Görüş Bildir
Haberler
Harika Bir Seks Yaşantısına Sahip İnsanların Ortak Özelliği: Zamanlama

Harika Bir Seks Yaşantısına Sahip İnsanların Ortak Özelliği: Zamanlama

Cantug Fidan
21.09.2015 - 15:23

Ben 15 yaşındayken bana değerli bir tavsiye verildi ve bu tavsiye şimdiye kadar benimle birlikte yaşadı.

Lisenin ilk yılıydı ve maç izleyen arkadaşlarımlaydım. Arkadaşlarımın birinin oturma odasına tıkıldığımız bir akşamüstüydü, ve aynı gün özel bir misafirimiz vardı: arkadaşımın babası. Konu üzerinde kendi bilgisini bize aktarmaya karar vermişti:

Kadınlar- sizin kadar çok istiyorlar. Bunu unutmayın.

Doğal olarak seks ve kadın libidosunu kastediyordu. Bu bilgi beni biraz rahatsız etse de aynı zamanda düşündürdü.

O noktaya kadar toplum hep tam tersini iddia etmişti. Çevredeki tüm basmakalıp yargılar “erkeklerin tek düşündüğü

sekstir” yönüneydi. Ve kadınlara gelince, seks duygusal bir bağdan kaynaklanmalıydı.

Medya ve popüler kültür, sürekli erkeklerin seksi cinsel bir eylem olarak gördüğünü ve tamamen zevk için yaptıklarını, ama kadınların buna tamamen farklı yaklaştıklarını pekiştiriyor.

Arkadaşımın babası, cinsiyet farklılıklarına rağmen hepimizin insan olduğunu, bazı konularda farklı düşünürken günün sonunda kadın da olsak erkek de olsak seksin hala seks olduğunu hatırlattı.

Bu benim her bir cinsiyetin belirli cinsel isteklerine-seks süresi ve ön sevişme süresi gibi şeyler- daha ayrıntılı bakmamı sağladı. Amacım biz insanların seksi nasıl algıladığını daha iyi anlamaktı.

Miller ve Byers tarafından yapılan bir deneyin parçası olarık, 152 heteroseksüel çiftten kendi cinsel isteklerinin ne olduğu ve partnerlerinin ihtiyaçlarının ne olabileceği hakkında rapor vermeleri istendi.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/timing-f...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Durum 1: Ön Sevişme

Durum 1: Ön Sevişme

İlginç bir şekilde, ön sevişmenin uzunluğu cinsiyetler arasında farklılık göstermiyor. Çoğu aşk hikayesi kadın karakterleri romantik olarak gösterse de kadınlar ön sevişmeye erkeklerden fazla ilgi göstermiyor.

Ancak, kadınlar erkeklerin normalden kısa süreli ön sevişme istemelerini bekliyorlar. Bu da yine romantik filmlerde ve şarkıda pekiştirilen basmakalıp yargıların sonucu olabilir.

Yani, araştırma gösteriyor ki kadınlar erkeklerin ön sevişmeye daha az değer vermesini beklerken, bu aslında yanlış bir değerlendirme.

Ama ön sevişmenin kadınların için daha önemli olduğu düşüncesinin doğruluk payı da var.

Dr. Ruth Westheimer’a göre başarılı bir ön sevişme kadınlar için özellikle önemli çünkü kadınların orgazm seviyesine ulaşmaları için daha çok zaman gerekiyor.

Yine de bu, kadınların cinsel ihtiyaçlarını karşılamaları için ön sevişmede daha uzun süreye ihtiyacı olduğu ya da istediği anlamına gelmiyor.

Durum 2: Cinsel İlişki

Durum 2: Cinsel İlişki

Cinsel ilişkinin kendisine gelince, kadın ve erkeklerin isteklerinin farklılaştığını görebiliriz.

Burada en büyük ayrımı ilişki süresi yapıyor.

New Republic’in Alice Robb’una- ve Harry Fisch tarafından yazılan bir makaleye- göre çoğu erkek yatakta sadece iki dakikaya ihtiyaç duyuyor, diğer yandan, kadınlar orgazm olmak için daha çok zamana ihtiyaç duyuyorlar.

Psychology Today’in Matthew Hutson’unun açıkladığı gibi, Petr Weiss ve Stuart Brody tarafından yapılan başka bir çalışmada Çek kadınlardan “partnerleriyken nasıl sürekli orgazm oldukları, ön sevişme süresi ve ilişki süresi” hakkında rapor vermeleri istendi.

Verilere göre, ilişki süresi orgazm sürekliliğiyle çok alakalıydı. Seksin bir ve 10 dakika arasında sürdüğünü söyleyen kadınların %50’si orgazm olduğunu söyledi.

Seksin 11 ve 20 dakika sürdüğünü söyleyen kadınlar için bu oran %62’ye çıktı. Ve son olarak, seksin 20 dakikadan fazla sürdüğünü söyleyen kadınlar için bu oran %72’ye çıktı.

Erkekler iki dakika yatakta kalıp kendi cinsel ihtiyaçlarını karşılarken partnerlerini tatmin olmamış bir şekilde bırakabiliyorlar.

Bu yüzden, arkadaşımın babasının tavsiyesinin doğruluk ihtimali artıyor.

Kadınlar da erkekler kadar seks istiyorlar. Ayrıca erkeklerin yapabileceğinden daha uzun süre istiyorlar- ki bu da çoğu çiftin seks konusunu tartışma sebebi.

Eğer siz ve partneriniz karışıklık yaşıyorsanız iletişim kurduğunuzdan emin olun.

Cinsel problemlerin hayatın diğer kısımlarını etkileme eğilimi vardır. Bu yüzden ilişkinizin geri kalanını etkilemeye başlamadan önce problemlere çözüm bulun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
53
19
17
14
14
6