Görüş Bildir
Haberler
Hayatı Müziksiz Geçiremeyen Oyunculara: Özünde Müzik ve Ritim Olan Birbirinden Keyifli 13 Oyun

Hayatı Müziksiz Geçiremeyen Oyunculara: Özünde Müzik ve Ritim Olan Birbirinden Keyifli 13 Oyun

Ritim ve tempo temelli oyunları derlediğimiz bu listemizde müziğin gücünü başarılı oynanış elementleriyle harmanlayan yapımları listeledik. Müziğin ruhunu oyun dünyasında keyifli bir şekilde temsil eden bu oyunları çok seveceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beat Saber

1. Beat Saber

Sanal gerçeklik gözlüğüyle oynanabilen Beat Saber'da şarkı ritimleri eşliğinde gelen blokları ışın kılıçlarımızla kesiyoruz. Doğru yönde ve doğru zamanda küplere vurmak ve şarkının temposunu yakalamak oyunu oldukça keyifli kılıyor.

2. BPM: Bullets Per Minute

2. BPM: Bullets Per Minute

Ritim aksiyon türündeki FPS oyunu Bullets Per Minute ise epik rock müzikler eşliğinde birbirinden ilginç düşmanlarla savaşmamızı istiyor. Korkusuz bir valkür olarak çeşit çeşit yaratıkların sonunu getiriyor ve bu süreçte her merminin tempoya uyum sağlamasına özen gösteriyoruz.

3. Rock Band

3. Rock Band

Oyun dünyasının vazgeçilmezlerinden olan Rock Band ise arkadaşlarınızla beraber metal ve rock müzik dünyasının efsanelerini bir de sizin çalmanızı istiyor.

4. Mountain

4. Mountain

Listemizdeki en acayip oyun olan Mountain ise tam olarak ritim ve müzik üzerine kurulu bir yapım değil. Fakat saatlerce bir dağı izlediğiniz oyunda klavyedeki rastgele tuşlara bakarak piyano çalabilir ve dağı izlemeyi daha keyifli kılabilirsiniz...belki?

5. The Arftul Escape

5. The Arftul Escape

Oyuncuları sanat dünyasında saykodelik bir maceraya davet eden The Artful Escape ise kadrosunda müzik dünyasının yıldız isimlerini barındırıyor. Sanat ve müziğe dair nefis bir hiakye olan The Artful Escape'in yayıncı koltuğunda benzer oyunlardan hatırlayacağımız Annapurna Interactive yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Guitar Hero

6. Guitar Hero

Guitar Hero ise listemizdeki diğer oyunların aksine simülatör ekipmanlar ile sizi metal müziğin zirvesine çıkarıyor. Bateri ve gitar setiyle beraber Iron Maiden'a dönüşmenizi sağlayan oyun oynaması en keyifli yapımlardan biri.

7. Metal: Hellsinger

7. Metal: Hellsinger

2022 yılında çıkış yapması beklenen Metal: Hellsinger ise BPM: Bullets Per Minute benzeri bir yapım olarak öne çıkıyor. DOOM ile ritim temelli FPS elementlerini birleştiren oyun The Game Awards'da yayımlanan fragmanıyla büyük ilgi topladı.

8. Journey

8. Journey

Her oyun listesinde eklemeden duramadığımız Journey ise hiçbir diyaloğun yer almadı büyüleyici bir yolculuğa davet çıkarıyor. Yönettiğiniz karakter konuşmak yerine müzikal sesler çıkararak kulaklara şenlik veriyor.

9. Crypt of the NecroDancer

9. Crypt of the NecroDancer

Brace Yourself Games imzalı Crypt of the NecroDancer ise ritim temelli bir bir aksiyon oyunu olarak listemize girmeye hak kazandı. Ödüllü oyun başarılı roguelike elementlerini ritim ve tempoyla birleştirerek pek eğlenceli bir deneyim sunuyor.

10. Rhythm Doctor

10. Rhythm Doctor

Kalp ritmiyle müzik ritimlerini birleştiren Rhythm Doctor ise ritimleri doğru zamanda yakalayarak sizden hastalarınızı kurtarmanızı istiyor. Tempoyu yakalamak kesinlikle bir ölüm kalım meselesi diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Outdrive

11. Outdrive

Synthwave seven oyuncuların kesinlikle deneyim etmesi gereken Outdrive ise oyuncuları neon yollarda sonu gelmez bir sürüşe çağırıyor. Retrowave türdeki müziklerin sürüşe eşlik ettiği yapımda asla yavaşlamamalı ve müziğin durmasına izin vermemelisiniz.

12. Brütal Legend

12. Brütal Legend

Jack Black'in ana karakteri canlandırdığı Brütal Legend ise oyun dünyasının en metal oyunu olarak öne çıkıyor. Acımasız bir diyarda metal müziğin sınırlarını zorladığımız oyunda türün ünlü isimleri de yer alıyor.

13. Beat the Game

13. Beat the Game

Bir Türk yapımı olan Beat the Game ise sürreal bir dünyada nefis bir macera sunuyor. Orijinal ses ve müzik dosyalarını bünyesinde barındıran yapımda oyuncuların sesleri birleştirerek şarkılar yapması ve yolculuğunu anlamlandırması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın