Görüş Bildir
Haberler
Haluk Bayraktar Kimdir, Eğitimi Nedir? Haluk Bayraktar'ın Hayatına Dair Detaylar

Haluk Bayraktar Kimdir, Eğitimi Nedir? Haluk Bayraktar'ın Hayatına Dair Detaylar

Özdemir Bayraktar'ın oğlu ve Selçuk Bayraktar'ın abisi olan Haluk Bayraktar, son zamanlarda gündeme gelen bir isim haline geldi. Vatandaşlar Haluk Bayraktar hakkında araştırma yapmaya başladı. Haluk Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk insansız hava aracını (İHA) geliştiren ve ihraç eden savunma ve havacılık şirketi BAYKAR Savunma’nın genel müdürüdür. 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haluk Bayraktar Kimdir?

Haluk Bayraktar Kimdir?

Haluk Bayraktar 4 Ekim 1978 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk insansız hava aracını (İHA) geliştiren ve ihraç eden savunma ve havacılık şirketi BAYKAR Savunma’nın genel müdürüdür. Aynı zamanda TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) kurucularından biri ve Yönetim Kurulu Başkanı, SAHA İstanbul kurucularından biri ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ile Türkiye arasında stratejik işbirlikleri kurulmasında rol almış bir isimdir. BAYKAR bünyesinde yürütülen ilişkiler ile 2019 yılında 6 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın satışı gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda Bayraktar AKINCI projesinde Ukrayna menşeli bir motor tercih edilmiş ve ortak üretim çalışmalarına başlanmıştır.

Haluk Bayraktar'ın Eğitimi

Haluk Bayraktar'ın Eğitimi

Haluk Bayraktar, 2000 yılında ODTÜ’de Endüstri Mühendisliği Lisans programından mezun olmuştur.  2002 yılında ise Columbia Üniversitesi'nde yine aynı alanda yüksek lisansını tamamlamıştır. ABD’deki eğitimini tamamlamasının ardından Türkiye’ye geri dönmüştür.

Bayraktar, o dönem otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Baykar'da savunma sanayiinde ilk İnsansız Hava Aracı Sistemleri üretim faaliyetlerinde mühendislik yöneticisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2010 yılından beri ise Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. 

Haluk Bayraktar aynı zamanda 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiştir. Türkiye Teknoloji Takımı’nın yönetim kurulu başkanlığını üstlenmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın