Görüş Bildir
Haberler
Halil Akbunar Kimdir? Halil Akbunar'ın Boyu Kaç, Hangi Takımlı?

Halil Akbunar Kimdir? Halil Akbunar'ın Boyu Kaç, Hangi Takımlı?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 21:09

Türkiye'de dönem dönem genç ve genç sayılabilecek futbolcular, diğerleri arasından ön plana çıkıp, başta 3 büyük kulüp olmak üzere önemli kulüplerin radarına giriyor. İsmi her transfer döneminde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılan Halil Akbunar bir kez daha transfer radarlarında. Halil Akbunar'ın kendi takımlarına transfer olmasını isteyenler futbolcunun kariyeri ve kişisel özellikleri ile ilgili bilgi almak istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halil Akbunar Kimdir?

Halil Akbunar Kimdir?

Halil Akbunar 1993 yılı İzmir doğumlu Türk A Milli futbolcudur. İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelen Akbunar, 2006 yılında Balçova İdman Yurdu ile futbol kariyerine başladı. Altyapıda dikkat çeken futbolu ile hemen Anadolu Kulüplerinin de radarına giren Akbunar, 2010-11 yılları arasında Antalyaspor'un da altyapısında forma giydi. Fakat kendisi için esas başlangıç önce altyapısında, sonra profesyonel takımında oynadığı Göztepe oldu.

Memleketi İzmir'in en köklü kulüplerinden olan Göztepe'ye 2011 yılında gelip, 2012 yılında as takıma yükselen ve o günden beri as takımın, ardından ilk 11'in ayrılmaz parçası olan Halil Akbunar, 28 Şubat 2012 tarihinde U19 Milli Takım formasını ilk kez giyerek kariyerinde hızlı bir gelişim ve yükseliş gösterdi. U20 Milli Takım'a da çağırılan Akbunar, dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Başarılı Performansı İle Göz Doldurdu

Başarılı Performansı İle Göz Doldurdu

14 Ocak 2012'de başladığı Göztepe kariyerinde sadece bir sezon, o da kiralık olarak 2016-2017 sezonunda Elazığspor ile başka takımda oynayan Akbunar, geri döndükten sonra takımı Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasında büyük rol oynadı.

Göztepe lige çıktıktan sonra hızlı oyunu ve başarılı performansı ile hemen 3 büyüklerin radarına giren Halil, Gürsel Aksel Stadyumu'nun açılışında Beşiktaş'a attığı ve jeneriklere giren gol ile bütün spot ışıklarını üstüne çekmeyi başardı.

2020-2021 sezonunda öylesi başarılı bir performans gösterdi ki tüm kamuoyu kendisinin A Milli Futbol Takımı'na seçilmesi için seferber oldu. Bir süre aday kadroda yer alan Halil Akbunar, 2021 yazında aday kadrodan çıkarılınca Şenol Güneş'in eleştiri oklarının hedefine oturmasına neden oldu.

Bu olaydan sonra hak ettiği A Milli formayı 28 Mart 2021'de giyen Akbunar, milli takımda 2 maç oynadı.

Göztepe Ligden Düşünce Transfer Radarında

Göztepe Ligden Düşünce Transfer Radarında

2022 yazında yıllar önce başarılı performansı ile lige çıkardığı Göztepe Süper Lig'den düştü. Bu olay üzerine Akbunar bir kez daha 3 büyüklerin transfer listesine girdi. Oyuncunun 1.Lig'de oynamayacağını düşünen menejerler ve kulüpler Akbunar için harekete geçti. Bir çok kişi şimdiden adını Beşiktaş ile anmaya başladı.

Halil Akbunar Profili

Halil Akbunar Profili

1 metre 67 santim boyunda olan Halil Akbunar, sağ kanat mevkinde oynamaktadır. En önemli özelliği hızı ve tekniğidir. Göztepeli olduğu ve oynadığı takımın aynı zamanda taraftarı olduğu bilinen Akbunar, sol ayaklıdır ve mevkisinin bu açıdan ender örneklerindendir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın