Görüş Bildir
Haberler
Hamsi Tava Nasıl Yapılır? Adım Adım Hamsi Tava Tarifi…

Hamsi Tava Nasıl Yapılır? Adım Adım Hamsi Tava Tarifi…

Şebnem Sucu
20.09.2021 - 09:45

Omega-3 yağ deposu olan hamsi, Karadeniz ve Marmara denizinde yaygın görülen ve pek çok kişinin severek tükettiği bir balık çeşididir. Parlak renkleri, küçük gövdesi ile bu yılda tezgâhlarda yerini alan hamsiler mükemmel lezzeti ile en çok tüketilen balıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Tavada ya da fırında her hali ile lezzetine doyum olmayan hamsinin genellikle kızartma hali tercih edilmektedir. Peki, hamsi tava nasıl yapılır? İşte adım adım hamsi tava tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl büyük bir sevinçle beklenen hamsi, diğer balıklara oranla daha ekonomik olması ile ön plana çıkıyor. Ayrı bir ilgi duyulan bu lezzeti kıvırcık, maydanoz, roka gibi istediğiniz yeşilliklere servis ederek akşam yemeğini ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kılçıklarını çıkarak temizleyebileceğiniz gibi yalnızca kafa kısmını koparıp kılçıklı haliyle de hamsi tavayı tüketmek mümkün. Hem göze hem sağlığa hitap eden hamsi tava için yapmanız gerekenler oldukça pratiktir. Peki, hamsi tava nasıl yapılır? İşte lezzetine doyamayacağınız adım adım hamsi tava tarifinin tüm ayrıntılarına sizler için haberimizde yer veriyoruz…

HAMSİ TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 kilo hamsi

- 1,5 su bardağı mısır unu

- Sıvıyağ 

- Tuz

HAMSİ TAVA YAPIMI

Hamsi tavanın baş kısımları koparılır ve bol suda iyice yıkanır.  Süzgeçte suyu süzülür ve üzerine tuz atılır. Mısır unu ya da normal un düz bir servis tabağında dökülür. Hamsiler mısır ununa bulanır. Bu işlemi buzdolabı poşetinin içine mısır unu ekleyerek yapabilirsiniz. Balıkları poşete attıktan sonra hafifçe karıştırmanız yeterlidir.  

Kızartma tavasına sıvı yağ gezdirilir ve orta ateşte yağ ısıtılır. Una bulanan hamsiler nazikçe silkelenerek kuyrukları içe gelecek biçimde tavaya dizilir. Alt kısmı kızaran hamsiyi ters yüz ettikten sonra diğer kısmını kızartılır. Kızaran balıkları sıcak servis yapmaya özen gösterin. Kızartmadan önce mısır ununa biraz tuz ilavesi yaparak balığınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Hamsi tavanın yanında bol yeşillikli, limonlu bir mevsim salatası çok yakışacaktır. Dilerseniz hamsi tavayı mor soğan, taze soğan ve mısır ekmeği ile de sunum yapabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın