Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Belediye Başkanları Vezneciler Bombacısının Cenazesinde

etiket HDP'li Belediye Başkanları Vezneciler Bombacısının Cenazesinde

Onedio Medya
16.06.2016 - 16:49

HDP'li Kayapınar ve Bağlar Belediye Eşbaşkanları ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı, İstanbul Vezneciler'de 6 polisin şehit olduğu, 6 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın cenazesine katıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da cenazeye katılan HDP ve DBP'liler hakkında inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk

İstanbul Vezneciler'de 7 Haziran Salı günü düzenlenen bombalı saldırıda 6 polis şehit olmuş, 5 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha dün hayatını kaybetmesiyle saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükselmiş, saldırıyı PKK bağlantılı TAK isimli terör örgütü üstlenmişti.

Al Jazeera'nin haberine göre saldırıyı gerçekleştiren teröristin cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Diyarbakır'a getirildi. Eylem Yaşa'nın cenaze törenine HDP’li Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Arşimet ve  Mehmet Ali Aydın, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Eşref Güler ile Birsen Kaya Akat, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, DBP üyeleri ve partililer katıldı.

Yaşa’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na getirilen cenazesi için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Eylem Yaşa'nın tabutuna PKK’nın flaması asılırken; cenaze, namazın ardından kadınlar tarafından sloganlarla mezarlığa götürüldü. Cenazenin taşınması esnasında ve defni sonrasında PKK sloganları atıldı.

Soruşturma sürüyor: 3 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma sürüyor: 3 kişi tutuklanmıştı

Saldırıyla ilgili 12 şüpheli tespit edilmiş, gözaltına alınan 6 şüpheliden üçü geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Ayrıca soruşturma kapsamında Ergani'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DBP'li Belediye Meclis üyesi M.N.P. ile A.S.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılıktan cenazeye katılan HDP ve DBP'liler hakkında inceleme

Savcılıktan cenazeye katılan HDP ve DBP'liler hakkında inceleme

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cenazeye katılan HDP ve DBP'li siyasetçiler hakkında inceleme başlattı.

Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1014
524
128
30
24
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SosyoPsikoloji

Samimi söylüyorum; şu terörist cenazelerine katılanları fişleyecek bir ekip kurulsun, başına geçmeye hazır binlerce aslan çıkar, şu terörü iyice zayıflattıkt... Devamını Gör

nebusimdi

Daha önceki gün Şemdinli'de gıda maddesi taşıyan tırın şoförünü öldürdüler. Dün gece Tendürek Dağı'nda 6 tane salça ve domates yüklü tırı yaktılar. Şimdi sor... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

%100 katılıyorum

barcina lola

katilin cenazesi nasıl yapılır ya atsaydınız leşini köpeklere akbabalara nefes almasının yararı olamamış zararı olmuş en azından hayvancağızlar faydalanırdı.... Devamını Gör

george

Demokrasinin tavan yaptigi topraklardayiz sasirmanin bi anlami yok!