Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Kadın Hijyeninin Önemi: Anne Adaylarının Uygulayabileceği 10 İpucu

Hamilelikte Kadın Hijyeninin Önemi: Anne Adaylarının Uygulayabileceği 10 İpucu

Hamilelik sırasında genital hijyenin önemi artıyor. Hem bebeğin hem annenin sağlığı için bu hijyene ekstra dikkat etmek gerek. Hamilelerin hijyenini sağlamak için dikkat etmesi gerekenleri merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hamilelerin özellikle enfeksiyonlardan korunması gerekiyor. Bu riski azaltmanın yolu elleri sık sık yıkamak.

Hamilelik sırasında vücut enfeksiyona daha açık oluyor. Bu yüzden genital enfeksiyon riski çok fazla. Hamilelerin bunun önüne geçmek için özellikle tuvaletten sonra, dışarıdan gelince mutlaka ellerini yıkanması gerekiyor.

2. Genital bölge temizliği hamileyken çok daha önemli!

2. Genital bölge temizliği hamileyken çok daha önemli!

Hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler vajinanın pH seviyesini etkileyerek enfeksiyonlarının oluşma riskini artırıyor. Bu yüzden hamilelikte genital bölge temizliğine ekstra önem vermek gerek. Burada dikkat etmeniz gereken temizlikte aşırıya kaçmamak.

3. Genital bölgenizi hep kuru tutmanız gerekiyor.

Genital bölgenizi kuru ve temiz tutmak hamilelikte size rahatlık sağlıyor. Bu bölgenin terlemesi veya ıslak kalması sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden terleme olmaması için pamuklu çamaşırlar giymelisiniz. Genital bölgenizi yıkadıktan sonra da kurutmalısınız.

4. Hamilelik sırasında idrar yolu enfeksiyonu daha çok görülebiliyor.

Hamilelik sırasında daha duyarlı olabileceğiniz idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için genital bölgesini güzelce temizlemek gerekiyor. Enfeksiyonları önlemenin yolu tuvalet sonrası genital bölgeyi doğru temizlemek.

5. Kişisel hijyen ürünlerinde bol bol parfüm ve kimyasal bulunuyor. Bu ürünlerden olabildiğince kaçınmanız gerek.

Parfümlü temizleyiciler, kimyasal içeriğe sahip kokular gibi ürünleri genital bölgenize uygulamamalısınız. Bu ürünler genital bölgenizde tahrişe neden olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok dar kıyafetler giymekten kaçınmak gerek!

Dar ve sentetik kıyafetler genital bölgenizi rahatsız edebilir. Bu yüzden mutlaka iç çamaşırı alırken pamuklu iç çamaşırlarını tercih etmelisiniz. Hava alabilen kumaşlar genital bölgenizin daha kuru kalmasına yardımcı oluyor.

7. Doktor kontrollerinizi asla aksatmamalısınız.

Hamilelik sırasında vajinal enfeksiyon riski artabiliyor. Bu yüzden kendinizi takip etmeniz gerek. En ufak bir belirti görürseniz mutlaka bunu doktorunuza danışmalısınız.

8. Hamilelik sırasında bakteriyel vajinozis riski artıyor.

Vajinada kötü bir kokuya neden olan bu rahatsızlığın bir başka belirtisi de vajinada tahriş. Genital bölgenizde böyle bir bakteriyel rahatsızlığı oluşmaması için genital bölgenizi hep kuru ve temiz tutmalısınız.

9. Kadın hijyeninin anne için önemine değinsek de bebek sağlığı için de aslında çok önemli.

Bebeğin sağlığı için annenin hijyenine çok dikkat etmek gerekiyor. Annenin geçirdiği enfeksiyonlar bebeğin sağlığını da etkileyebilir. Bu yüzden hamileyken genital hijyeninize daha çok dikkat etmelisiniz.

10. Hamilelikte genital bölge tüy temizliği de dikkat edilmesi gereken konulardan.

Vajina tüylerinizi alacaksanız dikkat etmeniz gereken o bölgenin nemli kalmaması. Nemli kalması sonucunda mantar oluşabilir. Mantarın oluşmasını engellemenin yolu da genital bölgenizi sürekli kuru tutmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın