Görüş Bildir
Haberler
Halka Açık Alanda Koltuk Altınızı Koklamadan da Ter Koktuğunuzu Anlamanın Yolu Var!

etiket Halka Açık Alanda Koltuk Altınızı Koklamadan da Ter Koktuğunuzu Anlamanın Yolu Var!

Rinascita
31.05.2017 - 18:31

Yaz aylarının başındayız ve havalar gün geçtikçe ısınıyor. Her ne kadar yaz geldiğinde kafelerin bahçelerinde keyif yapabileceğimizi, güneşin ve sıcak havanın tadını çıkarabileceğimizi düşünsek de; yaz mevsiminin de kendine göre beraberinde getirdiği olumsuz durumlar yok değil.

Mirror'dan sizler için derlediğimiz içerikte, yaz mevsiminin beraberinde getirdiği kötü kokunun sizden gelip gelmediğini anlamanın yoluyla ilgileneceğiz.

Kaynak: http://www.mirror.co.uk/news/weird-ne...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arılar, güneş yanığı, bir gün için bile olsa karşınıza çıkan uçan karıncalar, çalışmak bilmeyen klimalar ve elbette hiçbir zaman mis gibi koktuğunuzu düşünememe hissi...

İnsanların berbat kokularından birçoğuna maruz kalmak için tek bir yolculuğa çıkmanız yeterli olacaktır. Özellikle de toplu taşıma araçlarında! Diğer yandan, bu kokunun geldiği kişi siz de olabilirsiniz?

Hepimiz gizlice kokan kişi olup olmadığımızı kontrol etmeye çalışırız. Fakat nasıl gizlenebiliriz ki?

Nasıl koktuğumuzu anlamanın gerçekten de en etkili yolu bu mudur peki? Tabii ki hayır!

İlk olarak, Lifehacker'a göre kokup kokmadığınızı bilmek gerçekten çok kolaydır. Yine de harika koktuğunuzu düşünüyorsanız, orası ayrı elbette.

'Burundaki reseptörler, uzun bir süre aynı kokuya maruz kaldıkları için kendi kokunuzu artık normal olarak algılamazlar.' diye açıkladı Patrick Allan. 

'Yani burnunuz sizin kötü kokunuza karşı hissizleşir, ki bu şekilde zaten çıldırmazsınız.' Ki bu da burnumuzun bize yaptığı en büyük kıyaklardan biri. :)

Şanslısınız ki, Patrick koku alamadığınız durumlarda size yardımcı olacak bazı önerilerde bulunuyor.

'Kahve güçlü ve tek bir kokudan oluşan bir birleşimdir. Bu da burnunuzdaki reseptörlerin biraz ara vermesine ve kendi kokunuzdan uzaklaşmanıza sebep olur.'

"Bu nedenle mağazaların parfüm kısımlarında kahve çekirdekleri bulunur."

'Parfümü koklarsınız, kahve kokusuyla önceki kokuyu sıfırlarsınız, sonrasında yeni bir parfüm deneyebilirsiniz. Ayrıca kahve birçok insanın da erişebileceği bir maddedir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yine de uyaralım, kahve burnunuzdaki kokuyu tamamen sıfırlamaz.

Monell Chemical Senses Center'da psikolog olarak görev alan Pamela Dalton'a göre, kahve koku duyumuzu kısa bir süreliğine sıfırlar, yenilenmesi de birkaç hafta sürebilir.

Elbette hiçbir şey kullanmamak yerine, kahve kullanarak burundaki koku duyusunu sıfırlamak şu durumda en iyisi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
662
117
28
24
20
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aynur Tagiyeva

belki sadece dus alip ustunden deodorant kullana bilirsiniz 👍🏻bazi genc kizlar ozellikle deodorantdan nefret ediyor sizin yuzunuzden disiridan soguyoruz

askinalanbay

Bazen sadece ihtiyacımız olan tek şey roll ondur

Adem GÖNLÜZENGİN

Koltuk altınızı kızgın demirle dağlayın kesin çözüm