Görüş Bildir
Haberler
'Harbi' Gibi Görünen Dostlukların Sona Ermesinde Büyük Rol Oynayan 10 Kritik Neden

etiket 'Harbi' Gibi Görünen Dostlukların Sona Ermesinde Büyük Rol Oynayan 10 Kritik Neden

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde ne diyor Türkan Şoray;

'Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti.. Durursam bir daha kurtulamam.. Ziyanı yok, gülüşü yeter bize... Yüreğim kaydıysa günah mı?.. Çamura saplansam yardıma gelir misin?.. Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi.. Elinden tutuversem benimle gelir mi? Seninim işte, alıp götürsene beni.. Elveda Asya, elveda selvi boylum al yazmalım, elveda.. Bitmemiş türküm benim..'

Dostluklarda böyle değil midir? Her şey, her yaşınılan sevgi üzerine, güven üzerine kurulu değil midir? Öyle olması gerekirken bunu tersi oluyorsa herkesin bildiği ama yinede hatırlatmakta fayda görünen tavsiyelerde yazılanlar rehber niteliğinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaş aynı zamanda huzur demektir

1. Arkadaş aynı zamanda huzur demektir

Ne giydiğinize, kiminle sevgili olduğunuza annenizden daha çok karışıyorsa orada bir durup düşünün.

2. Başarı elde ettiğinizde içtenlikle mi seviniyor?

Gözler yalan söylemez Siz yalanı görmezden gelmek isteyebilirsiniz. Güldüğündeki ışıltıyı bilirsiniz Sizin adınıza mutlu olduğunda da belli oluyor mu, dikkat edin.

3. Aynı şekilde sevgiliniz olduğu zaman tepkisi nasıl?

Sevgilisi yokken sizin olunca farklı tepki, sevgilisi varken sizin de olunca farklı bir tepki ile karşılaşıyorsanız  bunu düşünün. Neden?

4. Hep ne ısmarlıyorsun mu diyor?

Para arkadaşlar arasında tabii ki önemli değildir Ama şirinlik yapıp, laf cambazlığı yapıp hesabı hep size kitliyorsa dikkat etmeniz gerekebilir.

5. Başka arkadaşlarınızla görüştüğünüzde trip atıyor mu?

Liseden, üniversiteden, eski mahallenizden, iş yerinden vs. bir sürü arkadaşımız olabilir. Onlarla görüşüyorsunuz diye dostluk bitecek değil ya. Vicdanen rahatsız olmanızı sağlıyorsa bencil bir dostunuz var demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnız kaldığı her an yanına mı çağırıyor?

Kısa süreli de olsa yalnız kalmaya da ihtiyacımız var Yalnız kalamayan bir bebek gibiyse dostu değil ebeveyni olmuşsunuz demektir.

7. Minik de olsa sırlarınızı dedikodu malzemesi yapıyor mu?

Sevgilinizle barışmanız, bir arkadaşınızla aranızı düzeltmeniz, ailenizle probleminiz gidermek için yapıyorsa tamam. Konuşacak bir şeyi yok diye paylaşıyorsa kurtulun bu arkadaştan...

8. Beraber çıktığınız eğlence gecesinde ya da tatilde uyumsuz mu?

Hep kendi dediği olsun istiyor ve her şeyden memnuniyetsiz ise 1. maddenin başlığını bir daha okuyunuz. Huzur vermeyen kişiyle neden arkadaşsınız? Tatil eğlenmek ve kafa dağıtmak içindir. Tatilinizi heba mı edeceksiniz?

9. Sevgili bulunca ulaşmanız 3 günü mü buluyor?

Aşkın heyecanıyla ilk zamanlar tamam da ya sonrasında? Bu nedenle at çöpe gitsin bu arkadaşı.

10. Arkadaş ortamında espriyle karışık sizi gömüyor mu?

Dost mu düşman mı belli değil. Öveceğine gömüyor. Falezlerden aşağı fırlatınız; kafasının kayaya çarpmasına dikkat ediniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Yaklaşın... Bunları yapmazsanız neler olacağını da söylüyorum.

1- En mutlu olduğunuzu düşündüğünüz anın sonunda size anlamsızca çıkışır. Yanınızdaki kişiye saçmasapan lakaplar takar, sizin yaşadığınız o kısacık anla ilgili aptalca düşünür. 

2- Bu tiplerin sizden başka arkadaşları da vardır malumunuz. Bu arkadaşlarının da sizin hakkınızda yorumlar yapmasına neden olur. O yorum yapan kişi sizi hiç tanımasa bile. 

3- Uyumsuz olduğundan dolayı sağlam temeller üzerine kurulu ne bir gönül ilişkisi olur, ne de farklı dostlukları. 

4- Yukarıdaki maddelerin ortak özelliği hep aynı: Yarı yolda satar! Haliyle herhangi bir konuda yardım ya da tavsiye isteseniz bile sizi yarı yolda bırakır. 

5- Hiçbir şey onları memnun etmeyeceği gibi sizin de memnuniyetsizliklerinizi artırır. 

Böyle insanları hayatınızdan 'silin' değerli dostlar. Bunu kendiniz için yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
625
96
52
37
32
27
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?