Görüş Bildir
Haberler
Hem Gerilmek Hem de Kafa Yormak İsteyenlere En İyi Psikolojik Dizi Önerileri

Hem Gerilmek Hem de Kafa Yormak İsteyenlere En İyi Psikolojik Dizi Önerileri

Psikolojik diziler özellikle dram öğeleri ve bulmaca çözme hissi verdiği için çoğu izleyici tarafından tercih edilir. Eğer siz de psikolojik dizilerden hoşlanıyorsanız, bu dizi önerileri çok işinize yarayacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Haunting of Hill House (2018)

1. The Haunting of Hill House (2018)

Özet: The Haunting of Hill House, Crain ailesinin Hill House'a taşınmasıyla başlar. Ancak, korkunç olaylar ailenin parçalanmasına yol açar, ta ki yirmi yıl sonra başka bir trajediden sonra geri dönmek zorunda kalana kadar.

Oyuncular: Carla Gugino, Victoria Pedretti

Yönetmen: Mike Flanagan

2. Penny Dreadful (2014-2016)

2. Penny Dreadful (2014-2016)

Özet: Penny Dreadful , gotik drama ile dolup taşan ve zekice yazılmış psikolojik yazılarıyla izleyicileri çeken harika bir karanlık şov. Vanessa, Londra sokaklarında dolaşanların yanı sıra kendi iblisleriyle de savaşmalı, yoldaşı Ethan Chandler ise ölümcül öldürme içgüdülerini savuşturmalıdır.

Oyuncular: Josh Hartnett, Eva Green 

Yönetmen: John Logan

3. Fargo (2014-devam ediyor)

3. Fargo (2014-devam ediyor)

Özet: Fargo, ilgi çekici karakterler ile karanlık bir şekilde komik ve çekici. Her sezon farklı bir zamanı ele aldığından ve bu nedenle farklı karakterleri takip ettiğinden, izleyicilerin kendilerini kaybedecekleri tuhaf hikayeler ve gizemler bitmeyecek.

Oyuncular: Billy Bob Thorton, Martin Freeman

Yönetmen: Noah Hawley

4. Twin Peaks (1990-1991)

4. Twin Peaks (1990-1991)

Özet:  FBI ajanı Dale Cooper, Washington, Twin Peaks kasabasında 17 yaşındaki bir kızın ölümünü araştırmaya gider.

Soruşturması sırasında garip kasaba halkıyla karşılaşır ve Laura Palmer ile diğer birçok kişinin çifte hayat yaşadığını keşfeder.

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean

Yönetmen: David Lynch

5. Black Mirror (2011-2019)

5. Black Mirror (2011-2019)

Özet: Black Mirror belki de en popüler bilimkurgu, psikolojik gerilim dizilerinden biridir. Gösteri, distopik bir yakın gelecekte aşırı genişleyen teknolojinin neden ve etkisini incelerken, izleyiciler, Black Mirror boyunca mevcut olan temalardan şüphesiz rahatsız olacaklar.

Oyuncular: Daniel Lapaine, Michaela Coel

Yönetmen: Charlie Brooker

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mindhunter (2017-2019)

6. Mindhunter (2017-2019)

Özet: Mindhunter, seri katillerin ruhunu ve onları korkunç suçlarını işlemeye tam olarak neyin yönlendirdiğini anlamaya çalışan iki FBI ajanını takip ediyor . İki ajandan daha genç olan Holden Ford, süreci özellikle zihinsel olarak zorlayıcı buluyor ve kendi akıl sağlığını kaybetmeye başlıyor.

Oyuncular: Jonathan Groff, Anna Torv

Yönetmen: Joe Penhall

7. Ghoul (2018)

7. Ghoul (2018)

Özet: Netflix'te mevcut olan GhoulArap folkloruna dayanan bir Hintçe dizidir. Dizi, genç sorgucu Nida Rahim ve meslektaşlarının, yeni bir mahkûmun tuhaf davranışının temeline inmeye çalıştıklarını konu alıyor. 

Oyuncular: Radhika Apte, Rohit Pathak

Yönetmen: Patrick Graham

8. Tabula Rasa (2017)

8. Tabula Rasa (2017)

Özet: Tabula Rasa, bir kaybolma davasında masumiyetini kanıtlamak için elinden gelen her şeyi hatırlaması gereken bir hafıza kaybı olan Annemie D'Haeze'yi takip eden dokuz bölümlük bir Belçika dizisi.

Oyuncular: Veerle Baetens, Stjin Van Opstal

Yönetmen: Malin-Sarah Gozin

9. Dark (2017-2020)

9. Dark (2017-2020)

Özet: Dark, kırsal bir Alman köyünde iki çocuğun kaybolmasını konu alan rahatsız edici bir dizi. Dizide doğaüstü unsurlarla drama ve gerilim arasındaki çizgide mükemmel bir şekilde ilerliyor ve zaman yolculuğunun kullanımı ona zevkli bir bilimkurgu dokunuşu veriyor.

Oyuncular: Louis Hofmann, Lisa Vicari

Yönetmen: Baran bo Odar

10. Hannibal (2013-2015)

10. Hannibal (2013-2015)

Özet: Will Graham, suçluların zihnine girmek için benzersiz bir yeteneğe sahiptir ve bir suçun nasıl ve neden işlendiğini çözebilir.

Bu maruz kalma Will'de travma oluşmasına neden olur ve Hannibal'ı terapisti olarak tutar. Ancak Will, Hannibal'ın kendi karanlık sırlarını sakladığını bilmemektedir.

Oyuncular: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen

Yönetmen: Bryan Fuller

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. You (2018-devam ediyor)

11. You (2018-devam ediyor)

Özet: Tehlikeli bir şekilde çekici, son derece takıntılı bir genç adam, kendisini büyülediği kişilerin hayatlarına sokmak için aşırı önlemler alır. 3 sezondur devam eden dizi, her sezonda Joe'nun başka bir kadını takıntı haline getirmesini anlatıyor.

Oyuncular: Penn Badgley, Victoria Pedretti

Yönetmen: Greg Berlanti

12. Ratched (2020-devam ediyor)

12. Ratched (2020-devam ediyor)

Özet: 1947'de Mildred Ratched, önde gelen bir psikiyatri hastanesinde hemşire olarak çalışmaya başlar. Ancak şık dış görünüşünün altında büyüyen bir karanlık gizleniyor. Son derece etkileyici ve bir o kadar da zehirli olan Mildred, bu hastaneye bir amaç için gelmiştir.

Oyuncular: Sarah Paulson, Finn Wittrock

Yönetmen: Ryan Murphy

13. The Alienist (2018-2020)

13. The Alienist (2018-2020)

Özet: Gazete çizeri John Moore, 19. yüzyılın sonlarında New York'ta bir seri katili araştırmak için kriminal psikolog (yabancı) Dr. Laszlo Kreizler ile buluşuyor. Şimdi bu üçlü, New York sokaklarında çözümlenemeyen gizemleri çözmelidir.

Oyuncular: Dakota Fanning, Luke Evans

Yönetmen: Jakob Verbruggen

14. Gypsy (2017)

14. Gypsy (2017)

Özet: Terapist Jean Holloway, hastalarının hayatlarına kendini fazla kaptırır. Kendine onların hayatında bir yer yaratmaya başlayan Holloway, bu ilişkilerini büyüterek takıntıya kadar ilerletir. İşin tuhafı ise bundan keyif almasıdır.

Oyuncular: Naomi Watts, Billy Crudup

Yönetmen: Lisa Rubin

15. Freud (2020-devam ediyor)

15. Freud (2020-devam ediyor)

Özet: Genç Çek-Avusturyalı psikanalist Sigmund Freud, 1880'lerin Viyana'sında bir cinayet komplosunu araştırıyor. Bilimin her şey ve herkesten uzak olduğu bu dönemde Freud, konulara daha farklı bir bakış açısı sunmaya hazırlanır.

Oyuncular: Robert Finster, Ella Rumpf

Yönetmen: Marvin Kren

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dirty John (2018)

16. Dirty John (2018)

Özet: Her sezonun yanlış giden bir aşk hikayesini içeren gerçek bir suç hikayesine dayandığı antoloji dizisinde başroldeki kadınlar, sürekli yanlış erkekle karşılaşır.

Oyuncular: Eric Bana, Connie Britton

Yönetmen: Alexandra Cunningham

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın