Görüş Bildir
Haberler
Hayvana Şiddete Hapis Cezası Yolda

etiket Hayvana Şiddete Hapis Cezası Yolda

Hande öçalan
18.12.2015 - 19:16 Son Güncelleme: 19.12.2015 - 09:08

Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun değişebileceğinin sinyalini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, '5199 sayılı Kanunda yer alan bazı hayvan hakları ihlallerine karşı uygulanacak cezaların caydırıcı olması maksadıyla bazı fiillerin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması ve hapis cezası uygulanmasıyla ilgili düzenleme gerekiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan 6 ay ve 1 yıl içinde gerçekleştirilecek reformlardan Bakanlığın sorumluluğunda olanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Hayvan hakları en geniş hukuki çerçevede korunacak' eyleminin 1 yıl içinde gerçekleştirilecek reformlar içinde yer aldığını aktaran Eroğlu, özellikle şehirlerdeki hayvanların haklarının en geniş hukuki çerçevede korunması ve gerekli idari tedbirlerin geliştirilmesinin sağlanacağını belirtti.

Zaman içerisinde, 5166 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun uygulanmasında Bakanlık tarafından bazı eksikliklerin tespit edildiğini belirten Eroğlu, gelen talepler doğrultusunda kanunda gerekli iyileştirmelerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

'Hayvanlara kötü muamelenin önlenmesi gerekiyor'

'Hayvanlara kötü muamelenin önlenmesi gerekiyor'

'Öncelikle hayvanlara kötü muamelenin önlenmesi gerekiyor. 5199 sayılı Kanunda yer alan bazı hayvan hakları ihlallerine karşı uygulanacak cezaların caydırıcı olması maksadıyla bazı fiillerin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması ve hapis cezası uygulanması ile ilgili düzenleme gerekiyor. Bu çerçevede, hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, hayvanlara işkence yaparak öldürmek, tehlikeli köpek ırklarını sahiplenmek fiillerinin suç kapsamına alınması ve hapis cezası teklif edilmiştir. Bakanlık, yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çalışmaktadır. Gayemiz el ele vererek hayvanların hayat hakkına destek vermek ve sürdürülebilir bir çevre ve geleceği hep birlikte tesis edebilmektir.'

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
438
105
9
4
1
1
1