Görüş Bildir
Haberler
Hangi Klasik Roman Aslında Senin Hayatını Anlatıyor?

etiket Hangi Klasik Roman Aslında Senin Hayatını Anlatıyor?

Osman Avcı
20.02.2015 - 13:37 Son Güncelleme: 20.02.2015 - 17:25

Klasik romanların başarısı bizim hayatımızdan gerçekçi bölümler içermesinden ileri gelir. Peki bu efsaneleşmiş romanlardan hangisi aslında senin hayatını anlatıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seni hangisi daha çok kızdırır?

2. Şu resme baktığında ne görüyorsun?

2. Şu resme baktığında ne görüyorsun?

3. Birisinin senin sevgilin olabilmesi için hangisinin ağır basmasını istersin?

4. Tatil gününde en çok ne yapmaktan hazzedersin?

4. Tatil gününde en çok ne yapmaktan hazzedersin?

5. Türk Edebiyatı'ndan bir karakter seç!

5. Türk Edebiyatı'ndan bir karakter seç!
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeni bir işe giriyorsun ve işteki ilk günün diyelim. Sen şunlardan hangisisindir?

7. Bizi var eden aslında zayıflıklarımızdır. Peki ya, senin zayıflığın hangisi?

7. Bizi var eden aslında zayıflıklarımızdır. Peki ya, senin zayıflığın hangisi?

8. Son soru: Senin en büyük hazinen hangisi?

8. Son soru: Senin en büyük hazinen hangisi?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Dostoyevski'den Yeraltından Notlar!

Dostoyevski'den Yeraltından Notlar!

Senin hayatını anlatan roman Dosto'nun Yeraltından Notlar'ı! Sen kendi dünyanın hem kralı, hem kraliçesi; hem tebaası hem de hükümdarısın. Orada her şey net, bulanık hiçbir şey yok, her şey/herkes olması gerektiği gibi: Ütopik bir nevi. Fakat kafayı dışarıya uzattığın zaman bu dünya tepetaklak oluyor. Sen insanlarla ilişki kurmayı bir türlü beceremedin: Ortamlara, kişilere, muhabbetlere hep yabancı, hep dışarıdan, hep öteki kaldın. İnsan denilen karın ağrısından tek kelimeyle nefret ediyorsun. Bu seni daha da yeraltına sokuyor. Karanlığınla mutlusun aslında...

Tolstoy'dan Savaş ve Barış!

Tolstoy'dan Savaş ve Barış!

Senin hayatını anlatan klasik roman Tolstoy'dan Savaş ve Barış. Sen etinle kemiğinle GERÇEK insansın. Kafanda her şeyden biraz var, hiçbir şeyin aşırısını sevmiyorsun. Mesela içindeki nefret savaşı temsil ederken; sevgi dolu kalbinse barışı temsil etmekte: Bunlar birbirini kusursuz bir biçimde dengeliyor. Hatalı yönlerinse yok değil; ancak hem sen bunları kabul edebilecek kadar cesur; hem de üstüne bir kıyafet gibi giyebilecek kadar samimisin. Yani sen her şey olabilirsin ama ikiyüzlü asla! Son olarak gerçekçilik senin kanında var; bu yüzden sana çoğu kişi acımasız diyor; fakat bilmiyorlar ki hayatın bizzatihi kendisi acımasız...

Samed Behrengi'den Küçük Kara Balık!

Samed Behrengi'den Küçük Kara Balık!

Senin hayatını anlatan roman Samed Behrengi'den Küçük Kara Balık. Sen her şeyden önce sürüden ayrı uçan kuşsun; farklı bir bakış açın, saat yönünün tersine işleyen bir kafan ve de aykırı bir tavrın var. Önüne konulan yemekle yetinmiyorsun; daha başka lezzetler aradın/arıyorsun/arayacaksın. Maceracısın; risk almaktan ve en önemlisi 'Yeni'den korkmuyorsun. Tüm bu sebeplerle başınsa beladan kurtulmuyor. Ancak sırf farklısın diye kimseden özür dileyecek de değilsin. Sen özgürsün kısaca, hiçbir baskı sana sökmez; çünkü sen küçük derelerin değil; engin maviliklerin balığısın!..

Kafka'dan Dönüşüm!

Kafka'dan Dönüşüm!

Senin hayatını anlatan roman, Kafka'dan Dönüşüm. Sen ne yazık ki lanetli gözlere sahipsin; o gözlerin malesef bugüne kadar çıkarları, hainlikleri, pislikleri fark etti; güzellikleriyse (tabii varsa öyle bir şey!) hiç göremedi. Senin varoluşun bu ve yapacak hiçbir şey yok. İşte tam da bu yüzden insan denilen onulmaz yaradan tiksindin, tiksindin, tiksindin... Ve sonunda kendi kabuğuna çekildin bir böcek misali. Senin insanlarla kavgan çok büyük, çok derin, çok kadim!

Alexandre Dumas'dan Monte Kristo Kontu!

Alexandre Dumas'dan Monte Kristo Kontu!

Senin hayatını anlatan roman, Alexandre Dumas'dan Monte Kristo Kontu! Senin hayatında başlangıçta her şey güzeldi. Aşka derin bir inancın vardı, çiçek-böcek, güneş bulut sanardın hayatı o zamanlar. Saftın kısaca; ve fakat hayat denilen bu nane seni öyle bir noktaya getirdi ki; ellerin nasır tuttu, yüreğin de... Gördüğün hainliklerden dolayı, intikam almayı falan da öğrendin. Ancak sen kötü bir insan değilsin, iyilik hamurunda var; o çok katı görünen yüreğinin yumuşaması an meselesi!..

J. R. R. Tolkien'den Yüzüklerin Efendisi!

J. R. R. Tolkien'den Yüzüklerin Efendisi!

Senin hayatını anlatan roman J. R. R. Tolkien'den Yüzüklerin Efendisi! Sen büyük mücadelelerin insanı/hobbiti/cücesisin. Düşmanların hem çok; hem de çok güçlü. Ancak sende onların karşısına çıkacak büyük bir cesaret var, ki cidden takdir edilesi. Ancak senin en büyük mücadelen kendinle; çünkü dünyada bize en uzak nokta kendi sırtımızdır! Bunun yanında içinde dehşetengiz bir potansiyel var; istediğin zaman yapabileceklerinden kendin bile şaşarsın. Neyse bu büyük mücadelede sana başarılar; yüzüğü atmadan gelme :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
506
150
89
70
57
43
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın