Görüş Bildir
Haberler
Hemoroid Tedavisinin Yöntemleri

Hemoroid Tedavisinin Yöntemleri

Pilates Zamanı
29.04.2014 - 14:10 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 16:10

Hemoroid Tedavisinin Yöntemleri

Hemoroid rahatsızlığına evrelerine göre çözümler getirilebilmektedir. Ve bir çok tedavisi mevcuttur. Tedavide öncelikle kişinin bireysel olarak üstüne düşen görevler vardır. Beslenme düzenini değiştirmek, enfeksiyonlardan korunmak ve kabızlığa sebep olacak besinlerden uzak durmaktır. Hemoroid Sebepleri ile ilgili yazımızs göz attığında buradaki sebepler size bireysel olarak neler yapmamanız gerektiği ve nelere karşı dikkatli olmanız gerektiği hakkında yol gösterici olacak ve fikir verecektir.Birinci derece hemoroid tedavisinde yukarıda bahsedilen bireysel tedaviler yapılmalıdır. Bir doktor tavsiyesi ile ilaç tedavisi yöntemine de başvurulabilir.

İkinci derece hemoroid tedavisinde de ilaç tedavisi yöntemine başvurulabilir. Lastik band uygulaması da ameliyat seviyesine gelmemiş hemoroid için uygun bir tedavidir. Ortalama 10 dakika kadar süren bu işlem sonrasında normal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Fakat bu işlem bireysel olarak yapılmamalı hekim kontrolünde gerçekleştirilmelidir.

Üçüncü derece hemoroid tedavilerinde ameliyat yöntemine başvurmak durumunda kalınabilir. Lastik uygulaması da duruma göre değerlendirilebilir. Fakat; en iyi olanı daha bu evrelere gelmeden doktora görünmektir. Çünkü genellikle kişiler, hemoroid konusunda doktora gitmekte oldukç geç davranırlar. Evreleri geçirmeden ve belirtiler keşfedildiğinde çözüme gitmek daha sancısız bir dönem atlatmanızı sağlayacaktır.

Dördüncü evre artık son aşamadır. Kişinin ameliyat olması gereklidir. Ameliyat tedavisinde hastalığı oluşturan etkenler alındığından hastalık geçmektedir. Etkili bir yöntemdir. Tekrarlanması düşüktür.

Basur tedavisi için gene evrelerine göre bir takım başka tedavi töntemleri de mevcuttur. Bunlar lazer yöntemi, spor yaparak hemoroidi önleme ve evde uygulanabilecek hemoroid (basur) tedavisidir.

Kaynak: http://www.pilateszamani.com/hemoroid...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melihcan

Açıkçası; uzun süredir alternatif tıp yöntemleri üzerinde araştırmalar yapıyorum. Hatta ABD Ulusal Sağlık Bakanlığı Enstitülerinden ( https://www.niddk.nih.g... Devamını Gör

yakup paşa

Valla benim de öyle bir sorunum vardı,internetten araştırma yaptım.Herkes Yasir Gözü hocayı önerdi.İnanın ki hiç abartmıyorum,o kadar rahat bir işlem ki,5-6 ... Devamını Gör

semra çakmak

Son birkaç aydır hemoroid rahatsızlığı ile baş etmeye çalışıyordum. İnternet'ten araştırdığım da Avrupa Cerrahi merkezini gördüm Dr. Yasir Gözü'ye muayene o... Devamını Gör