Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki Hangi Türk Büyüğüsün?

etiket Tarihteki Hangi Türk Büyüğüsün?

Osman Avcı
09.01.2015 - 16:44 Son Güncelleme: 04.06.2018 - 17:27

Biz onların çocuklarıyız, bu yüzden onlara benzememiz kadar doğal bir şey yok... Ama en çok hangisine?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarihteki hangi Türk Devleti'nde yaşamak isterdin?

2. Aşağıdan seni kendine en çok çeken kelimeyi seç!

3. Senin hayatın filme çekiliyor diyelim. Başrolde hangi Türk aktör oynasın?

4. Sence bu ülkenin en büyük sorunu ne?

5. Dünya tarihine damga vurmuş bir şahsiyet seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elinde sadece aşağıdaki seçenekler olsa, kızına hangi ismi seçerdin?

7. Peki ya, erkek çocuğa?

8. Sence dünya tarihindeki yaşanmış en mühim olay nedir?

9. Son olarak, İstiklal Marşı'ndan bir mısra seç!

9. Son olarak, İstiklal Marşı'ndan bir mısra seç!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Mustafa Kemal Atatürk" çıktı!

"Mustafa Kemal Atatürk" çıktı!

Senin ruh ikizin en büyük Türk büyüğü olan Mustafa Kemal Atatürk çıktı, başkası beklenemezdi zaten! Öncelikle sana zor zamanların insanı demek doğru olur. En olmadık zamanda, en zor, hatta imkansız işleri başarmak gibi bir özelliğin var. Ayrıca bir yandan doğulusun; yani derin, sezgisel, duygusal. Bir yandan da batılısın; yani ileri görüşlü, ilerlemeci, mantıklı. Kafansa göz kamaştırıcı güneş gibi aydınlık. Gözlerinin maviliği ise, özgürlüğü simgeler: 'Hangi çılgın sana zincir vuracakmış şaşarım!'

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

Senin birçok özelliğin içinde, en öne çıkanı parlak zekan. Dahisin sen. Çoğu kişi baskıyı, sorumluluğu, zoru görünce kaçar; fakat sen aksine bunlardan besleniyorsun. Zorun ve dahi mucizenin insanısın: Analitiksin, sorunların değil çözümlerin insanısın. Kısaca onların Haliç'te koca koca zincirleri varsa, senin o zincirleri kıracak parlak zekan ve bundan da önemlisi iman dolu göğsün var...

"Hacı Bektaş Veli" çıktı!

"Hacı Bektaş Veli" çıktı!

Sen bütün bu aynı şeyler içinde, farklı söyleyen, farklı söylemeye cesareti olan birisin. Çünkü doğruluk kapısının kulusun sen. Seni darağacına götürseler, Hakk'tan bir saniye olsun taviz vermezsin. Sakın şiddet yanlısı biri olduğun anlaşılmasın, aksine sen 'incinsen de incitme' sözüne sıkı sıkıya bağlısın. Son olarak yalansız, yalın, 'bir lokma bir hırka'ya göre yaşamaya dikkat ediyorsun; çünkü ya göründüğün gibi oluyorsun, ya da olduğun gibi görünüyorsun, ey dost!..

"Sultan Alparslan" çıktı!

"Sultan Alparslan" çıktı!

Sen öncelikle değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir insansın; çünkü biliyorsun ki seni sen yapan o değerler ve bunları korumak istemen kadar doğal bir şey yok. Ülkücüsün, büyük fikirlerin, büyük hayallerin, büyük ideallerin var. Ancak çoğu kişinin yaptığı gibi sadece hayal kurup sıcak evinde beklemiyorsun; bunları hayata geçirmek için en azından o uğurda çabalıyor, kafa yoruyor, kendini o ülküye adayabiliyorsun. Barışa inanmıyor değilsin, hatta oldukça barışçı bir ruha sahipsin; fakat zorunda kalınca savaşmaktan da asla geri durmazsın...

"Yunus Emre" çıktı!

"Yunus Emre" çıktı!

Senin hakkında öncelikle şunu demek gerekiyor: Sen yüce bir ruhsun. Sense bunu kabul etmiyorsun, çünkü tevazun buna izin vermiyor ve belki de seni yüce-ulu yapan şeyin kendisi de bu. Çoğunun tevazusu kibirden gelirken, seninkisi şol cennetin ırmakları kadar saf, kendiliğinden ve doğal. Sıradan bir insan olmaya çalıştın hep, çünkü biliyorsun ki, en büyük farklılık sıradanlığın ta kendisi. Kendini biliyorsun son olarak, en büyük alimsin bu yüzden!

"Nasreddin Hoca" çıktı!

"Nasreddin Hoca" çıktı!

Evet, komik olmasına komiksin, ancak mizahının türü asla sadece güldürme güdümlü değil. Yani ironik bir mizaha sahipsin ve bu bozuk düzenin yapılarını onarmaya çalışmaktansa, onları komple yıkma taraftarısın. Bunun için mizahı kullanıyorsun, ki kendisi en etkili silahtır. Zaten seni görünce kaçacak delik arıyorlar, çünkü soktuğun laf adeta bir evlat acısı. Bunun yanında deli ve absürt olduğunu da söylemek gerek; ama böyle çok zeki delilerden... Zaten başka türlü eşeğe ters binmeyi, göle maya çalmayı falan açıklayamıyoruz :)

"Farabi" çıktı!

"Farabi" çıktı!

Sen düşünceyle varolan bir insansın. Ruhunun yüceliği düşünmekten, araştırmaktan, okumaktan ve en mühimi yorumlamaktan geliyor. Bu dünya, bu insanlar, bu düzen sana göre bir muamma ve bu bulmacayı çözmek için çocuksu bir enerjiye/motivasyona sahipsin. Her büyük insan gibi aslında hiçbir şey bilmediğini düşünüyor, öğrenmenin de sınırı olmadığını biliyorsun. Kısaca sen anlayabilen birisin, ey derin kuyu!..

"Nene Hatun" çıktı!

"Nene Hatun" çıktı!

Sen bu toprakların ruhunu yansıtan birisin. Evet, çok güçlü olmayabilirsin; ancak içinde öyle bir potansiyel, öyle bir azim, öyle bir bağlılık var ki, çeliği bile eritebilir. Onların büyük silahlarına, tanklarına, tüfeklerine karşılıksa sende sadece taş ve sopa var; fakat milyonlarca defa kanıtlandığı gibi düşünceler kurşun geçirmez. Son olarak sen bu toprakların kadınını temsil ediyorsun: En azametlisi, en sabırlısı, en güçlüsü, en güzeli...

"Evliya Çelebi" çıktı!

"Evliya Çelebi" çıktı!

Öncelikle senin hakkında, hayattan lezzet almayı bilen birisi demek çok yerinde olur. İnsanlar köle gibi zincirlerine bağlı yaşarken, sen bu zincirleri çok kırıp çoktan yola revan olmuşsun. Evet, gezmeyi tozmayı çok seviyorsun; en sevdiğin yol arkadaşınsa heybende duran anılar. Bunun yanında 'çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?' sorusunun sendeki cevabı belli: Çok gezmek. Son olarak bol bol mil topla, zaten bu kadar gezmeye topladığın millerle hava yolu şirketi kurarsın sen :)

"Ali Kuşçu" çıktı!

"Ali Kuşçu" çıktı!

Hayır hayır, sen bu dünyaya ait olmazsın. Zaten koskoca evrende minnacık dünyaya sıkışıp kalmak, çok sıkıcı, çok klişe. Bu yüzden sana göklerin/uzayın insanı demek doğru olur. Ayrıca bilgiye karşı bariz bir zaafın olduğunu itiraf etmek gerek. Araştırmacısın, meraklısın, akılcısın; yani tam bir bilim insanı mayası var sende. Matematik hep seninle olsun :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2225
912
318
92
71
54
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?