Görüş Bildir
Haberler
Bitirip Tekrar İzlemeye Başladığınızda Aynı Keyfi Baştan Yaşatacak 20 Enfes Dizi

Bitirip Tekrar İzlemeye Başladığınızda Aynı Keyfi Baştan Yaşatacak 20 Enfes Dizi

elif vural
04.02.2023 - 20:25

Diziler, bizleri birkaç saat de olsa hayatımızdan koparır. O saatlerde kendi hayatımızı düşünmek yerine başka hayatlara odaklanır, dizi karakterleriyle gülüp ağlarız. İşte sizlere zamanın nasıl geçtiğini unutturacak 20 dizi önerisi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Wednesday (2022-)

20. Wednesday (2022-)

IMDb: 8.2

Özet: 2022 yılının gündeminde yer alan dizi, fantastik ve gerilim türlerini taşımaktadır. Wednesday'in ortaya çıkan psişik yeteneklerde ustalaşma, kasabayı terörize eden korkunç bir cinayet serisini engelleme ve 25 yıl önce ebeveynlerini karıştıran doğaüstü gizemi çözme girişimleri dizinin odak noktalarını oluşturacak. Komediyle korkuyu birbirine karıştıracak olan Wednesday, Nevermore  Akademisi'nde geçecek. Wednesday, yeteneklerini bu akademide geliştirmeye çalışacaktır. Ama onunla birlikte aynı okulu paylaşan ergen kızların olması ortalığı karıştıracaktır.

Oyuncular: Jenna Ortega, Gwendoline Christie, Riki Lindhome

Yönetmen: Tim Burton

19. You (2018-)

19. You (2018-)

IMDb: 7.7

Özet: Joe, New York'da bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

Oyuncular: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Ambyr Childers

Yönetmen: Greg Berlanti, Sera Gamble

18. Grace and Frankie (2015-2022)

18. Grace and Frankie (2015-2022)

IMDb: 8.2

Özet: Başrollerinde Jane Fonda ve Lily Tomlin'in rol aldığı Grace and Frankie dizisi, eşleri tarafından terk edilen iki kadının mecburiyetten doğan eğlenceli arkadaşlıklarını konu alıyor.

Oyuncular: Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen

Yönetmen Ekibi: Alex Hardcastle, Rebecca Asher

17. Emily in Paris (2020-)

17. Emily in Paris (2020-)

IMDb: 6.9

Özet: Şikago'da pazarlama yöneticisi olan Emily, hiç beklemediği bir anda rüya gibi bir iş fırsatı yakalar. Kariyeri için çok önemli olan bu teklifi geri çevirmeyen Emily, yeni işi için Paris’e taşınır. Yeni bir hayata başlayan Emily, bir yandan yeni işine adapte olmaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve ilişkisini idare etmeye çalışır.

Oyuncular: Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo

Yönetmen: Andrew Fleming, Zoe R. Cassavetes, Peter Lauer, Jennifer Arnold

16. Ginny & Georgia (2021-)

16. Ginny & Georgia (2021-)

IMDb: 7.5

Özet: İçine kapanık bir kız olan Ginny, 15 yaşındadır. Çoğu zaman kendisini, karşı konulmaz ve enerjik annesi Georgia'dan daha olgun hisseder. Georgia hareketli yaşamlarını arkalarında bırakarak çocukları ile birlikte kendisine yeni bir yaşam kurmak ister. Bu yüzden Austin ve Ginny ile birlikte New England’a taşınır. Ancak Georgia’nın geçmişi onların yeni yaşamlarını tehdit eder.

Oyuncuları: Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca

Yönetmen: Anya Adams, Catalina Aguilar Mastretta, Renuka Jeyapalan...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Medcezir (2013-2015)

15. Medcezir (2013-2015)

IMDb: 7.1

Özet: Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya'yı aynı dizide buluşturan Medcezir, The O.C. dizisinin yerli uyarlamasıdır. Varoşlardan çok zengin bir semte gelip, zengin bir ailenin yanında yaşamaya başlayan, fakir ama gururlu, gururlu olduğu kadar da zeki bir genç adam, semtin en güzel ve zengin kızı ile aşk yaşamaya başlar ve bu aşk herkesin hayatını değiştirir.

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Hazar Ergüçlü

Yönetmen: Ali Bilgin

14. Stranger Things (2016-)

14. Stranger Things (2016-)

IMDb: 8.7

Özet: Netflix'in popüler gerilim dizisi Stranger Things, 80'li yıllarda geçiyor. Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, David Harbour

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer, Shawn Levy...

13. Dark (2017-2020)

13. Dark (2017-2020)

IMDb: 8.7

Özet: Kaybolan bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

Oyuncular: Louis Hofmann, Maja Schöne, Lisa Vicari

Yönetmen: Baran bo Odar

12. Shameless (2011-2021)

12. Shameless (2011-2021)

IMDb: 8.6

Özet: Ev halkında yer alan her bir üyenin pis bir işe bulaştığı bir ev. Alkolik bir baba ve yaşları 2'den 20'ye uzanan 6 çocuk, terkedip giden bir anne. Shameless bu karanlık tablodan sıkı bir dram yerine, trajikomik bir hikaye çıkarmayı başarıyor. En büyük kardeş Fiona'nın ayakta tutmaya çalıştığı ailesi, her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenirken, işler bir türlü düzelmek bilmiyor.

Oyuncular: William H. Macy, Emmy Rossum, Jeremy Allen White

Yönetmen: Christopher Chulack

11. Anne With an E (2017-2019)

11. Anne With an E (2017-2019)

IMDb: 8.7

Özet: Lucy Maid Montgomery’nin ‘Anne with Green Gables‘ kitabından uyarlanan dizide Anne Shirley, anne ve babasının ölümü sonrasında kimsesiz kalan bir kızdır. Hayatına bir yön vermeye çalışan küçük kız, yaşadığı tatsızlıklardan sonra evlenmemiş yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşi ile birlikte yaşamaya başlar. Green Gables kasabasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Anne, sevgi dolu kalbi ve zekası ile karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

Oyuncular: Amybeth McNulty, Lucas Jade Zumann, Geraldine James

Yönetmen Ekibi: Niki Caro, Helen Shaver, Amanda Tapping...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Euphoria (2019-)

10. Euphoria (2019-)

IMDb: 8.4

Özet: İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria, 17 yaşındaki bir genç kız olan Rue’nun hikayesini anlatmaktadır. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Nika King

Yönetmen: Augustine Frizzell

9. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

9. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

IMDb: 8.4

Özet: Efsanevi dizi Brooklyn Nine-Nine, polisiye ve komedi dizisidir. Yüzbaşı Ray Holt, istediği her şeyi yapmaya alışmış yetenekli ama kaygısız bir dedektif olan Dedektif Jake Peralta'nın da dahil olduğu Brooklyn'in 99. bölgesini devralır. Jake, ekibinin başına titiz yüzbaşının atanmasıyla artık kurallara uymaya, bir takım oyuncusu olmaya alışmak zorunda kalır.

Oyuncular: Andy Samberg, Andre Braugher, Melissa Fumero

Yönetmen: Michael Schur

8. Modern Family (2009-2020)

8. Modern Family (2009-2020)

IMDb: 8.5

Özet: Aklınızda bir aile portresi canlandırın. Sizden yaşça küçük, güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz. 

Oyuncular:  Ed O'Neill, Julie Bowen, Ty Burrell

Yönetmen Ekibi: Jason Winer, Michael Spiller, Randall Einhorn, ve Chris Kochtan

7. Game Of Thrones (2011-2019)

7. Game Of Thrones (2011-2019)

IMDb: 9.2

Özet: Krallık savaş olmadan olmaz. En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen, kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor... Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: Taht kavgası...

Oyuncular: Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke

Yönetmen: Brian Kirk, Tim Van Patten, Daniel Minahan, Alan Taylor

6. The Office (2005-2013)

6. The Office (2005-2013)

IMDb: 9.0

Özet: Dizi, sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis olan Dunder Mufflin Kayıt Şirketi'nde geçiyor. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı! Ama Michael Scott sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever... 

Oyuncular: Rainn Wilson, Jenna Fischer, John Krasinski

Yönetmen: Stephen Merchant, Ricky Gervais

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Avrupa Yakası (2004-2009)

5. Avrupa Yakası (2004-2009)

IMDb: 8.6

Özet: Maceraların, aşkların ve entrikaların konu edildiği dizide, Sütçüoğlu ailesi Nişantaşı'nda yaşamaktadır. Ailede huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. 

Oyuncular: Ata Demirer, Hasibe Eren, Gülse Birsel

Yönetmen: Jale Atabey, Hakan Algül

4. Gossip Girl (2007-2012)

4. Gossip Girl (2007-2012)

IMDb: 7.5

Özet: Televizyon ekranlarının en dedikodulu yabancı dizilerindendir Gossip Girl. New York'un yukarı yakasında yaşayan, doğuştan şanslı bir grup lise öğrencisinin lüks hayatlarını, aşklarını, ayrlıklarını dedikoducu bir blog üzerinden aktaran dizi, anlattığı hikayeler kadar, dizide kulanılan kıyafetler ve aksesuarlarla da dikkat çekiyor, adeta kendi modasını yaratıyor..

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Chace Crawford

Yönetmen: Mark Piznarski, J. Miller Tobin, Tony Wharmby...

3. How I Met Your Mother (2005-2014)

3. How I Met Your Mother (2005-2014)

IMDb: 8.3

Özet: 2030 yılındayız. Ted Mosby çocuklarına anneleri ile tanışmasının ‘uzuuun’ hikayesini anlatıyor ve bir anda 2005 yılının Amerikası’na geri dönerek, beş sıkı dostun 20’li yaşlardaki eğlenceli yaşamalarına konuk oluyoruz. Ted, 27 yaşında Manhattan'lı bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall ise en iyi dostudur ve dokuz yıldır beraber olduğu sevgilisi Lily vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson ise nev-i şahsına münhasır, takım elbise tutkunu bir kadın avcısıdır. Bir gün Marshall Ted’e, Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince bekâr kalmak istemeyen Ted’in etekleri tutuşur. Ama evliliğin de herhangi biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam da bu sırada Robin Scherbatsky ile tanışınca How I Met Your Mother’ın sıkı beşlisi tamamlanır. 

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Alyson Hannigan

Yönetmen: Pamela Fryman

2. Friends (1994-2004)

2. Friends (1994-2004)

IMDb: 8.9

Özet: Tüm zamanların en sevilen sitcom'larındandır Friends. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içiçe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

Yönetmen: Marta Kauffman, David Crana

1. Gilmore Girls (2000-2007)

1. Gilmore Girls (2000-2007)

IMDb: 8.2

Özet: Lorelai ve kızı Rory, hayali bir kasaba olan Stars Hollow'da yaşamaktadır. Lorelai, Rory’ye hamile kalıp da kızını yalnız büyütme kararı aldığında, kızının bugünkü yaşındaydı; yani sadece 16. Bu karar, aristokrat ailesinde deprem etkisi yaratmıştı. Lorelai, yıllarca tek başına ayakta kalmayı başardı. Kızı Rory’nin ünlü Chilton okuluna kabul edilmesiyle, belki de ilk kez çaresiz kaldı ve yüklü okul parasını temin etmek için ailesinin kapısını çaldı. Lorelai, geçmişinde yaptığı hataları kızının da tekrarlamaması için elinden geleni yapıyor. Aralarında çok güçlü bir ilişki var. Onlar çok iyi iki arkadaş ve birbirlerine çok benziyorlar. Stars Hallow’un ‘sakinleri’ için söylenebilecek tek söz, hepsinin ‘seçmece’ insanlar olduğu. Bu hayali kasabada oturan herkesin bir hikayesi var.

Oyuncular: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy

Yönetmen: Amy Sherman-Palladino

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
14
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel liste Friends favorim.

ece talyanoğlu

niye tekrar izliyoruz ya bu nası bi işsizlik🤣 ben bile çalışmadığım halde o kadar vakit ayıramam ayrıca 1.numarada gilmore girls şok🤣 o kadınla kızın vır vı... Devamını Gör

Citizen Cane

Wednesday'ın ilk sezonunu hâlâ bitiremedim nasıl tekrar başlayayım ya yazarken bile sıkıldım. Tekrar tekrar izlemekten bıkmadığım tek dizi Friends'dir hâlâ s... Devamını Gör