Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Adeta Korkulu Rüyası Haline Gelen Cinsel İsteksizliğin Muhtemel Nedenlerini Sıralıyoruz

etiket Herkesin Adeta Korkulu Rüyası Haline Gelen Cinsel İsteksizliğin Muhtemel Nedenlerini Sıralıyoruz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hep libidonuz tavan gezecek değilsiniz ya 😂

1. İlişkide kendinizi güvende hissetmiyor olabilirsiniz.

1. İlişkide kendinizi güvende hissetmiyor olabilirsiniz.

Partneriniz yatakta harika olabilir ama kafanızda onunla ilgili soru işaretleri varsa bu cinsel isteğinizi azaltabilir. Bu ilişkiyi hem istiyorsunuz hem de kafanızda çözemediğiniz bazı şeyler olduğu için kendinizi veremiyorsunuz.

Şunu deneyin: Bir terapistle görüşün ya da güvendiğiniz bir aile üyesi ya da arkadaşınızla konuşmayı deneyin. Eğer kendinizi o ilişkide güvende hissetmiyorsanız da bir an önce bitirmeye çalışın.

2. Yaşadığınız cinsellik rahatsız olabilir ya da sizi tatmin etmiyor olabilir.

2. Yaşadığınız cinsellik rahatsız olabilir ya da sizi tatmin etmiyor olabilir.

Herkesin ten uyumu olacak diye bir şey yok, karşınızdaki kişi ile yaşadığınız birkaç küçük deneyim, kondomun yırtılması, iki saniye süren oral seks, sizin için hüsranla sonuçlandıysa bir daha istemeyebilirsiniz.

Şunu deneyin: Kendi cinsel ihtiyaçlarınız ya da fantezileriniz konusunda karşınızdaki insana daha açık olun. Ama eğer bunlara rağmen hala seks size acı veriyorsa, bir doktora görünmenizde fayda var.

3. Sürekli yorgun hissediyor olabilirsiniz.

Uzun saatler çalışıyor olabilirsiniz ya da bebeğiniz olabilir. Sizi yoran her ne ise, yataktaki performansızını da emin olun etkiliyordur. Kendinizi çok yorgun hissettiğiniz için cinsel ilişkiye girmek istemiyor olmanız da çok normal.

Şunu deneyin: Kendinize biraz zaman tanıyın. Yeni girdiğiniz bir iş zaten yeterince stresli olacaktır, bir de ilişkinizi bir şeylere zorlamayın. Karşınızdaki kişi ile açık açık konuşursanız, bu onu da rahatlatacaktır. Bir de takviminizi tekrar planlamayı deneyin, kendinize ve sevgilinize zaman yaratın.

4. Hayattan zevk almıyor olabilirsiniz.

4. Hayattan zevk almıyor olabilirsiniz.

Depresyonun libidonuzu düşürmüş olma ihtimali çok fazla. İş yerinde yaşadığınız bir mutsuzluk ya da bitmiş kötü bir ilişki sizi hayata karşı umutsuz hissettirirken, seks isteğinizi de azaltabilir.

Şunu deneyin: En son seks yapmak istediğiniz zamanı hatırlayın ve o zamandan bu zamana hayatınızda neler değiştiğini düşünün. Kendinizi yapmak zorunda gibi hissetmekten de vazgeçin, bu işler öyle zorla olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Aklınız başka bir yerde olabilir.

5. Aklınız başka bir yerde olabilir.

Orgazm olmak stresi azaltan bir şey olsa da, çok stresli bir dönemdeyseniz o moda giremeyebilirsiniz. 

Şunu deneyin: Sizi rahatlatabilecek, stresinizi azaltacak herhangi bir şey yapmayı deneyin. Bu müzik dinlemek olabilir, daha çok uyumak ya da yoga yapmak olabilir... Eğer hiçbir şey bu durumu değiştirmiyorsa, tabii ki bir terapist ile görüşmeniz gerekebilir.

6. Beslenme alışkanlıklarınız ile ilgili olabilir.

Bu aslında en sinsi neden olabilir. Eğer bir süre fazla karbonhidrat ve şeker tüketmişseniz, cinsel isteğinizde bir azalma görebilirsiniz.

Şunu deneyin: Daha çok protein içeren yemekler yiyin, meyve tüketin ve kuruyemiş alın.

7. Alkol kullanımını abartmış olabilirsiniz.

7. Alkol kullanımını abartmış olabilirsiniz.

Fazla miktarda alkol aldığınız zaman seks isteğiniz azalabilir ya da seks isteğiniz olsa bile orgazm olamayabilirsiniz. 2011'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar sarhoş oldukları zaman seks istekleri neredeyse sıfıra düşüyormuş.

Şunu deneyin: Daha az alkol alın 😂

8. Doğum kontrol ilacınızın yan etkileri olabilir.

İlaç gibi korunma yöntemleri kadınlardaki hormon dengesini değiştirdiği için seks isteğinde azalmalara neden olabilir. Hatta bazı kadınlar seks istekleri olduğunu fakat orgazm olamadıklarını da iddia ediyor.

Şunu deneyin: Önce ilaca alışana kadar bir süre bekleyin. Çünkü birçok kadın bu şikayetin birkaç ay içerisinde azaldığını belirtiyor. Fakat aynı isteksizlik hala devam ediyorsa, doktora danışmanız gerekebilir.

9. Düzenli kullandığınız bir ilaç nedeniyle olabilir.

9. Düzenli kullandığınız bir ilaç nedeniyle olabilir.

Doğum kontrol hapları gibi antidepresanlar da seks isteğini azaltabilirler. 

Şunu deneyin: Öncelikle asla kendi başınıza ilacınızı değiştirmeye ya da bırakmaya çalışmayın. Mutlaka ama mutlaka doktorunuza danışın. Belki doktorunuz ilacınızı değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Birlikte yaşamaya yeni başlamış olabilirsiniz.

Aynı evin içerisine girdikten sonra daha az seks yapmak isteyebilirsiniz. Bütün zamanınızı birlikte geçireceğiniz için isteğinizde azalma yaşayabilirsiniz. 

Şunu deneyin: Aynı evde yaşıyor olsanız bile kendinize romantik akşamlar organize edin, haftada bir akşam telefonlarınızı yanınıza almadan odanıza gidin. Libidoların da arada bir neşelenmeye ihtiyacı olabilir unutmayın 😂

11. Karşınızdaki insanla gerçekten birlikte olmak istemiyor olabilirsiniz.

11. Karşınızdaki insanla gerçekten birlikte olmak istemiyor olabilirsiniz.

Artık karşınızdakine eskisi kadar aşık olmayabilirsiniz. Bununla yüzleşmek çok zor evet ama duygularınızın azalması nedeniyle seks isteğiniz de azalmış olabilir. Bunu da şu şekilde anlayabilirsiniz, hala seks istiyorsanız ama karşınızdaki insanla değilse bilin ki artık sevmiyorsunuz.

Şunu deneyin: Birbirinize biraz zaman tanıyın, ayrılın gerekirse. Hiçbir iletişime geçmeden geçirdiğiniz sürenin sonunda birbirinizi hala istiyorsanız, seks isteğiniz de artacaktır zaten. Ama onunla konuşmadan, özlemeden geçirmişseniz bu süreyi, kendinizi bir toksik ilişkiden kurtardığınız anlamına gelir.

Her şeyden önemlisi: kendinize karşı nazik olun.

Seks isteği sürekli değişebilen bir şeydir unutmayın. Bugün istemediniz diye kötü bir insan olduğunuz ya da karşınızdakinin artık sizi sevmeyeceği anlamına gelmez. Dürüst ve sabırlı olun. Kendinizi de sevin ❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
8
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın