Görüş Bildir
Haberler
Hangi Kötü Düşünce Hayatını Yönetiyor?

Hangi Kötü Düşünce Hayatını Yönetiyor?

A. Ece
26.11.2019 - 12:00

Bakalım aslında kafanda bu kadar da yer etmemesi gereken düşünce neymiş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim bakalım!

2. Peki yaşın kaç?

3. Zor bir soruyla devam edelim... Başını yastığa koyduğunda rahatça uyuyabiliyor musun?

4. En çok hangisinden korkuyorsun?

5. Hangisi daha çok kalbini kırar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geleceğe dair umutların ne durumda?

7. Hangi hissin sırtında sürekli yük olduğunu düşünüyorsun?

8. Sence ne kadar değerlisin?

9. Şu anki durumunu tanımla desek...

10. Son olarak... Tek bir şeyi değiştirebilseydin, bu ne olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yetersizim."

Sen maalesef kendini 'Yetersiz' olarak tanımlıyor ve 'yetersiz' olduğun düşüncesinden kurtulamıyorsun... Bu durum yeni girdiğin her durumda, her yeni işte, eğitimde karşına çıkıyor ve motivasyonunu yerle bir ediyor. Olduğun yerde asla rahat hissedememene ve kendini her zaman bir 'uyumsuz' olarak görmene neden oluyor. Bu durumun seni nasıl tükettiğinin ve belki de tüm potansiyelini çaldığının farkındayız. Sen de farkında olmalı ve aslında herkesin biraz da olsa böyle hissettiğini ve bunun üstesinden gelmek için rol yaptığını anlamak üzerine çalışmanı öneriyoruz. Emin ol, bunlar kafana taktığın kadar büyük sorunlar değil...

"Asla başarılı olamayacağım."

Bu düşünce belki çocukluğundan, belki okul dönemlerinden geliyor fakat başarısızlıktan o kadar korkuyorsun ki, sana verilen görevler, ödevler, işler, her şey ama her şey gözünde büyüyor, uykularını kaçırıyor. Başarısızlıktan çok ama çok fazla korkuyorsun. Bu da kendin olmanı ve özgür yaşamanı engelliyor. Çünkü başarısızlık korkunun ayağındaki prangalardan farkı yok... Etrafına bakarsan herkesin biraz olsun aynı şeylerden korktuğunu fark edeceksin. Sadece belli etmiyorlar... Bunu kontrol altına almayı dene. Emin ol, ne kadar güçlü ve başarılı olduğunu görünce sen bile şaşıracaksın!

11. "Ailem benimle gurur duymuyor."

Belki çok baskıcı, belki çok disiplinli bir ailede büyüdün. Bilemiyoruz. Fakat bir şeyler kafana ailenin seninle gurur duyması gerektiğini kazımış. Şimdiyse tek düşüncen onları gururlandırmak. Belki iyi bir iş bulmak, belki iyi bir eş bulmak, belki yaşlanan anne babana bakmak... Bunlar hepimizin içinde olan korkular. Belki bunları en önemsemiyor gibi görünen insan bile aslında bunların olmamasından korkuyor olabilir. Doğal. Fakat bunun kişiliğini yemesine, bitirmesine izin vermemelisin. Çünkü ailenin gözünde olduğundan fazlasısın. Bir bireysin, bir birey olmalısın... Kendine bu eziyeti yapma. Her şey ayarında güzel.

"Her şey için çok geç."

Sen hayatının olman gereken noktasını çoktan kaçırdığını ve hayallerine, hedeflerine ulaşmak için çok ama çok geç kaldığını düşünüyorsun. Bu durum senin tüm mutluluğunu, tüm huzurunu sömürüyor. Fakat bu hiç de doğru değil. Çünkü herkes kendi zamanında yaşar. Olacak şeyler senin olmaları gerektiğini düşündüğün zamanda değil kendi olmaları gereken zamanda olur. Belki de hiçbir şeye geç kalmamışsındır... Hem kaldıysan da ne olmuş? Bunun seni çevrenden soyutlamasına, yeni hedefler koymana engel olmasına gerek yok ki!

"Hatalarım peşimi bırakmayacak."

Sen geçmişte çok büyük hatalar yapmışsın ya da yaptığını düşünüyorsun. Bu neye göre, ne kadar doğru biz bilemeyiz fakat muhtemelen herkes geçmişini affetmeyi ve önüne bakmayı hak eder... Emin ol üzücü ve hatalarla dolu geçmişlere sahip insanlar bile iyi, mantıklı ve doğru hareketlerle dolu bir gelecek kurabilirler. Fakat bu geçmişte yaşayarak gerçekleşmeyecektir... Hadi biraz canlan.

Bu testler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
57
45
19
16
14
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
se.de

testi çözebilmek için depresyonda falan olmak gerek. hiç olumlu cevap yok.

Gizem Yenikler

"Asla başarılı olamayacağım."

Orhan Ulusoy

Her şey için çok geç. Biliyorum..