Görüş Bildir
Haberler
Hayaletler ve Lanetli Yerler Hakkında Tüylerinizi Diken Diken Edecek 16 Vikipedi Sayfası

etiket Hayaletler ve Lanetli Yerler Hakkında Tüylerinizi Diken Diken Edecek 16 Vikipedi Sayfası

Ünlü korku filmlerine konu olmuş ve kimileri fotoğraflarla kanıtlanmış bu doğaüstü olaylar serisi insanı biraz rahatsız edebiliyor. Konuşan oyuncaklar ve lanetli mezarlıklardan çıkan ruhlara ilgi duyuyorsanız BuzzFeed'den derlediğimiz bu liste tam size göre. 

Başlık bağlantıları sizi İngilizce Wiki sayfalarına götürecek fakat bu gerçekte yaşanmış olayları internet üzerinde Türkçe olarak bulmanız da mümkün.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/hilarywardle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Roland Doe'dan Şeytan Çıkartılması

1. Roland Doe'dan Şeytan Çıkartılması

1949 yılında, Maryland ABD'de 13 yaşındaki bir erkek çouğu ruh çağırma tahtasıyla ölmüş halasının ruhunu çağırmaya çalışırken, iddiaya göre şeytan tarafından esir alındı. Rolan tuhaf davranmaya başladı, vücudunda 'şeytan' ve 'cehennem' gibi kelimeler belirdi. Odasında dini eşyalar uçmaya başladı. Ronald ayrıca şeytani bir sesle konuşuyor bazen Latince şeyler söylüyordu. Bu çocuğun öyküsü ise ünlü film '.... konusu oldu.

2. Newby Kilisesi Hayaleti

2. Newby Kilisesi Hayaleti

Bu ünlü hayalet fotoğrafı, 1963 yılında rahip K.F. Lord tarafından South Yorkshire'da çekti. Korkunç görüntü ise fotoğraflar tab edildikten sonra ortaya çıktı. Bazıları fotoğraftakinin bir 16. yüzyıl keşişi olduğunu iddia etti fakat görüntüye göre kişi 2.74cm'den uzundu.

3. Dybbuk Kutusu

3. Dybbuk Kutusu

Musevi mitolojisine göre, şeytani bir ruhun ismi olan dybbuk tarafından lanetlenen bu kutu, 2004'e Kevin Mannis isimli bir adam tarafından eBay üzerinde açık arttırmaya sunuldu. İddialara göre Kevin by kutuyu Musevi bir kadının torunundan almıştı. Kutunun içinden oldukça tuhah eşyalar çıkmıştı. Bir süre sonra Kevin Mannis'in saçları dökülmeye başladı ve garip olaylar birbirini takip etti.

4. Amityville Olayı

4. Amityville Olayı

1970'li yıllarda Lutz ailesi New York, Amityville'de hayallerinin evine kavuşmuştru. Fakat bilmedikleri bir şey vardı ki evde yıllar önce kanlı bir cinayet işlenmişti. Evde yaşananlar ise giderek tuhaflaşıyodu; duvarlardan yeşil yapışkan bir sıvı sızıyordu, duvarda duran haç ters dönmüştü ve evin küçük kızı Missy küçük, domuza benzer hayali bir arkadaş edinmiş olmaktan bahsediyordu.

Bu gördüğünüz fotoğraf ise aile korku içinde oradan taşındıktan birkaç ay sonra çekildi.

5. Raynham Malikanesinin Lanetli Kadını

5. Raynham Malikanesinin Lanetli Kadını

Raynham Malikanesi, İngiltere'nin Norfolk şehrinde lanetli olduğu söylenen bir ev. Evin laneti ise 1726 yılında ölen Dorothy Walpole'un ruhunun orada bulunmasından kaynaklanıyor. 1936 yılında Country Life dergisinden iki fotoğrafçı, evde çalışırken 'buhara benzeyen bir kadın silüeti' gördüklerini ve hemen bu fotoğrafı çektiklerini açıkladılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Annabell

6. Annabell

1970 yılında bir hemşirelik öğrencisi olan Donna adındaki kadın oyuncak bebeğinin tuhaf hareketler yaptığını fark etti. Oyuncak bebek evde yer değiştiriyor, bezlerin üzerine birtakım notlar bırakıyordu ve hatta iddialara göre bir defasında Donna'nın en arkadaşına saldırmıştı. Psişik olaylar dedektifleri Warren çiftini evine çağıran Donna bebeğinin içine şeytani bir varlığın girdiğini öğrendi. Oyuncal Donna'dan alındı ve Warrenlar'ın müzesine kondu.

7. İngiltere'nin Lanetli Borley Papaz Konutu

7. İngiltere'nin Lanetli Borley Papaz Konutu
7. İngiltere'nin Lanetli Borley Papaz Konutu

1863 yılından 1939 yılında bir yangında neredeyse yok olmasına kadar Borley konutu İngiltere'nin en lanetli evi sayılıyordu. Burada yaşayanlar hayalet benzeri bir rahibe silüetinin evde gezindiğini, duvarlarda yazılar ortaya çıktığını ve hizmetçi zillerinin durduk yere çaldığını anlatıyorlardı. 

1928 yılında oraya taşınan bir aile, içinde kadın kafatası olan bir paket buldu.

8. Einfeld Hayaleti

8. Einfeld Hayaleti

1970'li yıllarda Hodgson ailesi, daha önce evlerinde yaşamış olan Bill adlı bir adamın hayaleti ile lanetlendiğine inanıyordu. Evin kızlarından biri Janet, zaman zaman derin bir erkek sesi ile konuşuyordu ve geceleri yatağından havaya yükseliyordu. Bu yaşananların hepsi video kayıtları ile belgelenmişti. Bu olayda da ünlü Warren ailesi yardıma geldi ve aileye birtakım şeytan çıkarma uygulamaları yaptı.

9. Bell Cadısı

9. Bell Cadısı
9. Bell Cadısı

Bell Cadısı iddialara göre 1880'li yıllarda ABD'nin Tennessee eyaletinden Bell ailesine dadanmış tuhaf bir doğaüstü varlıktı. Cadı onların zaman zaman saçını çekiyor, tokat atıyor bazen de evin küçük kızına iğneler batırıyordu. Sonraları konuşmaya da başlayan cadı, evin misafirleri ile iletişime geçiyordu. Bu konuşmalar sırasında onların geçmişleriyle ilgili şeyler biliyor ve seslerini taklit edebiliyordu.

10. Asker Desmond Arthur'un Hayaleti

10. Asker Desmond Arthur'un Hayaleti

1913'te İrlandalı havacı asker Desmond Arthur uçağının düşmesi sonucu ölmüştü. Aradan çok zaman geçmeden, askerin hayaleti üssün etrafında görülmeye başladı. Hatta öyle ki bazen toplu fotoğraflarda bile yer alıyordu. Bununla birlikte 1940 yılında 2. Dünya Savaşı pilotu tarafından uçurulan bir hayalet uçak, üssün üzerinden geçerken fark edilmişti, acaba uçağı Desmond mu uçuruyordu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mary'nin Dirilmesi

11. Mary'nin Dirilmesi
11. Mary'nin Dirilmesi

1930'lu yıllardan beri İllinois'den kuzeydoğuya araçla giden kişiler üzerinde eski püskü bir elbise olan bir kadın otostopçu tarafından durdurulduklarını iddia eder. Kadının her zaman az konuştuğu ve Yeniden Dirilme Mezarlığı önünde inmek istediği anlatılır. Mary iddialara göre bazen mezarlık önünden geçen araçların önüne doğru koşar ya da mezarlığı demirlerini elleriyle yakarak orada iz bırakır.

12. Bélmez Evinin Esrarengiz Suratları

12. Bélmez Evinin Esrarengiz Suratları

Bu korkunç görüntler, 1971 yıllarında İspanya'da bir evin duvarlarında rastgele ortaya çıkmaya başladı. Pereira ailesinin evinde meydana gelen tuhaf imgeleri ilk başta yok eden aile, onların sürekli geri geldiğini fark etti. Paranormal aktivitelerle ilgilenen bazı araştırmacılar evi ziyaret etti ve resimlerin beton duvara, evin eski sahibi rahmetli Maria Gomez tarafından yakarak ile çizildiğini açıkladı.

13. Versailles Sarayı Bahçesinin Hayaletleri

13. Versailles Sarayı Bahçesinin Hayaletleri
13. Versailles Sarayı Bahçesinin Hayaletleri

10 Ağustos 19012'de iki kadın Fransa'daki Versailles Sarayı'nı ziyaret etmeye karar verdi. İki kadın sarayın bahçelerinde dolaşırken, etraftaki ışık ve gölge kayboldu, eski zaman kıyafetleri giymiş insanlar belirdi, herşey düz, cansız ve doğadışı görünmeye başladı. Kadınlar gördüklerini 'canlı bir tablo' olarak tasvir etmişti. Ayrıca bahçede oturan korkunç bir figür gördüklerini anlattılar. İki kadın o gün ya zamanda yolculuk yaptıklarını ya da hayalet gördüklerini iddia ediyordu.

14. Brownsville Caddesi'nin Laneti

14. Brownsville Caddesi'nin Laneti

1988 yılında Cranmer ailesi Brentwood, Pennsylvania'da bir ev satın aldı. Evin eski sahipleri oradan bir an önce taşınıp gitmek istiyordu. Aile daha sonraları evin arka bahçesine gömülmüş, içinde Katolik dini eşyalar olan bir kutu buldu. Evi onlara satan kişileri arayıp haber veren aile, 'O kutuyu hemen yerine koyun,' cevabını aldı. Bundan kısa bir süre sonra aile korkunç şeyler yaşamaya başladı, evin çocukları açıklanamaz sebeplerden dolayı ağlıyor ya da boğulma hissine kapılıyordu.

15. Tüylü Ellerin Lanetlediği Yol

15. Tüylü Ellerin Lanetlediği Yol
15. Tüylü Ellerin Lanetlediği Yol

“Hairy Hands” (Tüylü Eller) Dartmoor İngiltere'de bir yolu lanetlemiş, öldürücü bir varlığa verilen isimdi. Bu tuhaf varlık oradan geçen sürücülerin kaza yapmasına sebep oluyordu. 1921 yılında bir komutan, bir çift görünmez elin direksiyonu kontrol altına alıp, aracını yoldan çıkardığını iddia etti. Kaza yapan diğer kurbanlar da eller gördüklerini iddia ediyor ve ellerin tüylerle kaplı olduğundan bahsediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Şeytani Oyuncak Robert

16. Şeytani Oyuncak Robert

Eğer Annabelle'in öyküsünün korkunç olduğunu düşündüyseniz bir Robert'a bakın. Korku filmi Chucky'nin ilham aldığı bu oyuncak, 1906 yılında yazar Robert Otto'ya hediye olarak verilmişti. Hediyeyi veren kişi ise Bahamalar'dan gelen ve voodoo yapan bir hizmetçiydi. Geceleri Robert Otto'nun ailesi onun oyuncağıyla konuştuğuna ve oyuncağın da ona cevap verdiğine şahit olurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
263
53
35
32
29
17
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersin

hep eski yıllarda olan olaylar bu hayalet vakaları da.. içerikte bir tane 2004 yılından hikaye var onda da adamın saçı dökülüyor mk.

ustasli

hayaletler de isini biliyor. Hep malikanelere dadaniyorlar. Gecekonduya dadanan bir hayalet bulamazsin :)

Pasif Kullanıcı

Oyuncaklardaki tipe bak. Hangi aklı başında insan evinde böyle oyuncak tutar ki. Bana hediye bile gelse çöpe atarım.