Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Normale Dönmeye Başladı: İran'da Bitcoin Madenciliği Kaldığı Yerden Devam Edecek!

etiket Her Şey Normale Dönmeye Başladı: İran'da Bitcoin Madenciliği Kaldığı Yerden Devam Edecek!

Kripto piyasası eski güzel günlerine dönerken olumlu haberler de onu takip ediyor. Bu sefer olumlu haber İran'dan geldi.

Gelin hep birlikte yeni gelişmeye bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasaklamalar ne zaman gelmişti?

Yasaklamalar ne zaman gelmişti?

Geçtiğimiz Mayıs ayında İran'da Bitcoin madenciliği yasaklanmıştı. Mayıs ayında ve Haziran ayında yaşanan büyük düşüşlerde İran'ın da katkısı bulunuyor.

Yasaklamanın sebebi...

Yasaklamanın sebebi...

İran'ın yaptığı açıklamaya göre ana sebep ülkenin elektrik şebekesinin yüksek sıcaklıklar ve enerji kıtlığı nedeniyle zorlanmasıydı. Yapılan ilk açıklamaya göre yasakların bitme süresi 4 aydı. Ama daha sonra 4 ay olarak gösterilen yasağın uzatılabileceği konuşuldu.

Bitcoin madenciliğini yasaklamak büyük bir hataydı.

Bitcoin madenciliğini yasaklamak büyük bir hataydı.

Daha önce bir içeriğimizde Çin'den kaçan Bitcoin madencilerinin Kazakistan'da toplanmaya ve hazırlık yapmaya başladıklarını belirtmiştik. İran hükümeti eğer yaz aylarında bu yasakları Çin ile birlikte getirmeseydi büyük ihtimalle madencilik göçünün merkezi olacaktı. Çünkü yasaklar öncesi İran tüm BTC madenciliğinin tahmini %4.5’inden (1 milyar Dolarlık potansiyel gelir) mesuldü. Yasaklar sonrası bu oran doğal olarak inanılmaz bir şekilde düştü.

Yeni açıklama geldi...

Yeni açıklama geldi...

Geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yapıldı ve yasağın planlandığı gibi 22 Eylülde sonlanacağı duyuruldu. Açıklamayı yapan İran Elektrik Üretim, Dağıtım ve İletim Şirketi (Tavanir) sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi, aynı zamanda  yasal kripto para madencilerinin faaliyetlerine devam edebilmesi için elektrik kullanımının önümüzdeki ay rahatlayacağını umduğunu belirtti.

Peki bu gelişme kripto piyasası için neden önemli?

Peki bu gelişme kripto piyasası için neden önemli?

Son birkaç haftadır kripto piyasası yeşillere bürünmüş durumda. Bu durum piyasa için olumlu hareketlerin olduğunu gösteriyor. İran'da gerçekleşen bu gelişmede piyasayı büyük ihtimalle olumlu etkileyecek. Böylece düşüşte olduğu gibi yükselişte de İran'ın payı olacak.

Aynı zamanda ana ihracat kaynağı petrol ve doğalgaz olan ülke Bitcoin madenciliği için adeta biçilmiş kaftan. Çünkü elektrik maliyetleri çok ucuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran için özellikle çok kritik bir gelişme.

İran için özellikle çok kritik bir gelişme.

İran'a sürekli Amerika ve birçok ülke tarafından ambargo uygulanmakta. Bu yüzden İran ekonomisi gün geçtikçe daha da kötü duruma doğru ilerliyor. Bu duruma engel olmak isteyen İran hükümeti için Bitcoin madenciliği aradıkları cevap olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın