

Kanada’da tespit edilen yerlilere ait mezar ve çocuk kalıntılarının tespiti sonrası gerginlik artarken Kanada polisi mezar bulgularının ardından ülkenin birçok farklı bölgesinde Katolik kiliselerinde kundaklama olayları ile karşılaşıldığını duyurdu.

Kiliselerin kundaklanmasına ilişkin soruşturma başlatan polis, kundaklamaların nedeninin henüz belirlenemediğini, fakat olayların bazılarının toplu mezarların keşifleriyle bağlantılı olduğundan şüphelenildiğini kaydetti.

Yüzlerce isimsiz mezar

Yüzlerce isimsiz mezar

Kanada’nın British Columbia eyaletinde yer alan Kamloops kentinde 1978 yılında kapatılan Kamloops Kızılderili Yatılı Okulu’nda, 29 Mayıs’ta yer radarı yöntemiyle yürütülen çalışmalarda 215 çocuğun kalıntılarına rastlanmıştı. 

Çocuk kalıntılarının tespitinin ardından Kızılderili halka yönelik yapılanlar ve yatılı okullara ilişkin tartışmalar alevlenmişti.

Mezarlara ilişkin yürütülen çalışmalar çerçevesinde Kanada’nın Saskatchewan bölgesinde yer alan Regina kentinin yaklaşık 140 kilometre doğusundaki eski Marieval Kızılderili Yatılı Okulu çevresinde yapılan incelemelerin ardından 751 isimsiz mezar bulunmuştu. 

Son olarak 30 Haziran’da ise, Kanada’nın British Columbia eyaletinde yer alan St. Eugene Misyon Okulu yakınında 182 isimsiz mezar tespit edilmişti.

Ayrıca baknıız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
357
157
59
33
22
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

batı nın tarihinde pek çok utanç verici olay var.hatta bugünkü zenginliklerinin çoğunu eski dönemlerdeki sömürü ve köleliğe borçlular.ancak bir şeyi takdir e... Devamını Gör

Phoenix Jean Grey

Batı tarihi hakkında hiç bişey bilmediğin çok belli. Anca youtube ve medyada gördüklerini tekrarlıyosun. Adamlar zaten zenginliklerinin verdiği güç sayesinde... Devamını Gör

ersaglamnihat

Batı medeniyetine hayranım. Adamlar bu mezarların halkta isyana neden olacağını bile bile araştırıp çıkartıyorlar. Bizde olsa mezarı bulanlar çoktan FETÖ/PKK... Devamını Gör

Laplace's Demon

Kuran kurslarındaki taciz olaylarından mesela Türkiye'de bir caminin bu şekilde yakıldığını düşünsenize. Düşünemezsiniz. Çünkü Türkiyede taş bir binanın yakı... Devamını Gör