Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızı Kendinize Daha Fazla Zehir Etmeden Aşık Olduğunuz Kişiden Ayrılıp Yaşamınıza Nasıl Devam Edersiniz?

Hayatınızı Kendinize Daha Fazla Zehir Etmeden Aşık Olduğunuz Kişiden Ayrılıp Yaşamınıza Nasıl Devam Edersiniz?

Nafakaaa
29.05.2022 - 08:43

Aşık olduğunuz kişiden vazgeçmenin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz ama bazen vazgeçmeniz gerekebiliyor… Sizinle aynı şeyleri hissetmeyen birini seviyor olabilirsiniz, ya da ilişkiden bekledikleriniz çok farklı olabilir... Durum her ne olursa olsun biliriz ki aşk oldukça karmaşık bir duygu. İlişkinizin size herhangi bir getirisi olmadığı çok açık olsa bile duygularınızı görmezden gelmeniz size zor gelebilir. İşte duygularınızı söndürebilmenize yardımcı olacak için ipuçları… 👇

Kaynak: https://www.healthline.com/health/how...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle gerçekleri kabullenmelisiniz.

1. Öncelikle gerçekleri kabullenmelisiniz.

İyimserlik sanılanın aksine kötü bir özellik değildir, aslında zor durumlarda umutlara bel bağlamak çoğu zaman sizin için iyi bile olabilir. Ancak konu zorlu ilişkiler olduğunda hayalini kurduğunuz gelecektense şu anınızı göz önünde bulundurmanız sizin için daha iyi olacaktır. Sevginizden vazgeçmenin başarısız olduğunuz anlamına geldiğini düşünüyorsanız eğer, bunu kendinize yapmayın. Bu aksine cesaret ve farkındalık gerektirir. İlişkinizin ilerlemediğinin farkına varmak duygularınızı tabii ki bir gecede yok etmez ama bu farkındalık sizin için önemli bir adımdır.

2. İlişkinizden beklentilerinizi kararlaştırın.

2. İlişkinizden beklentilerinizi kararlaştırın.

İlişkinizden ne beklediğinize ve ilişkinizde ne istemediğinize karar vermek partnerinizle iyi bir çift olup olmadığınızı anlamanıza yardımcı olur. Diyelim ki sadece cinsel birliktelik için berabersiniz ve aranızdaki bağ birlikte zaman geçirdikçe daha da güçleniyor ama günler hatta haftalar partnerinizden haber almadan geçiyor… İlişkilerinizde iletişimi önemsiyorsanız size zamanında geri dönmemeleri iyi bir çift olmadığınızın göstergesidir. Sevdiğiniz birinin duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamadığını fark ettiğinizde duygularınızın üstesinden gelmek daha kolay olabilir.

3. Aşkın sizin için ne anlama geldiğini anlayın.

3. Aşkın sizin için ne anlama geldiğini anlayın.

Evlilik ve aile terapisti olan Kim Egel “Hayatımızın en önemli zamanlarında büyümenin ayrılmaz bir parçası olan ilişkiler bizi biz yapan şeylerdir.' diyor. Büyük bir aşktan vazgeçerek elinizdeki her şeyin kayıp gittiğini hissedebilirsiniz ama ilişkiden öğrenmiş olabileceğiniz her şeyi bir tecrübe olarak görmeye çalışırsanız her şey sizin için daha iyi olacaktır. Yaşadıklarınızın ve bu yoğun duyguların geçmişinizin bir parçası olmasına izin vermeniz huzuru bulmaya ve hayatınıza devam etmenize yardımcı olabilir.

4. Önünüze bakmalısınız.

4. Önünüze bakmalısınız.

Duygularınıza karşılık vermeyen birine aşık olmak sizi sınırlayabilir. Beraber olmayacağınız birine takılı kaIırsanız muhtemelen başka birisiyle de mutluluğu bulmakta da zorlanırsınız. Kendinizi ciddi bir şeye hazır hissetmiyor olsanız da öylesine yaptığınız bir flört bile dışarıda bir sürü müthiş insan olduğunu fark etmenize yardımcı olabilir. Daha ciddi bir ilişki yapmak istediğinizde, doğru eşi bulmak zor olabilir. Geçmişte yaşadığınız hayal kırıklıkları yüzünden bu genelde biraz zaman alır… İlk başta zor gelse bile daima geçmişinize değil, geleceğinize bakmalısınız.

5. Diğer ilişkilerinize öncelik verin.

5. Diğer ilişkilerinize öncelik verin.

Zor dönemlerden geçen insanlar genelde hayatlarındaki diğer önemli kişilerden uzak dururlar. Siz toparlanmaya çalışırken arkadaşlarınız ve ailenizdekiler size destek çıkabilir hatta kendi tecrübelerini de sizinle paylaşarak sizin için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar bu yüzden onlarla aranıza mesafe koymamak sizin için en iyisi olacaktır. Ayrıca, birinin sizi veya seçimlerinizi yargıladığını veya başka şekilde size kendinizi kötü hissettirdiğini düşünüyorsanız o kişilerle aranıza mesafe koymak yapacağınız en mantıklı şey olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize vakit ayırın.

6. Kendinize vakit ayırın.

Birine sırılsıklam aşık olduysanız o kişiye ve o ilişkiye uyum sağlamak adına görünüşünüzde veya kişiliğinizde ufak ya da büyük değişiklikler yapmış olabilirsiniz. İnkar ettiğiniz, bastırdığınız ya da değiştirdiğiniz yönlerinizi düşünün. Belki de normalde giyeceklerinizden daha şık giyindiniz, hiç ilginizi çekmeyen bir spora başladınız ya da uğraşmayı en sevdiğiniz hobinizden vazgeçtiniz... Ya da belki duygularınızı tam anlamıyla ifade etmekten kaçındınız… Yaptığınız bu değişikliklerle kendinizi rahat hissediyor musunuz? İlişkide sizin parçanız olmayan şeyleri yaptığınızı düşünmek karşınızdaki kişiye karşı olan sevginizi azaltmaya yardımcı olabilir.

7. Kendinize biraz alan açın, kendinizi rahat bırakın.

7. Kendinize biraz alan açın, kendinizi rahat bırakın.

Aslında bu oldukça önemli bir adım. Telefonunuzda göreceğiniz bir mesaj, arama veya Snapchat’teki anılar artık ardınızda bıraktığınızı düşündüğünüz duyguları yeniden canlandırabilir. Bu yüzden bunları ortadan kaldırmalısınız. Çocuklar ya da iş benzeri mecburi konular gibi gerçekten lazım olmadıkça o kişiyle iletişim kurmak istememek en doğal hakkınız. Önceden beraber vakit geçiren iki arkadaş olabilirsiniz ama artık diğer arkadaşlarınızla vakit geçirmelisiniz. Veya arkadaşlığınızı sürdürmek isteyebilirsiniz, sağlıklı bir ilişkiniz varsa bu hiç de kötü bir istek değil. Ama kalbiniz tam anlamıyla soğuyana kadar beklemek en mantıklısı, aksi halde kendinize gereksiz acı çektirebilirsiniz.

8. Kendinize gelmek biraz zaman alabilir.

8. Kendinize gelmek biraz zaman alabilir.

Bu süreç genellikle uzun sürer ve bu süre zarfında kötü hissetmek oldukça normaldir. İşte size bu zorlu döneminizde yardım edecek bazı ipuçları:

  • Kendinize karşı sabırlı olun.   

  • Aynı durumda bir arkadaşınız olsa ona söyleyeceğiniz şeyleri kendinize hatırlatın.

  • Kendinize şefkat gösterin.    

  • Canınızın yanmasının doğal olduğunu kabul edin.  

  • Kendinize bu acının dineceğini, sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlatın.

9. Terapi alabilirsiniz.

9. Terapi alabilirsiniz.

Aşağıdaki durumları yaşıyorsanız Egel terapi almanın size oldukça faydalı olacağını söylüyor.  

  • Hayatınıza devam etmekte zorlanıyorsanız, 

  • Hisleriniz kafanızı karıştırıyorsa, 

  • Kendinizi kaybolmuş hissediyorsanız,  

  • Duygularınızı idrak etmekte ya da kabul etmekte zorlanıyorsanız,

  • İntihar düşünceniz varsa,

  • Umutsuz hissediyorsanız,

  • Kalıcı anksiyete veya depresyon yaşıyorsanız...

10. Şöyle bir toparlayacak olursak, insanlar karmaşık duyguları olan varlıklardır ve birini sevmekten ne kadar çok vazgeçmek isteseniz de duygularınızı değiştirmek oldukça zordur...

10. Şöyle bir toparlayacak olursak, insanlar karmaşık duyguları olan varlıklardır ve birini sevmekten ne kadar çok vazgeçmek isteseniz de duygularınızı değiştirmek oldukça zordur...

Bu duygular bir şekilde sürekli sizinle olabilir, aşk sadece siz istediniz diye öylece bitebilecek bir şey değil... Ancak sizi sevmeyen ya da size zararı dokunan birini sevmekten tamamen vazgeçemeseniz de acı çekmemeniz için bu duyguları sağlıklı şekilde yönetebilirsiniz…

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın