Görüş Bildir
Haberler
Her Geçen Yıl İnanılmaz Bir Şekilde Artan Boşanma Oranının Nedenleri ve Bundan Kaçınmanın Yolu

Her Geçen Yıl İnanılmaz Bir Şekilde Artan Boşanma Oranının Nedenleri ve Bundan Kaçınmanın Yolu

Rinascita
20.06.2020 - 06:45

Nerede o sonsuza kadar sürecek evlilikler, sevgiler ve aileler? Ah!   😔

Kaynak: https://www.children-and-divorce.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstatistiklere göre boşanmanın en yaygın nedenleri:

İstatistiklere göre boşanmanın en yaygın nedenleri:

Ortalama olarak modern bir evlilik, ülkeye bağlı olmakla beraber 7-10 yıl kadar sürüyor. Yapılan çalışmalara göre çiftlerin boşanmasının esas sebepleri aynı. Genellikle çocuk sahibi olamamak, ekonomik problemler, egoizm veya taraflar arasındaki anlaşmazlık çiftlerin boşanma sebepleri arasında yer alıyor. Bu arada bugünlerde kadınlar, erkeklere oranla boşanma kararını daha fazla alıyorlar. Psikologlara göre kadınlar daha duygusal oldukları için konuya daha ciddi yaklaşıyorlar ve ailelerine olanları daha derinlemesine inceliyorlar. Kadınların hakları son yıllarda daha çok korunduğu için hayatları hakkında söz sahibi olmaları da önemli bir etmen. Yalnız yaşamak veya eşleriyle beraber yaşamak konusunda karar verebiliyorlar.

Fakat çiftlerin boşanmasına neden olan modern gerçeklikler sadece bununla sınırlı kalmıyor. İşte 21. yüzyılın diğer boşanma nedenleri:

Fakat çiftlerin boşanmasına neden olan modern gerçeklikler sadece bununla sınırlı kalmıyor. İşte 21. yüzyılın diğer boşanma nedenleri:

Kendi başımıza da hayatta kalabiliyoruz.

Yalnız yaşayan kişiler de aileye alternatif olarak düşünülüyor. Yaşamlarını tek başlarına sürdürebiliyorlar. Bu da şimdilerde tarihin en yeni konsepti olarak karşımızda. Bunun ben merkezci olmakla herhangi bir ilgisi yok aslında. Yalnızca daha fazla imkana sahip olmakla ilgili. 

Bu nedenle insanlar yalnızca potansiyel ekonomik konulardan kaçınmak için evliliklerini kurtarmaya çalışmıyorlar. Eğer bir kadın çalışıyorsa, eşinin parasına ihtiyaç duymadan tek başına yaşamaktan korkmuyor.

Yaşam süresinin uzaması ve seri tek eşlilik

Yaşam süresinin uzaması  ve seri tek eşlilik

Hala ailenin sonsuza kadar sürecek bir şey olduğuna dair toplumsal bir kural var. Fakat ortalama yaşam süresi 20. yüzyılla kıyaslandığında artıyor. Bu da aile ilişkisini etkiliyor. Mesela evlenmek isteyen iki kişi düşünelim. Kadının 25-28 yaş aralığında, erkeğin de 28-32 yaş aralığında olduğunu düşünelim. Her şeyin değişeceğini düşünerek bu evliliğin 40-45 yıl süreceğine inanmak zor. İnsanların farklı hedefleri ve amaçları var. Bu nedenle 20-30 yıl içerisinde ne yapıyor olacaklarını tahmin etmek neredeyse imkansız. Modern ilişkilerde insanlar evleniyorlar, çocuk sahini oluyorlar, onları belli bir yaşa kadar getirince de boşanıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu nedenle de seri tek eşlilik modern insanlar için günden güne yaygın hale geliyor. Taraflar birbirlerini aldatmıyorlar, düzgünce ayrılıp yeni bir hayata başlıyorlar.

Daha çok şey talep ediyoruz.

Daha çok şey talep ediyoruz.

21. yüzyılda insanlar partnerlerimiz ve ilişkilerimiz konusunda daha eleştirel hale geldik. Bunun birkaç sebebi var. 

İlk olarak şimdilerde yaşamak için ilişkiye ihtiyaç duymuyoruz, yalnızca sevdiklerimizle bir arada olunca kendimizi daha iyi hissediyoruz. Sosyal statü ve partnerimizin tutkuları da ayrıca önemli. Eğer ailede karşılıklı bir gelişme göremezsek ve birbirimize artık ilham vermediğimizi fark edersek, boşanıp bize bir şeyler katacak birilerini aramaya başlıyoruz.

Tanışma seçeneklerinin artması

Tanışma seçeneklerinin artması

İnternet günden güne gelişiyor ve insanlarla tanışmak daha da kolay hale geliyor. Farklı sosyal medya siteleri, tanışma uygulamaları ve internet siteleri partner arayışında bize farklı bir seçenek sunuyor. 

İnsanlar eskiden nasıl tanışırdı? Genellikle iş yerlerinde veya okullarda, aile veya arkadaşlar sayesinde tanışıyorlardı. Elbette bazıları sokakta veya toplu taşıma araçlarında da tanışıyorlardı. Ama o kadar yaygın değildi. Bugünlerde internet sayesinde bütün dünya önünüzde. Özellikle de yabancı dil biliyorsanız seçeneğiniz artıyor. Eğer var olan ilişkiniz bitmek üzereyse, sizinle aynı ilgileri ve hobileri paylaşan kişileri bulmak bu uygulamalar sayesinde kolay olduğu için korkmazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz?

Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz?

Aile birliğinin modern dünyada önemli olmadığını söyleyemeyiz. Yalnızca şekli değişti. Boşanmaların sayısı insanların günden güne daha çok şey talep ettiğini ve partnerlerine karşı daha dikkatli davrandıklarını gösteriyor. Hem kadınlar hem de erkekler söz konusu kendi seçimleri olduğunda daha özgür oluyorlar. Mutsuz evliliği devam ettirmek yerine boşanmayı ve kendilerine yeni bir hayat kurmayı tercih ediyorlar.

Ayrıca sadece çocuklar veya ekonomik nedenlerden ötürü de evliliği devam ettirmiyorlar. Çünkü yalnız kalmaktan korkmuyorlar. Bu nedenle de insanlar artık maddi nedenlerden ötürü değil yalnızca mutlulukları göz önünde bulundurarak evleniyorlar. Dolayısıyla sizler de yalnızca mutlu olduğunuz için evleniyorsanız boşanma oranlarından korkmanıza hiç gerek yok!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
19
6
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın