Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte 19. Hafta: Bebeğinizin Tat Duyusu Tamamen Gelişti!

Hamilelikte 19. Hafta: Bebeğinizin Tat Duyusu Tamamen Gelişti!

Kaan Aykut
18.07.2018 - 17:35

Hamilelikte 19. haftada bebeğinizin baş-popo arasındaki mesafe 14-15 cm iken, 250-270 gram civarı bir kiloya ulaşmıştır. Gebeliğin 19. haftasında bebeğinizin cildi kremsi beyaz bir doku ile kaplıdır. Bu kremsi beyaz doku doku bebeğinizin cildini kaplar ve onu korur. Bu doku ayrıca bebeğinizin boğulmasını ve derisinin zarar görmesini önler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğinizin sinirlerini saran bir yağ dokusu vardır. Gebeliğin 19. haftasında bu doku gelişmeye başladı.

Bebeğinizin sinirlerini saran bir yağ dokusu vardır. Gebeliğin 19. haftasında bu doku gelişmeye başladı.

Bu yağ dokusu beyin ile kaslar arasındaki bağlantıyı kurmada yardımcı olur. Bunun yanı sıra cildi de ipeksi tüylerle kaplanmaya başladı. Hamileliğin 19. haftasında kolları ile bacakları arasındaki orantısızlık azalıyor. Plasenta bu haftalarda biraz daha büyüyerek bebeğinizin beslenmesine destek olur. Hamileliğinizin 19. haftasında bebeğinizin cinsel organları gelişimini tamamlamaya başlar. bebeğiniz erkekse testis, kızsa rahim daha da net bir şekle bürünür. Sinir uçları da bu haftada gelişimini tamamlamıştır. Böbrekleri idrar üretimine başlar. Saçları önceki haftalara göre uzamasını hızlandırır. Gebeliğin 19. haftası ile birlikte bebeğiniz sesleri gayet net şekilde algılayabildiği için ona kitap okuyabilir, müzik dinletebilir hatta onunla konuşabilirsiniz.

Hamileliğinizin neredeyse yarısını tamamladınız!

Hamileliğinizin neredeyse yarısını tamamladınız!

19. haftada karnınız hızla büyümeye devam ediyor. Fazlaca salgılanan Östrojen hormonundan dolayı avuçlarınızda kırmızılıklar görülebilir. aynı zamanda vücudunuzda da lekelenmeler görülebilir. Bu durumun nedeni geçici olarak artan pigmentlerdir. Bu lekeler dudak üstünde, yanaklarda, alın bölgesinde görülebilir. Aynı zamanda meme uçlarında, dış genital bölgede, koltuk altında ve uyluklarda da görülebilir. Bu aralar güneşe fazla çıkmamanız yararınıza olur. Çıkacağınız zaman şapka, güneş gözlüğü ve koruyucu giysiler giyin. Karnınız bu hafta rahatsız edici şekilde ağrıyabilir. Yoğun günler geçiriyorsanız veya uyurken çok fazla dönüyorsanız bu size karın ağrısı olarak geri dönebilir. Ağırlığınız arttıkça bu ağrıların artması doğaldır fakat bu durum rahminizin genişlemesine yardımcı olur.

Vücudunuza binen ağırlık ile bacak ağrıları hissedebilirsiniz.

Vücudunuza binen ağırlık ile bacak ağrıları hissedebilirsiniz.

Kalsiyum tüketerek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Bu haftalarda tuz tüketiminden de uzak durun. Çinko alımını ihmal etmeyin. Çünkü bebeğiniz bu sayede sağlıklı bir şekilde beslenir. Bunun yanı sıra yapacağınız hafif tempoda yürüyüşler, egzersizler ve esneme hareketleri kas yoğunluğunuzun artmasını sağlayacaktır. Bu sayede bebeğinizi daha kolay taşımanız sağlanacaktır.

Peki Gebeliğin 19. haftasında cinsellik?

Peki Gebeliğin 19. haftasında cinsellik?

Gebeliğin ikinci üç aylık dönemi genel olarak hamile kadınların cinsel isteklerinde artışın meydana geldiği bir dönemdir. Artan istekler, cinsel hayatın da hareketlenmesini sağlar.

Siz de deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşın!

Hamilelikte 18. hafta için tıklayın.

Hamilelikte 20. hafta için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın