Görüş Bildir
Haberler
Hatalı Park Etti, Mahkemelik Oldu: 1 TL'lik Tazminatı 900 TL Olarak Ödeyecek

etiket Hatalı Park Etti, Mahkemelik Oldu: 1 TL'lik Tazminatı 900 TL Olarak Ödeyecek

Yasin Arslan
23.11.2018 - 22:16 Son Güncelleme: 24.11.2018 - 08:53

Denizli'de hatalı park eden bir sürücü nedeniyle aracına binemeyen ve sürücüyü 20 dakika beklemek zorunda kalan Kemal Yazır, 1 liralık tazminat davası açtı. Davayı kabul eden mahkeme, 1 liralık maddi tazminatla birlikte mahkeme masraflarını da Muhittin Y.'nin ödemesine hükmetti. Muhittin Y.'nin ödemesi gereken ceza ise 916 lirayı buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, Kemal Yazır, geçen yıl eylül ayında 20 AVU 89 plakalı cipini Adalet Mahallesi Hasan Gönüllü Bulvarı üzerinde kaldırım kenarına park etti. Bir süre sonra aracının yanına gelen Yazır, 20 NF 479 plakalı otomobilin, kendi aracının çıkmasını engeller şekilde park edildiğini fark etti.

1 liralık tazminat davası açtı.

1 liralık tazminat davası açtı.

Kemal Yazır, Muhittin Y'nin hiçbir şey olmamış gibi davrandığı, özür dilemediği ve 20 dakikalık bekleme neticesi maddi kayba uğradığı gerekçeleriyle Denizli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 liralık tazminat davası açtı.

Gerekçeli kararı açıklanan davada mahkeme başkanı, Muhittin Y'nin otomobilini hatalı park etmesi sonucu davacının çıkışını engelleyerek zaman ve emek kaybına neden olduğuna karar verdi.

7 lira 9 kuruş iş ve güç kaybına uğradı.

7 lira 9 kuruş iş ve güç kaybına uğradı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aylık geliri 5 bin lira olan davacının, olay günü 20 dakika 26 saniye haksız bekletildiğini tespit eden mahkeme, davacının 7 lira 9 kuruş iş ve güç kaybına uğradığını belirledi.

Davacının maddi tazminat olarak açtığı 1 liranın yasal faiziyle birlikte davalıdan alınmasına karar veren mahkeme, 468 lira 10 kuruş olan yargılama giderleri ile 35 lira 90 kuruş harç bedelinin de davacıya verilmesine hükmetti.

'Amaç toplumsal duyarlılık'

'Amaç toplumsal duyarlılık'

Kemal Yazır'ın avukatı Hüseyin Gözgü, gazetecilere yaptığı açıklamada, hatalı park yüzünden insanların mağdur edildiğini belirterek, toplumsal duyarlılık oluşturmak için sembolik olarak böyle bir dava açtıklarını belirtti ve şöyle devam etti:

'Mahkeme, açtığımız 1 liralık maddi tazminatla birlikte davalının mahkeme masraflarını ödemesine hükmetti. Yargılama giderleri ve harç bedelinin yanı sıra icra masraflarıyla beraber bu miktar, 916 lirayı buldu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
558
107
43
9
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ntyz

Bir arkadaşım var, kendisini tanıdığımdan beri hiç sinyal verdiğini görmedim. Geçenlerde arabasıyla gidiyoruz sağa döndük yok, sola döndük yok. Dayanamadım p... Devamını Gör

Volkan Gülümser

İnş. bir gün tırın altında kalmaz.

Charles Wellington

Dün, Western Union ile gelen bir ödemeyi almak için ING BANK'a gittim. Kapısında Western çıkartması var. 25 dakika sıra bekledim. Sıra bana gelince Western U... Devamını Gör

Uygar Aytun

Paran ve vaktin varsa aç davayı. Her türlü kazanırsın. Ama çıkartmayı ispat etmen şart.

Oğulcan Peker

Hastasıyım böyle hareketlerin ... <3