Görüş Bildir
Haberler
Hareket Zamanı! Gün İçinde Saçı Başı Dağıtmadan Kolayca Yapabileceğiniz 6 Ofis Egzersizi

Hareket Zamanı! Gün İçinde Saçı Başı Dağıtmadan Kolayca Yapabileceğiniz 6 Ofis Egzersizi

Masa başı çalışanlarının en büyük problemlerinden biri kuşkusuz hareketsizlik. Hareketsiz kalmanın ve uzun süreler oturarak çalışmanın etkilerini hepimiz, vücudun hantallaşması, çeşitli bölgelerde baş gösteren ağrılar, ya da özellikle karın kısmında biriken yağlar biçiminde kendimizde kolaylıkla gözlemleriz. 

Eğer siz de spor salonuna gitmeye, evde spor yapmaya ve kan ter içinde kalmaya üşenenler ya da vakit bulamayanlardansanız, bazı çok pratik gün içi hareketlerini Huffington Post listelemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Döner koltuk burgusu!

Döner ofis koltuğunuzda sırtınız dik bir şekilde oturun. Bacaklarınızı birleştirip, ayaklarınızı yerden hafifçe havaya kaldırın. Parmaklarınızı masaya yerleştirin. Omurganızın duruşunu bozmadan, karın kaslarınızı kullanarak sağa ve sola burgular yapın. Her iki yöne de 10'ar defadan, gün boyunca 3 kez bu hareketi tekrarlayın.

2. Daha sık merdiven kullanmak

Aslında belki en fazla buna imkanımız olduğu halde, gene en fazla bunu pas geçeriz. Başka bir katta toplantınız olduğunda ya da örneğin terasa çıkmanız gerektiğinde asansör yerine merdiveni daha sık kullanmaya çalışmanız, günlük hareket rutininde muazzam bir fark yaratabilir.

3. Kahve molalarını değerlendirmek

Çayınızı kahvenizi her doldurmaya gittiğinizde deneyebilirsiniz. Tezgahın önünde dik durun ve bir bacağınızı yere sağlam bir şekilde yerleştirerek diğerini kısa kısa ve düz bir biçimde geriye doğru kaldırın. Bu hareketi yaparken üst bacak arkası ile kalça kaslarınızı kullanın. Her bacak için 10 kez tekrarlayın. Dengede durmak sizin için zorsa tezgahtan yardım alabilirsiniz.

4. Oturmadan önce squat yapmak

Masanıza her döndüğünüzde, toplantıdan, tuvalet molasından ya da başka bir yerden, oturmadan evvel 5 kez squat hareketi yapın. Her seferinde kalçanızı sadece hafifçe koltuğa değdirin ve tekrar doğrulun.

5. Laptop yardımıyla biseps çalışması

Laptop'ınızı gün içinde o toplantı senin bu sunum benim gezdirenlerdenseniz, işte bu gezinti esnasında her iki kol için de 10'ar kez olacak biçimde biraz kol çalışabilirsiniz. Her defasında tam kol indirip tekrar omuz hizasına dek kaldırdığınızdan emin olun. Bilgisayarınız masa üstü ise su şişeniz ya da benzer bir ağırlık da aynı işlevi görecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son olarak, 'Yazıcıyı bekliyorum' şınavı

Yazıcı ya da fotokopi makinasının başında boşa geçen zamanı şınavla değerlendirebilirsiniz. Bunun için en yakın masa ya da duvara yaslanarak öncelikle tam plank pozisyonu alın. Kollarınız omuz genişliğinden çok az açık ve dirsekleriniz mümkün olduğunca gövdenize bitişik olmalıdır. Eğiminiz ne kadar az olursa bu hareket o kadar kolay, ofise uygun ve pratik olacaktır.

.

Sadece bu kadarını alışkanlık edinmek bile gayet iyi bir başlangıç olabilir. Hareketsiz ofis yaşantısında epeyce farklılık yaratacağı kesin.

Bonus: Bu da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
44
24
8
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Toreador

cok guzel de butun ofis bizimle d.sak mi gecsin hani yuzumuze yapamasalar da arkamizdan gomdukce gomerler

Marvel William

Şimdi kim squat yapacak herkesin içinde? Zaten deli olduğuma dair söylentiler var...

Gülşah Taşkıran

yazıcıyı bekliyorum şınavı mı :D :D :D