Görüş Bildir
Haberler
Hayranları Ayaklandı ama Sonuç Değişmedi! Yakın Dönemde Ekrana Veda Eden Türk Dizileri

Hayranları Ayaklandı ama Sonuç Değişmedi! Yakın Dönemde Ekrana Veda Eden Türk Dizileri

R.G.
11.01.2021 - 14:02

Televizyon ekranlarında o kadar çok dizi ve yarışma programı var ki! Ama bu yapımların çoğu maalesef tutunamıyor ve büyük umutlarla çıktıkları yolculukları kısa sürüyor. Çünkü izleyici artık tavsamış konuları ve aynı kişileri izlemekten bıktı! Çoğu yapım reklamını yaparken, dikkati içeriğe ya da konuya değil, oynattığı oyunculara yapıyor! Yani 'ne anlatırsak anlatalım seyirci izler' düşüncesindeler. Ama o devir kapandı artık. Çünkü iyi yapımların sayısı arttıkça, 'ne verirsek izlerler!' düşüncesi de tarih oldu. Nihayetinde, pek çok dizi yakın zamanda final kararı aldı, hatta bazıları final bile yapamadan ekranlara veda etti. Tabii final yapan her diziyi bu bağlamda değerlendirmek çok doğru olmaz.

İşte yakın zamanda ekran hayatı son bulan diziler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Annenin Günahı

1. Bir Annenin Günahı

Filipinler yapımı A Mother's Guilt dizisinden uyarlanan dizi, kırklı yaşlarının başında bir balıkçı dükkanı dükkanını idare etmeye çalışan Suna ve onun hukuk fakültesinde okuyan oğlu Yusuf'un hayatını ve yaşadıklarını konu alır. Suna'nın tek hayali oğlunun okulu bitirip avukat olması ve girdiği ev kooperatifinin borcunun bitmesidir. Ama yıllarca çocuğuna hem analık hem babalık eden, dişinden tırnağından artırıp çocuğunu okutan Suna için hayatın başka planları vardır... Konusu ve oyuncu kadrosuyla merak uyandırsa da, dizi maalesef istenilen başarıyı yakalayamadı. Üst üste reytinglerde çakılmasıyla final bile yapamadan ekranlara veda etmek zorunda kaldı.

2. Çocukluk

2. Çocukluk

Erdal Beşikçioğlu, bu sefer de karşımıza bir Umut Evi'nin müdürü olarak çıktı. Rolü değişse de, aksiliği ve kural tanımazlığı hala aynı! Yurtta kalan çocuklar için en uygun aileyi bulmaya çalışan, bunun için zaman zaman illegal yollara da sapan bu tatlı sert müdürü çocuklar hem seviyor hem de ondan korkuyordu. Ama izleyici pek sevmemiş anlaşılan! Her cuma yayınlanan bu dizi, 8. bölümüyle ekranlara veda etti.

3. Zümdürüanka

3. Zümdürüanka

Oyuncu kadrosunda Hatice Aslan, Alp Navruz, Ceren Yılmaz ve Selim Bayraktar gibi isimlerin yer aldığı Zümrüdüanka dizisi de reyting kurbanı olan dizilerden biri. Diziden resmi bir açıklama gelmese de, izlenmediği için bittiği ortada! Nevşehir'in orta sınıf mahallelerinden birinde yaşayan Ülfet'in tek hayali ve isteği, kızlarının zengin kişilerle evlenip yaşadıkları hayattan hem kendilerini hem de annelerini kurtarmaları. Fakat kızı Zümrüt'ü evlendirmek istediği kişi zengin olmasına zengin ama yaşlı. Üstelik Zümrüt, aynı ailenin savaşta şehit düşen oğullarına aşık. Konusu çok ilginç olmasa da oyunculuklarıyla belli bir süre kendini götüren bu dizi 26. bölümüyle ekranlara veda etti.

4. Maria İle Mustafa

4. Maria İle Mustafa

Başrollerinde Hilmi Cem İntepe ve Jessica May'in yer aldığı dizi, 17. bölümüyle ekranlara veda etti. Düşük reytinglere daha fazla dayanamayan yapım şirketi dizinin biletini kesti! Konunun aynı yerde dönüp durması ve yayınlandığı gün diğer kanallardaki yapımların daha çok izlenmesi final kararı almasındaki etkenlerden. Dizi Kolombiya'dan Türkiye'ye, babasının mirası olan araziyi satmak için gelen Maria'nın Ürgüp'ün ileri gelen ailelerinden birinin oğlu olan Mustafa'yla yaşadığı aşkı konu alıyor.

5. Babil

5. Babil

Daha yayınlanmadan bile adından sıkça söz ettirmeyi başaran bu dizi, reklamları kadar başarılı olamadı! Dev bir oyuncu kadrosu vardı üstelik. Ekranlarda görmeye alışık olduğumuz ama daha önce bir arada izlemediğimiz kişiler bu dizide buluşmuştu. Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Birce Akalay gibi isimlerin olduğu Babil, konusu ve oyunculuklarıyla kesinlikle daha uzun soluklu olmayı hak eden bir diziydi... Ama izleyicinin takdiri, yapacak bir şey yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güvercin

6. Güvercin

İlk başladığı dönem geniş kitleler tarafından izlenen ve aslında uzun soluklu diyebileceğimiz bu dizi maalesef 2020 yılında reyting kurbanı oldu. Hem konusunun artık ilerleyemiyor oluşu hem de Çarşamba günü karşısında yayınlanan programların daha güçlü ve izlenir olması, bu dizinin de final yapmasına sebep oldu.

7. Yeni Hayat

7. Yeni Hayat

Maalesef bir diğer reyting kurbanı olan dizimiz de Yeni Hayat! Aslında kemik bir izleyici kitlesi vardı çünkü dizinin final yapacağı haberleri gündeme düştüğünde hayranları Twitter'da dizinin final yapmaması için fazlasıyla direndi. Bu direniş etkili oldu. Çünkü yapım gelen tepkiler üzerine final tarihini erteledi. Fakat tweet atanlar diziyi izlemeyi unutmuş olacak ki, dizi söylenilen tarihten birkaç hafta sonra. 9. bölümüyle ekranlara veda etti.

8. Öğretmen

8. Öğretmen

Yine bir uyarlama dizi daha, tam uyarlanamadığı için bitti! Gerçi orijinalinde de kısa bir diziydi. İlker Kaleli'nin şahane oyunculuğunun yanı sıra, içerinde birçok genç yeteneği de barındıran bu dizi sadece 9 bölüm sürebildi.

9. Gençliğim Eyvah

9. Gençliğim Eyvah

Cengiz Bozkurt, Levent Ülgen ve Günay Karacaoğlu gibi komedi üstatlarının yer aldığı Gençliğim Eyvah dizisi de yayın hayatına erken veda etmek zorunda kalanlardan. Biz millet olarak biraz ağlamaya ve drama meraklıyız, komedi dizileri pek sarmıyor artık bizi!

10. Çatı Katı Aşk

10. Çatı Katı Aşk

Her cumartesi izleyicisiyle buluşan dizi, 16. bölümüyle geçtiğimiz aylarda ekranlara veda etti. Düşen reytingleri kurtarma çabası olarak diziye dahil edilen Selin Şekerci'nin de, dizinin yükselişine pek etkisi olmadı maalesef. Birbirinden alakasız iki kişinin, bir çatı katını kiralamak için evli numarası yapmalarını ve evin sahipleri olan iki kardeşe aşık olmalarını konu alan bu dizinin de yayın hayatı çok kısa sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İyi Günde Kötü Günde

11. İyi Günde Kötü Günde

Elçin Sangu'nun Kiralık Aşk dizisinden sonra işleri pek iyi gitmedi! Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaştığı dizi de çok kısa sürmüştü, bu dizisinin de kaderi ona benzediç Kötü başlayan ve bir daha toparlanamayan dizi 6 bölüm sonra final yapma kararı aldı.

12. Bay Yanlış

12. Bay Yanlış

Özge Gürel yaz dizilerinin kadrolu oyuncusu! Ama genelde olduğu diziler yaz döneminden sarkar, yani yayın dönemi de girerdi. Fakat bu defa beklenilen ilgiyi göremedi. Dizinin konusunun artık çok kez tekrarlamış olmasından mı yoksa partnerinin gündemde kalmak adına yaptıkları mı seyirciyi itti bilemiyoruz. Fakat sonuç olarak bu dizi de yayın hayatına 14 bölümde son vermek zorunda kaldı.

13. Kalk Gidelim

13. Kalk Gidelim

Ailesinin karşı koyuşlarına rağmen genç yaşta İstanbul'a giden ve orada beklenildiğini aksine ayakta kalmayı başaran Mustafa, maalesef iflas edip yıllarca arayıp sormadığı baba evine dönmek zorunda kalır. Ancak iflas ettiğinden ne karısının ne de çocuklarının haberi vardır. Mustafa Ali'nin memleketine geri dönmesiyle başlayan ve sıcacık bir aile dizisine dönüşen bu yapım da, 2020'de veda eden dizilerden biri oldu. Dizi, 31 Aralık gecesi yılbaşı özel bölümü ile ekranlara veda etti.

14. Şeref Sözü

14. Şeref Sözü

Tolgahan Sayışman ara ara televizyona geri dönse de maalesef istediği sonuçları pek alamıyor. Oynadığı diziler birkaç bölüm sonra ekrana veda etmek zorunda kalıyor. Şeref Sözü de o dizilerden biri oldu. Yayın hayatı maalesef 4 bölüm sürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
20
11
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Emir Baskan

Halka dizisinide eklemek lazım.

Dean Winchester

Aşk-drama-komedi üçlüsü yok etti sektörü anasını satayım.

Enes

Neredeyse hepsinin bitmesinin sebebi Corona oldu. Çünkü covid yüzünden uzun süre ara verdikleri için diziler unutuldu. E yeniden başlayınca da kimsenin umrun... Devamını Gör