Görüş Bildir
Haberler
Hayvansever Memura, Daire Bahçesinde Kedi Besleme Yasağı...

etiket Hayvansever Memura, Daire Bahçesinde Kedi Besleme Yasağı...

FreiGeist
09.03.2016 - 09:48 Son Güncelleme: 09.03.2016 - 17:21

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Pendik Uygulama Grup Müdürlüğü, binada kendi imkanlarıyla kuru mama alarak dört kedi besleyen 28 yıllık kadın memur Bahtışen Dermanlı'ya savaş açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pendik Uygulama Müdürlüğü’nde görev yapan 51 yaşındaki Dermanlı, 28 yıllık memuriyeti boyunca hayvansever kimliğiyle tanınıyor. 

Gerek 2012 yılına kadar görev yaptıkları Kartal’daki iş yerinde, gerekse son dört yıldır bulundukları binada dört ayrı kedi besliyor. Kendi imkanlarıyla kuru mama alan Dermanlı, dairenin bahçesinde çöplerin döküldüğü alanda kedilere mama veriyor.

Bugüne kadar uyarı almayan Dermanlı’nın hayvanseverliği, Pendik Grup Müdürü Mehmet Yıldırım’ın tepkisini çekti. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Yıldırım, geçen ay Dermanlı’yı çağırarak, “Burada hayvan besliyormuşsun. Kediler insanları rahatsız ediyor. O yüzden beslemene izin vermiyorum. Eğer devam edersen yazılı olarak uyaracağım” dedi. Ardından 4 Mart’ta Dermanlı’yı yazılı şekilde uyararak, “eylemlerinin devam etmesi” halinde “kamu malına zarar verme” suçundan şikayetçi olacağını ve disiplin soruşturması başlatacağını kaydetti.

Suç: Binayı kirletmek

Suç: Binayı kirletmek

Evrakta şöyle deniyor:

“Grup müdürlüğümüz hizmet binasının bahçesinde hayvanlara yemek vermek suretiyle bahçeyi kirlettiğiniz ve beslediğiniz hayvanların bahçeyi mesken edindiğinden dolayı bina içerisi ve dışarısına zarar verdikleri tespit edilmiştir. Bu itibarla söz konusu eylemleriniz devam ettiği takdirde hakkınızda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan kamu malına zarar verme suçu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili hükümleri gereği işlem tesis edileceği hususunun bilinmesini tebliğen önemle rica ederim.”

“Hayvanlar bahçenin dışını bilmedikleri için mama yiyemiyor”

“Hayvanlar bahçenin dışını bilmedikleri için mama yiyemiyor”
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aldığı ihtar nedeniyle artık hayvanlara bahçede değil, bina dışında mama verdiğini kaydeden Dermanlı, “Hayvanlar bahçenin dışını bilmedikleri için mama yiyemiyor” dedi. Dermanlı, şunları söyledi:

“Bu daireye dört yıl önce taşındık. Dairenin yan tarafındaki bahçede çöp atılan bir yer var. Çöp kutusunun arkasına kendi imkanımla alıp kuru mama koyuyorum. Daha önce binamız Kartal’daydı ve orada da besliyordum. Kimse şikayetçi olmadı. Ben mahallemdeki kedi ve köpeklerle de ilgileniyorum. Sokaktaki köpekleri veterinere götürüp tedavilerini yaptırıyorum. Beni bildikleri için Kartal Belediyesi bana kuru mama yardımında bulunuyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
174
107
28
9
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
the_war

G*tün müdür olma hikayesi geldi aklıma.

y.e.k

Mart ayindayiz. Umarim kediler mudure geregini yaparlar.

KediSevici

Bak çok net diyorum. Allah senin ve senin gibi insan kılığındakilerin belasını versin! Bunlara değil makam veren, bunlara bu topraklarda yaşama hakkı verenle... Devamını Gör