Görüş Bildir
Haberler
Hem Doyuyoruz Hem de Yağ Yakmaya Devam Ediyoruz! İşte Metabolizmanızı Hızlandırmaya Yardımcı 20 Süper Yiyecek

Hem Doyuyoruz Hem de Yağ Yakmaya Devam Ediyoruz! İşte Metabolizmanızı Hızlandırmaya Yardımcı 20 Süper Yiyecek

Metabolizma, vücudumuzun dinlenirken harcadığı enerjidir. Kilo vermeye çalışırken metabolizma hızınızın yüksek olması size son derece yardımcı olur. Siz de uzmana danışarak metabolizmayı hızlandıran besinler ile gün içinde dinlenir halde yaktığınız kalori miktarını arttırarak bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuşkonmaz

1. Kuşkonmaz

Folik asit, A vitamini ve daha birçok faydalı maddeyi içeren kuşkonmaz en yararlı besinlerden biri.

2. Somon balığı

2. Somon balığı

Ayrıca içinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Böylece güneş yanığını önlemeye yardımcı olur ve cilt kanseri riskini düşürür.

3. Acı biber

3. Acı biber

Sindirimi rahatlatıp kabızlığı giderdiği ayrıca kolesterolü düşürdüğü de söyleniyor.

4. Elma

4. Elma

Özellikle kabuğunda barındırdığı çeşitli lif ve vitaminlerle meyvelerin gözdesi.

5. Lahana

5. Lahana

Lahana bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin C ve K vitaminleri içerir. İçerdiği bu maddelerle birçok yarar sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Domates

6. Domates

Domates bol miktardaki A ve C vitaminlerinin yanında alfa lipoik asit, likopen, kolin, folik asit, beta-karoten ve lutein de dahil olmak üzere birçok besin maddesi içermektedir.

7. Fasulye

7. Fasulye

Baklagillerden olan kuru fasulye tam anlamı ile bir Protein deposudur. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmadığı için kuru fasulye vejetaryen beslenme için de iyi bir alternatif yiyecektir.

8. Tarçın

8. Tarçın

İçerdiği bir maddeyle metabolizmayı hızlandırır, antioksidan deposu ve iltihap sökücü olarak da bilinir.

9. Tahıllar

9. Tahıllar

Lif yoğunluyla vücudumuza en çok yarar sağlayan besinlerden biri.

10. Yumurta beyazı

10. Yumurta beyazı

Yumurtanın beyazı, yağsız et ve balığın olduğu sıralamada protein kaynağı en yüksek olanlardan biridir. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum fosfor, bakır, çinko, demir minerallerini içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Badem

11. Badem

Diyet yapanların yüksek kalorili olduğu gerekçesiyle yemekten kaçındığı yiyecekler arasında yer alan badem, aslında kontrollü tüketildiğinde tam tersi bir etkiye sahip olabiliyor.

12. Avokado

12. Avokado

Avokado; vücudumuzun sağlığı için hayati önem taşıyan bakır, potasyum, demir, fosfat ve magnezyum bakımından oldukça zengindir. Bununla birlikte yüksek oranda A, C, E, K vitaminleri içerir. Bu sebeple de başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere kişinin yaşam kalitesini düşüren, yaşam süresini kısaltan pek çok rahatsızlığı düzenli olarak Avokado tüketerek önlemek mümkün.

13. Greyfurt

13. Greyfurt

Yoğun miktarda su içeren greyfurt zayıflamanın kolaylaşmasını sağlıyor. Ayrıca cilt, saç ve göz sağlığında da etkili olabiliyor.

14. Kakao

14. Kakao

Kakao kitlesi, %15 oranında çözülen ve çözülmeyen diyetik lif içerir. Diyetik liflerin gıdaların bağırsaklardan geçmesinde önemli işlevleri bulunmaktadır.

15. Ispanak

15. Ispanak

İçeriğindeki protein ve folik asit hafızayı güçlendirir. Ayrıca A ve K vitamini, klorofil, kalsiyum ve iyot da içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yabanmersini

16. Yabanmersini

Yaban mersini besin değeri yüksek olmasına rağmen kalori değeri oldukça düşüktür. C vitamini, potasyum ve serbest radikallerle savaşan antioksidanlar bakımından oldukça zengin.

17. Keten tohumu

17. Keten tohumu

Dikkatli ve yeterli kullanıldığında bağırsak hareketlerini düzenleyip sindirim sistemini ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabiliyor.

18. Portakal

18. Portakal

Portakal, metabolizmayı hızlandırması dışında kanser, obezite ve koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

19. Tatlı patates

19. Tatlı patates

Tatlı patates yapraklarında daha fazla lif, demir, C vitamini, B9 vitamini, K vitamini, potasyum ve sodyum bileşenleri ile vitaminleri bulunmaktadır. Tatlı patates sağladığı bu vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı üzerinde oldukça etkili.

20. Turp

20. Turp

Sindirilebilir karbonhidrat ve yoğun su içerdiğinden zayıflamayı düşünenlere yardımcı olabilir. Ayrıca lif açısından yüksek ve glisemik indeksi düşüktür, bu da kilo vermeye yardımcı olan düzenli bağırsak hareketlerini ve tüm vücut süreçleri için metabolizmanın verimliliğini arttırdığı anlamına gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
27
13
12
12
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aşkito muyum ben

hayatimda hiç kuşkonmaz ve avokado yemedim. annem biara avokado almisti ama merak etmedim doğrusu tadını. nasil bisey?

Tamer Üçer

Dolma fıstığına (çam fıstığına) benziyor.

Mabada

Bana daha sert bir şey lazım.

İştah ve metabolizma üzerine etkileri nedeni ile bir takım hormon hastalıklarında şişmanlama, vücutta yağ dağılımının değişmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Li... Devamını Gör