Görüş Bildir
Haberler
Halep'te Tahliye Tamamlandı

Halep'te Tahliye Tamamlandı

Onedio Medya
22.12.2016 - 22:54

Halep kent merkezinin doğusunda, rejim güçlerinin kuşatmasında bulunan sivillerin ve muhalif güçlerin sıkça sekteye uğrayan tahliyesi tamamlandı. Suriye Ordusu ise Halep'in kontrolünü tamamen ele geçirdiklerini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalif Ahrar-uş Şam grubu Sözcüsü Ahmet Kara Ali, son konvoyun da muhalif kontrolündeki bölgeye vardığını açıkladı ve kötü hava şartları nedeniyle tahliyelerin uzun sürdüğünü söyledi.

Halep'ten son olarak çoğunluğu silahlı muhalifleri taşıyan 5 otobüs, 30 araçtan oluşan son tahliye konvoyu çıktı. Ramuse'deki rejimin kontrol noktasından hareket eden yaklaşık bin kişilik konvoy, Halep'in batısında muhaliflerin kontrolündeki Raşidin bölgesine yöneldi. Halep'ten bugün 10 otobüs ve 420 özel aracın bulunduğu konvoyla yaklaşık 3 bin 500 kişi tahliye edildi.

Tahliye operasyonu saldırılar nedeniyle birkaç kez durmuştu

Buna karşılılık İdlib'te muhaliflerin kuşatmasında bulunan Fua ve Kefreya beldelerinden yaklaşık 250 kişi, Halep'in batısındaki rejim bölgelerine ulaştı.

Tahliyelerin başladığı 15 Aralık Perşembe gününden beri Halep'ten 45 bin civarında sivil ve muhalif, yüzlerce otobüs ve binlerce sivil araçla Halep'ten çıkış yaptı. Fua ve Kefreya'dan ise toplamda 2 bin kişi tahliye edildi.

4 bin savaşçı Halep'ten çıktı

4 bin savaşçı Halep'ten çıktı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Perşembe günü 4 bin savaşçının daha kenti terk ettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler de, Pazartesi günü alınan karar gereği tahliyeleri izlemek üzere gözlemciler gönderildiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Halep, Rusya ve İran’ın da zaferi'

'Halep, Rusya ve İran’ın da zaferi'

Şam'da üst düzey bir İran heyetini kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise, Halep’i ele geçirmenin sadece Suriye’nin değil aynı zamanda İran ve Rusya’nın da ‘zaferi’ olduğunu söyledi. Esad, 'Bu zafer ülkenin tamamında terörü sonlandırmak ve savaşa bir çözüm bulmak için doğru ortamın oluşması yolunda önemli bir adım' dedi.

310 binden fazla can kayına yol açtığı tahmin edilen iç savaşta, Suriyeli muhalifler Halep'in doğusunu 2012'de ele geçirmişti.

AA & AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın