Görüş Bildir
Haberler
HDP'den Meclis Faaliyetlerini Durdurma Kararı

etiket HDP'den Meclis Faaliyetlerini Durdurma Kararı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 9 HDP'li milletvekilinin tutuklanmasının ardından olağanüstü olarak toplanan HDP,  Parti Meclis Grubu ve MYK'da yaptığı istişareler sonucu TBMM'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Bildiriyi okuyan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen 'yasama organındaki faaliyetlerimizi durdurma kararı verdik. Halkımızla her gün birlikte olacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır'da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK aldığı kararları açıkladı.

Diyarbakır İl Başkanlığı önünde parti açıklamasını kamuoyuna aktaran HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'Yasama organındaki faaliyetlerimizi durdurma kararı verdik. Halkımızla hergün birlikte olacağız' dedi.

HDP'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Halkımızın şikayet ve önerilerini dinleyeceğiz"

"Halkımızın şikayet ve önerilerini dinleyeceğiz"

'Meclis Grubumuz ve Merkez Yürütme Kurulumuz ile birlikte yaptığımız tartışmalar sonucunda, demokratik siyaset tarihimizin bu en kapsamlı ve karanlık saldırısı karşısında, yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdik.

Önümüzdeki günlerde ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkımızın şikâyet ve önerilerini dinleyeceğiz.

"Geleceği birlikte örmek için adımlar atacağız"

"Geleceği birlikte örmek için adımlar atacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bileşenlerimizle, bütün ittifak güçlerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, demokrasi, barış ve emek güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sendika ve meslek birlikleriyle, inanç gruplarıyla, kadın, gençlik, çevre ve ekoloji hareketleriyle tartışarak önerilerini alacağız.

Tüm bu istişarelerin sonunda, yapılan önerileri değerlendirerek sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece paylaşmakla kalmayacak, ortaya çıkan öneriler doğrultusunda geleceği birlikte örmek için adımlar atacağız.'

Hükümet cephesinden ilk yorum

Hükümet cephesinden ilk yorum

HDP'nin TBMM'de yasama faaliyetlerini durdurma kararına hükümet cephesinden ilk yorum Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi.

Özhaseki,  'bir yasa maddesi görüşmek için orada 3-4 defa adeta affedersiniz horoz dövüşü yapıyorsunuz. Gündem dışı konuşmalar, önergeler. Maddeye geçemiyorsunuz bile. Sataşmalarla, kavgalarla 4 saat milleti meşgul ediyorlar. Bu Meclis'i durdurmak zaten.' dedi.

Ara seçim tartışmaları

HDP milletvekillerinin tutuklanmasıyla başlayan ara seçim tartışmalarını da değerlendiren Bakan Özhaseki, 'Arkadaşlar o senaryoların hiçbirine bakmayız. İşimize bakıyoruz, çalışıyoruz.' şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım: "Yol yakınken bu yanlıştan dönün"

Yıldırım: "Yol yakınken bu yanlıştan dönün"

Başbakan Yıldırım, Bayburt'ta yaptığı konuşmada HDP'nin meclis faaliyetlerini durdurmaya yönelik kararını değerlendirdi.

Yıldırım, hiçbir siyasetçinin terör faaliyetlerinin içine giremeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

'Yol yakınken bu yanlıştan dönün, gelin Meclis'e ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, mesele fikrini ifade etmek değil, mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz, terörle iç içe olamaz.'

'Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz'

Yıldırım, şöyle devam etti:

'Milletin vekaletini alanlar, millete hizmet için Meclis'e gidecekler, Meclis'te milletin verdiği görevleri yapacaklar. 'Ben gitmiyorum Meclis'e' dediğiniz zaman millete saygısızlık yaparsınız, millete hakaret etmiş olursunuz. Meclis'e gitmezseniz, millet de size seçimlerde gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan: "Bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır"

Erdoğan: "Bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır"

HDP'nin Meclis faaliyetlerini dondurma kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. 

Erdoğan,'dokunulmazlıklar üzerinden Meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan, hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Açık net söylüyorum. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için aslolan milletimdir. 'dedi.

Avrupa'ya eleştiri: 'Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li vekillerin tutuklanmasının ardından Türkiye'ye yönelik endişe ve eleştirilerini paylaşan Avrupalı siyasilere de yüklendi:

'En son işte yaşanan olaylarda Avrupalı bakanlar Türkiye'ye hücum ediyorlar, buraya gelip gidiyorlar. Malum partiyi gidiyorlar ziyaret ediyorlar. Ne olacak yani, gelip gidecekseniz. Buradaki kararı mı değiştireceksiniz. Burada hukuk var. Biz bunlara bir şey söylediğimiz zaman diyorlar ki 'Biz hukuk devletiyiz, dolayısıyla biz hukuka müdahale edemeyiz, hukuk bağımsızdır. tarafsızdır.' E senin ki tarafsız, bağımsız. Bizdeki hukuk, guguk mu? Bizim ki de tarafsız bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın. Kusura bakma.' 

'Ey Batı, bunları duy bakalım'

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

'Sadece 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana PKK, 787 güvenlik görevlisini ve 312 sivil vatandaşı şehit ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu eylemlerde 4 binin üzerinde güvenlik görevlimiz, 2 binin üzerinde vatandaşımız da yaralandı. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 bin 500 silah, 650 bin mermi, 142 ton patlayıcı malzemesi, 15 bine yakın bomba ele geçirildi. Ey Batı, bunları duy bakalım.

'Siz milletvekili gibi değil de terörist gibi davranırsanız elbette terörist muamelesi görürsünüz'

Siz milletvekili gibi değil de terörist gibi davranırsanız elbette terörist muamelesi görürsünüz. Bir fikri, bir siyaseti savunmakla terör örgütünü, teröristi, terör eylemlerini savunmak çok farklıdır. Bizim her türlü fikrin ifadesine, katılmıyor olsak da saygımız vardır. Ancak konu ülkenin bütünlüğü, milletin birliği, vatandaşların can güvenliği olduğunda hiç kimse kusura bakmasın, gözümüz kimseyi görmez. Sıfatı ne olursa olsun, kendi ülkesine, kendi milletine ihanet içinde olanların yargıya hesap vermesini sağlamak, bunun için gereken altyapıyı oluşturmak, bizlerin en başta gelen görevidir.'

Ajanslar, Al Jazeera, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
320
151
72
38
27
23
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Zor

sanki yararlı bir bok yaptınız da meclisten çekiliyorsunuz.sizin zaten meclise girmeniz bile başlı başına büyük bir hata.

Lura

Hdpnin pkknın siyasi kanadı olduğunu bilmeyen kaldımı? Tutmuş bazı densizler hdp denen terörist partisini chp ve mhp ile bir tutuyor Ortalığı bulandirmak ter... Devamını Gör

rabbitweed

bunlar pkk ci tamam eyvallah peki kim soktu bunlari meclise demokratik acilim diye? Turk halki gerizekali cok, boyle yonetilmeyi hakediyorsunuz

yağız emir

Türkiye'den de çekilmelerini bekliyoruz. Gidin kendinizi nerede patlatıyorsanız patlatın.