Görüş Bildir
Haberler
Her Maddesi Sizi Zihninizin Derinliklerinde Uzun Bir Yürüyüşe Çıkartacak 14 Garip Düşünce

Her Maddesi Sizi Zihninizin Derinliklerinde Uzun Bir Yürüyüşe Çıkartacak 14 Garip Düşünce

Çılgın bir beyin fırtınasının içinde kaybolmaya hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kötü bir rüya görmek kötüdür, çünkü bunu deneyimlemek hoş değildir. İyi bir rüya görmek de kötüdür, çünkü bunun rüya olduğunu bilerek bir kaybetmişlik duygusuyla uyanırsınız.

Her iki şekilde de kazanamayan taraf siz olursunuz.

2. Yeni bir güne başladığınızda o günün en güzel anı, kim olduğunuzu ve hayatınızın nasıl gittiğini fark etmeden önce uykuyla uyanıklık arasında geçen 5 saniyelik zaman dilimidir.

3. Bundan yaklaşık on yıl önce etrafta telefonunu havaya kaldırıp sağa sola dönen birini gördüğünüzde, o kişinin şebeke aramaya çalıştığını bilirdiniz. Şimdiyse bu harekete selfie çekmek deniliyor.

Her şey nasıl da çabuk değişiyor, öyle değil mi?

4. Çocukken sessiz olduğumuz zaman ödüllendirilirdik, şimdiyse bir yetişkin olarak konuşkan biri olmamız arzu ediliyor. İnsanları anlamak hiç kolay değil.

5. Eğer yetişkinler bir yerlerde uyuyakaldıktan sonra tıpkı bebekler gibi her sabah bambaşka bir yerde uyandıklarını fark etselerdi, muhtemelen kafayı yerlerdi.

Çıkacak kaosu düşünebiliyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kafanızın ne kadar çalıştığını düşünmeniz önemli değil, çünkü yalnızca karşınızdaki kişinin sizi anlayabildiği kadar akıllısınız.

7. İnsana benzeyen robotlar yapıldığında, gerçek insanlar onların bazı özel haklara ihtiyacı olduğunu düşünebilirler. Ama robotlar çamaşır makinesine benzeyecek olursa kimsenin umrunda olmazlar.

Anlayacağınız burada bile olay dış görünüşten ibaret. Güzel olan şey her ne olursa olsun, bizim saygımızı hak ediyor ama çirkin olanı umursamak önemsizmiş gibi düşünüyoruz.

8. Doğan her yeni bebekle birlikte dünyaya yepyeni bir bakış açısı da gelir ve onun dünyaya gelmesine katkı sağlayan iki kişinin hayata bakışı bir daha asla eskisi gibi olmaz.

9. 1910'ları ve 1950'leri hayal ettiğimiz zaman, nedense gözümüzde hep siyah beyaz kareler canlanıyor. Ama tarih öncesi zamanları hayal ederken her şey inanılmaz derecede rengarenk oluyor.

Size de aynısı oluyor mu?

10. Bir buluşmaya geç kaldığınızda ve karşı taraftan özür dilemek için aramak istediğinizde, telefonunuzda kendilerinin geç kalacağını söyleyen bir mesaj aldığınız oldu mu?

Peki, bu durum sizde de inanılmaz garip bir tatmin duygusu yaratmıyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eğer bir şey size yanlış öğretildiyse onu her tekrar edişinizde aynı yanlışı yapmaya devam edersiniz. Pratik yapmak sizi mükemmel kılmaz, pratik sadece kalıcılık sağlar.

12. Vücudumuzun herhangi bir noktası işlevini kaybedene kadar ona ne kadar ihtiyacımız olduğunun farkına bile varmıyoruz. Aynı şey çevremizdeki insanlara bakış açımız için de geçerli...

Bir şeyin değerini anlamak için neden illa ki onu kaybetmemiz gerekiyor?

13. Hayatımızın ilk yarısını sigara içmek, yanlış beslenmek, kötü alışkanlıklar gibi hayatı potansiyel olarak kısaltan şeylerle; ikinci yarısını ise onu biraz daha uzatmak için yollar aramakla harcıyoruz.

14. Birinin gerçek kişiliğini görmek istiyorsanız, onun isteklerini görmezden gelin ve bununla nasıl baş edebildiğine bakın. Hiç beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
22
17
13
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asuna Kenpachi

6. maddeye ithafen şunu demek istiyorum. Okul hayatımda sayısal derslerden hiç anlamadım ne kadar ve nasıl anlatılırsa anlatılsın kafam basmadı , o zaman öğ... Devamını Gör

Tıntın

14 hariç güzel.

ruveydaaydin

Saçmalama listenin en güzel maddesi.

Pervin Özkara

ne saçma olmuş yaa!