Görüş Bildir
Haberler
Hayatta Kaçırdığımız Küçük Detayların Aslında Ne Kadar Mutlu Edebileceğini Gösteren 6 Kitap

Hayatta Kaçırdığımız Küçük Detayların Aslında Ne Kadar Mutlu Edebileceğini Gösteren 6 Kitap

miray soysal
14.11.2022 - 15:21 Son Güncelleme: 21.11.2022 - 14:24

Ara ara hayatın tadını tuzunu alamadığımız günler yaşarız. Aslında mutlu ya da mutsuz olmak çok kolay. Her şey bakış açısıyla ve olayları nereye çektiğimizle ilgili. Mutlu değilsek, bambaşka bir pencereden bakmayı öğrenmemiz gerekir. En başta küçük şeylerle mutlu olmayı...

 Okurken iyi hissetmeni sağlayacak 6 mutluluk dolu kitabı sizler için derledik👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutluluk Projesi-Gretchen Rubin

1. Mutluluk Projesi-Gretchen Rubin

'Aslında biliyorsunuz; Mutlu olmak için çoğu şeye sahipsiniz. Hatta kendinizi mutlu bir insan olarak bile tanımlayabilirsiniz. Ancak eksik olan bir şeyler var. Kimseye söyleyemiyorsunuz belki ama eminsiniz. Adını koyamadığınız bir şeyler eksik. Size evinizi yuvaya çevirecek bir proje sunuyoruz. Ulaşmak istediğiniz mutluluğu felsefe, bilimsel araştırma, tarih, analiz ve hayat tecrübeleriyle tamamlayarak gerçek mutluluğa ulaşacağınız bir proje.'

Yazar kitapta mutlu olabileceğimiz halde gözden kaçırdığımız detayları anımsatıp, kendi mutluluk projesini oluşturmuş. Sona da 'sizin mutluluk projeniz' diye bir kısım eklemeyi ihmal etmemiş. Bu bölümde sizler de kendine benzer bir mutluluk projesi oluşturabilirsiniz.

2. Zorba / Nikos Kazancakis

2. Zorba / Nikos Kazancakis

“Bir mutluluğu yaşarken onu kavramamız zordur; ancak o geçip de arkamıza baktığımız zaman, birdenbire biraz da hayranlıkla, ne kadar mutlu olduğumuzu anlarız.”  

Korkmamayı, yaşamı sevmeyi, ayakta durabilmeyi öğreten bu kitap etkileyici felsefesiyle adeta bir yaşam kılavuzu. Her şeye rağmen hayatı dolu dolu yaşamak gerektiğinin altını çizen Zorba, herkesin hayatında mutlaka bir kere okuması gereken bir eser.

3. Ikigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia , Francesc Miralles

3. Ikigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia , Francesc Miralles

“Zorluklara olumlu bir bakış açısı ile yaklaşan ve duygularını yönetebilenler uzun ömürlü olma yolundadır.” 

Frances Miralles ve Hector Garcia tarafından yazılan kitap, 'İkigai' adını bir Japon ideolojisinden alıyor. Japonlar, herkesin sabah yataktan kalkmak için bir neden olarak tanımladıkları bir ikigaiye sahip olduklarına inanıyorlar. Bu kitap, pek çok farklı konuda bakış açınızı değiştirecek ve kendinizi mutsuz da hissetseniz, geleceğe umutla bakabilmenizi sağlayacak.

4. Küçük Kara Balık - Samed Behrengi

4. Küçük Kara Balık - Samed Behrengi

“Balıkların çoğu yaşlandıkları zaman ömürlerini boşu boşuna geçirdiklerinden yakınırlar. Sürekli sızlanır, lanet okur, her şeyden şikâyet ederler. Ben bilmek istiyorum; gerçekten de yaşamak dediğimiz şey şu bir avuç yerde yaşlanıncaya kadar dolaşıp durmaktan mı ibaret; yoksa dünyada başka şekilde yaşamak da mümkün mü?”  

İranlı yazar Samed Behrengi’nin yazdığı ve tüm dünyada en çok okunan eserlerin başında gelen “Küçük Kara Balık” aslında çocuk kitapları kategorisinde yer alıyor. Daha özgür bir dünya için cesaretin gerektiğinin altını çizen 'Küçük Kara Balık' altı çizilmeye değer cümleleriyle, her yaştan insanlara umut veriyor. Okurken kendinizi daha neşeli hissedeceğiniz bu hikâye tam da yaşamın zorlu anlarına iyi gelecek türden.

5. Hector’un Mutluluk Arayışı / François Lelord

5. Hector’un Mutluluk Arayışı / François Lelord

“Bilmek ve hissetmek birbirinden farklıdır ve esas önemli olan hissetmektir.”  

Bu ilham verici kitap bunaldığımız zor günlerde nefes almanızı sağlayacak türden. François Lelord tarafından yazılan  “Hector’un Mutluluk Arayışı” mutsuz bir psikiyatrist olan Hector’un mutluluk arayışını konu alıyor. Mutluluğun ne olduğunu bulmak için dünyayı arşınlamaya hazır olan Hector’un hikâyesini okurken siz de mutluluğu sorgulayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır / John Izzo

6. Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır / John Izzo

“Kişinin kendisini bilmesi ve belli bir amaçla yaşaması önemli bir sırdır.” 

200’den fazla kişiyle röportaj yaparak mutluluğun sırrını arayan John Izzo pek çok farklı kişinin hayat hikâyesini paylaşarak okuyucuyu kendi kişisel gelişimi üzerine düşüneceği bir yolculuğa davet ediyor. Ölmeden önce sizin için nelerin önemli olduğunu bulmanıza yardımcı oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın