Görüş Bildir
Haberler
Kozmetik Ürünlerin Üretim Amacı Dışında 13 Faydalı Kullanım Alanı

etiket Kozmetik Ürünlerin Üretim Amacı Dışında 13 Faydalı Kullanım Alanı

ibuharika
29.11.2015 - 12:30

Bakımlı görünmek isteyen kadın, erkek herkesin gözdesi olan kozmetik ürünler, her evde bulunan demirbaş malzemeler arasında yer alır. Üstelik bu kozmetik ürünleri kullanım amacı dışında, bambaşka durumlarda kullanarak mucizeler yaratabileceğinizi biliyor musunuz? Kozmetik ürünleri farklı ama oldukça yararlı biçimde kullanmanız için 13 önerimiz var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oje ile çiziklere veda

Oje ile sadece tırnaklarınız değil arabanız da bakımlı olsun istemez misiniz? Beklenmedik kazalar sonucu aracınızda küçük çizikler oluşursa, bu çizikleri aracınızın rengine uygun bir oje ile kapatmayı deneyebilirsiniz.

2. Nazlı çekmeceleri pudralamaya ne dersiniz?

Tendeki parlamayı önlemek ve makyajı sabitlemek için tercih edilen pudra, ince toz yapısı ile açmakta zorlandığınız inatçı çekmecelere ilaç gibi gelecek. Çekmecelerin ray kısımlarına pudra serperseniz, kolaylıkla açıldığını göreceksiniz.

3. Mis kokulu mutfaklar için

Yemek kokularından arınmış, mis kokulu bir mutfağı kim istemez? Mis kokulu parfümlerinizi kendi teninize sıkmak yerine ampullere sıkabilirsiniz. Ampul ısındıkça parfüm kokusu mutfağa yayılacak, mutfağınız sizin gibi mis kokacak.

4. Muşambaya salça damlarsa

Aseton sadece tırnaklardaki ojeyi çıkarmaz. Muşamba üzerinde salçanın bıraktığı kırmızımsı leke için de aseton biçilmiş kaftandır. Bir pamuğa aseton damlatıp, lekeli bölgeyi silerseniz lekenin oje gibi kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.

5. Rimel ile sadece kirpikler mi boyanır?

Rimel sayesinde daha belirgin kirpiklere sahip olabilirsiniz. Ama rimelin mucizesi sadece bununla sınırlı değil. Saç diplerinde belirmeye başlayan beyaz saçları saç rengine uygun bir rimel ile geçici ama hızlı olarak gizleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parfüm şişelerini atmaya kıyamayanlara

Parfüm şişelerini atmaya kıyamayanlardan mısınız? Boş parfüm şişelerini gardıropta giysilerinizin arasında saklayarak giysilerinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

7. Asetonunuz bittiyse panik olmayın

Kimse yarısı çıkmış ojeler ile etrafta dolaşmak istemez. Asetonun olmadığı acil durumlarda deodorant imdadınıza yetişecek. Pamuğa 5-6 kez deodorant sıkıp, ojelerinizi silmeyi deneyebilirsiniz.

8. Göz altındaki morlukları kapatmak için

Allık oldukça işlevsel bir üründür. Göz altı morluklarını kapatmakta göz altı kapatıcıları yetersiz geliyorsa, kapatıcının üstüne cilt tonunuza uygun allık sürerek morlukları belirsiz hale getirebilirsiniz.

9. Dantel modası geri döndüğüne göre

Dantellerin daha düzgün görünmesini istiyorsanız saç spreyi ile kolalayabilirsiniz. Saç spreyi saçlarınızda olduğu gibi dantellerinizde de düzgü görünüm vadediyor. Saç spreyini sıkıp, kurumasını bekleyin.

10. Pırıl pırıl dişler ve daha fazlası

Dişlerinizin daha sağlıklı ve parlak olması için diş macunu ile düzenli olarak fırçalamak gerekiyor. Kararmış gümüşlerinizi de diş macunu ile ovup, nemli bez ile silerseniz ilk günkü parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deri kıyafetleriniz pul pul dökülüyor mu?

Deri giysilerin kumaşı zamanla aşınabilir. Dökülme meydana gelen yerleri deri rengine uygun oje ile boyayarak, kötü görünmesini engelleyebilirsiniz. Ojenin kurumasını bekledikten sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz.

12. Saç Spreyi Mucizesi

Komşunuzun yaramaz oğlu tükenmez kalem ile en sevdiğiniz koltuğu mu çizdi? Hiç dert etmeyin. Çizilen kısıma saç spreyi sıkıp, silerseniz koltuğunuzda tükenmez kalem izinden eser kalmadığını göreceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
53
28
10
10
4
0