Görüş Bildir
Haberler
Hawaii'de Hayvanların Eğlence İçin Kullanımı Yasaklanıyor

Hawaii'de Hayvanların Eğlence İçin Kullanımı Yasaklanıyor

Batuhan
21.12.2015 - 13:00

Dünyanın en gözde tatil mekanlarından biri olan Hawaii’nin eyalet başkanı David Ige, Ocak 2015’te eyalet genelinde plastik poşet kullanımını yasaklamış, ardından da sigara içebilme yaşını 21’e çıkarmıştı. Yeni yıla girmemize günler kala Ige, bir diğer projesini hayata geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hawaii geçtiğimiz yıllarda Amerika’nın en mutlu eyaletlerinden biri olarak karşımıza çıkmış, devletin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ve insan hakları konusunda uyguladığı politikalar ile de uzun bir süre gündemde kalmayı başarmıştı.

Yaşanan gelişmeler ışığında hükümet, hayvanların eğlence dünyasında kullanılmasının yasaklanmasına yönelik bir karar aldı. Şu an için tasarı niteliği taşıtan bu fikir, 1994 yılında Hawaii’nin başkenti Honolulu’da kaybolan bir filin hikayesinin anlatıldığı Tyke Elephant Outlaw belgeselinden esinlenerek ortaya atıldı.

Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma bakanlıkta yeterli oy oranına ulaşırsa, yasa haline dönüşerek 2016’dan itibaren geçerli olacak. Böyle bir durumda fil, ayı, kaplan gibi egzotik hayvanların eğlence mekanlarında barınması da mümkün olmayacak.

Tyke adlı fil, özgürlüğüne kavuşmak için Honolulu sokaklarında kaçıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak film sektörü için aynı şeyi söylemek şu an için mümkün değil. Bununla birlikte sirk dünyasının söz konusu karardan mutluluk duymadığını da hatırlatalım. Her ne kadar bazı topluluklar hayvanları saygı ve sevgi çerçevesinde eğittiklerini belirtse de işin etik yönü sorgulanmaya devam ediyor.

The Plaid Zebra, Gaia Dergi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Sadece eğlence için değil ya, başka hiçbir şey için kullanmayın hayvanları lanet olası pislikler.

deli-sabit

Darısı tüm ülkelere...

Baran Soykan

Bizim daha o kafaya gelmemize çok var.