Görüş Bildir
Haberler
Harcamalarına Göre Maaşın Ne Kadar Olmalı?

etiket Harcamalarına Göre Maaşın Ne Kadar Olmalı?

Galina Grigoryevna
07.09.2018 - 17:34 Son Güncelleme: 21.11.2018 - 11:41

Yapacağımız bu testte senin maaşına göre ne kadar tasarruflu olduğunu hesaplıyoruz. 

Bakalım sen ne kadar tasarruflusun?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Aşağıdakilerden hangisini dışarıda gereksiz para harcamadan halledebilirsin?

2. Sevgiline pahalı hediye alır mısın?

3. Otobüs kartına en az ne kadar para yüklersin?

3. Otobüs kartına en az ne kadar para yüklersin?

4. Mavi yumurta cinsinden dolayı daha pahalı diğeri ise bildiğimiz yumurta. Sen olsan hangisinden satın alırdın?

4. Mavi yumurta cinsinden dolayı daha pahalı diğeri ise bildiğimiz yumurta. Sen olsan hangisinden satın alırdın?

5. Hafta sonu ne yapmaktan hoşlanırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yıllardır görmediğin arkadaş grubun bir akşam programı yaptı ve sen de gitmek zorundasın. Fakat mekan şehrin en zengin mekanı. Planın ne yönde olur?

7. Çocuğun senden 'Anne/Baba, lütfen önümüzdeki arabaya çarp!' diye ağlasa ve asla susmasa ne yapardın?

8. Cüzdanındaki para ayaklandı ve seni ele geçirip öldürmeye çalışıyor. Nasıl kurtulmaya çalışırdın?

9. Canın bir şey istediğinde gerçekleştirmek için ne kadar beklersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Senin maaşın 3.000 - 5.000 arası olmalı!

Senin harcamalarına ve hayat tarzına bakacak olursak eğer, kesinlikle maaşının 3.000 -  5.000 arası olması gerekiyor. Hayatta harcamalarından ödün veremiyorsun. Bir ayakkabı alacaksam uzun süre giyeyim diye düşünüyorsun. Haliyle aldığın ayakkabı da biraz tuzlu oluyor. O yüzden harcamalarına para dayanmıyor. Aslında olduğun gibi görünen ve benim de durumum bu diyen birisin. Bazı konularda lüks yaşamından vazgeçemiyorsun. Mesela, kıyafete verdiğin paraya acımıyorsun. Bu seni lüks yapmıyor, fakat biraz gereksiz harcamalara da sokuyor. Aslında ihtiyacın olmayan bu kadar kıyafete ve ayakkabıya verdiğin parayla çok daha rahat yaşayabilirsin. Sana tavsiyemiz hemen patronundan zam istemen olacak.

Senin maaşın 1.800 - 2.500 TL arası olmalı!

Sen zaten fazla yemeyen birisin. Olsa da harcamıyorsun. Tutumlu davranıyorsun, bu da fazla aşırıya kaçıyor. Fakat yemek masrafın dağları aşıyor. Hem diyorsun ki 'Para biriktireyim de şunu bunu alayım' hem diyorsun ki 'Boğazımdan kesmeyeyim.' Fakat harcadıkların boyunu aşıyor. Maaşın neden bu kadar olmalı? Çünkü 3.000 olan maaşını da sen yemiyorsun ki. Biraz çık, gez, eğlen, gör ve öğren. Sen de o huy bitmiş artık. Kendini tüketmişsin, anca boğaz derdindesin. O yüzden seni hem doyuracak hem de oturtacak maaş bu. Güle güle harca.

Senin maaşın 5.000 - 10.000 arası olmalı!

Senin maaşın neden mi 5.000 - 10.000 arası olmalı? Çünkü sen harcamalarında sınır tanımıyorsun.Yeni çıkan her ne varsa, sahip olmak istiyorsun. Alışverişten kendini kurtaramıyorsun. Aldığın maaş kendi benzin parana yetmiyor. Ne yer nasıl yaşarsın bilemeyiz, fakat lüks harcamalardan kesinlikle kaçmalısın. Son dönemlerde biraz olsun tutumlu olmaya çalışmışsın. Fakat bazı zamanlar deliriyorsun ve ihtiyaç duymadığın alışverişler yapabiliyorsun. Daha zengin olacağın günlere ulaşman dileğiyle.

Senin maaşın 10.000 TL ve üzeri olmalı!

Senin harcamalarına cüzdan dayanmıyor. Gerçekten, üzgünüz ama çok fazla harcama yapıyorsun. Masrafların cebindekinden daha fazla ve buna rağmen para harcamaya devam ediyorsun. Kesinlikle, milletvekili falan olmalısın. Ancak o maaş seni kurtarır. Yoksa bu gidişle harcamalarına yetişemeyeceksin. Kendini ve cüzdanını sıkıntıya sokma. Malum ülke çok iyi durumda değil, ne olacak o da belli değil. Senin için de sıkıntı olur. Bir dahaki seçimlere kadar bekle ve sabret, daha sonra milletvekili olursun. Hayatını yaşarsın, istediğini al ne olacak, kimse sana karışamaz. Bu maaşla çok rahat yaşayabileceğini düşünüyoruz. Sen para harcamayı çok seviyorsun onun için böyle sıkıntıya giriyorsun. Arkadaşlarının hesaplarını bile sen ödüyorsun. Birazcık kendini tut ve kartlarını dinlenmeye bırak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
115
72
41
35
29
22
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan

#8. soruyu görünce bu siteye gerçekten lanet etim.