Görüş Bildir
Haberler
Devrim Niteliğindeki Tasarım: Hem Topuklu Hem de Rahat Bir Ayakkabı Mümkün mü?

etiket Devrim Niteliğindeki Tasarım: Hem Topuklu Hem de Rahat Bir Ayakkabı Mümkün mü?

müstesna
28.07.2015 - 21:26 Son Güncelleme: 01.08.2015 - 17:45

Modada devrim yaratan tasarımcılarla her gün karşılaşmıyoruz. Fakat Tanya Heath'in bu nadir insanlardan bir tanesi olduğuna eminiz.

Paris'te yaşayan Canadalı modacı Tanya Heath hayatını, kadınlar için pratik, rahat ve şık ayakkabılar yaratmaya adamış. Tasarladğı ayakkabılar sıradan ayakkabılardan farklı olarak, çıkarılabilir ve hatta birbirleriyle değiştirilebilir.

Devrim niteliğindeki bu yeniliğin yaratıcısı Tanya Heath'in The Huffington Post'a verdiği röportaj ile, bir hayali nasıl gerçekleştirdiğini daha iyi anlıyoruz.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/04...
İçeriğin Devamı Aşağıda

HuffPost: Değiştirilebilen topuk fikri ne zaman aklınıza geldi?

Tanya Heath: Paris'te ilk kez çalıştığım dönemde. Babetlerimi çıkarıp, topuklu ayakkabılarımı giydiğimde herkes benimle dalga geçmeye başlamıştı ve bana ''New Yorklu'' diyorlardı. Ben de işe gelirken babet giymekten vazgeçtim; artık yalnızca topuklu ayakkabı giyiyordum. Tüm Parisli kadınlar böyle yapıyordu, 20 yıl öncesinden söz ediyorum. Ve en sonunda ayaklarıma zarar vermeye başlamıştım. Üç tane çocuğum vardı ve hamileliğimde bile işe giderken topuklu ayakkbı giyiyordum. Altı yıl önce iç çamaşırı endüstrisinde devrim yaratmış bir tasarımcıyla tanıştığımda ise fikrimi geliştimek için ondan cesaret aldım.

HuffPost: Tasarım konusunda hiç eğitimi aldınız mı?

TH: Hayır, kendi kendimi eğittim.

HuffPost: Bu fikri geliştirip, hayata geçirmek ne kadar zaman aldı?

TH: Bir tasarımı hayata geçirmek gerçekten zorlu bir iş. Normal bir ayakkabıyı düşünürsek, ölçüler aşağı yukarı aynıdır. Fakat bizimki gibi bir ayakkabı söz konusu olduğunda hem ölçüler hem estetik kaygısı işi bir hayli zorlaştırıyor. Değiştirilebilen topuk platformu olan  güzel bir ayakkabı yapmak üç yılımızı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HuffPost: Ayakkabılarınız şu an nerede satılıyor? İnternet satışı ve Paris, Toronto mağazalarında satıldığını biliyoruz. Yakında Los Angeles'ta da satılacağını duyduk fakat sırada başka yerler var mı?

Portekiz'de satışımız var ve yakında Lizbon Havalimanı'nda bir şubemiz açılıyor. Muhtemelen Kolombiya ve Tayvan'da da yıl sonundan önce açılışlarımız olacak.

HuffPost: Ayakkabılarınız herhangi bir mağazada satılsaydı, yanında hangi tasarımcılar bulunurdu?

TH: Jimmy Choo ile yan yana olmamız isabet olurdu. Aynı türde müşterilerimiz var fakat biz daha fazla konfor ve değişiklik sunuyoruz. Veri tabanlarına göz attığımızda mevcut müşterilerimizin büyük bir çoğunluğunun Christian Louboutin müşterisi olduğu görünüyor. Bu durum açıkça gösteriyor ki; kadınlar artık bu acıya katlanamıyor. Acı çekmeden şık bir görüntüye sahip olmak istiyorlar.

HuffPost: Hangi ünlü isimlerin, sizin tasarımlarınızı giydiğini görmek isterdiniz?

TH: Arianna Huffington ya da Tina Fey'i seçerdim. Aslında zeki ve bağımsız bir kadın olmasını yeğlerim; yalnızca güzelliğine değil düşüncesine de saygı duyulan bir kadın.

HuffPost: Tasarımcı olmasaydınız hangi işle uğraşıyor olurdunuz?

TH: Muhtemelen özel sektörde olurdum. Zaten oradaydım bu yüzden orada devam ederdim diye düşünüyorum.

HuffPost: Tanya Heath Paris markasını gelecekte neler bekliyor?

TH: Birkaç ay içinde bir el çantası ile karşınızda olacağız... Bu konu üzerinde çok fazla konuşmayacağım fakat çanta da ayakkabılarımız kadar devrim niteliğinde olacak. Markamız geliştikçe kendimize ''Modaya uygun, şık ve rahat kullanımlı ürünler yaratmak mümkün mü?'' diye sormaya devam ediyoruz. Cevap evet ise o ürünü yaratmak için çaba harcıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
43
9
8
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
merimer

Çok mantıklı bence :)

Fatih Albayrak

Yürürken rahat etmedikten sonra anlamı ne?