Görüş Bildir
Haberler
Hakkâri'nin 3'üncü Milletvekili Nihat Akdoğan da Tutuklandı: Sayı 10'a Çıktı

Hakkâri'nin 3'üncü Milletvekili Nihat Akdoğan da Tutuklandı: Sayı 10'a Çıktı

Onedio Medya
07.11.2016 - 14:16 Son Güncelleme: 07.11.2016 - 22:07

Hakkında gözaltı kararı olan HDP milletvekillerinden Nihat Akdoğan Hakkâri'de gözaltına alınarak tutuklandı. Böylece Hakkâri'nin milletvekili de tutuklanmış oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Cuma günü 15 HDP'li milletvekili hakkında gözaltı çıkarılmış, aralarında Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da olduğu 12'si gözaltına alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan üç milletvekilinden ikisi, Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamıştı.

İçişleri Bakanlığı, Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin ise devam ettiğini açıklamıştı.

Kurtulmuş: Firari milletvekili sayısı 2'ye düştü

Kurtulmuş: Firari milletvekili sayısı 2'ye düştü

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Nihat Akdoğan'ın Hakkari girişinde polisler tarafından gözaltına alındığını açıkladı ve  'firari milletvekili sayısı böylece 2'ye düşmüş oldu' dedi. 

Aktarılan bilgiye göre Akdoğan, Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'nda gözaltına alındı. Akdoğan, polisler tarafından Hakkari Adliyesi'ne götürüldü.

Tutuklanma istemiyle Hakkari Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Akdoğan'ın akşam saatlerinde tutuklandığı öğrenildi.

Geçen Cuma gecesi gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer eş başkan Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu HDP'lilerden 9'u tutuklanmış, 3'ü serbest bırakılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkâri'nin tutuklanmayan vekili kalmadı

Hakkâri'nin tutuklanmayan vekili kalmadı
Hakkâri'nin tutuklanmayan vekili kalmadı

Son seçimlerde Hakkâri Meclis'e 3 milletvekili göndermişti. 3'ü de HDP'den olan bu milletvekillerinden 2'si Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, daha önce tutuklanmıştı.

AA ve AJT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
71
51
17
11
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsizim

Alın kardeşim hepsini alın. Elleriniz dert görmesin. Demokrasi yaygarası yapanlara soruyorum. Demokrasi siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın elinde olma... Devamını Gör

liberal demokrat

Adam seçilmiş nasıl görmek istemiyor adamı seçmişler seçimlerde halk seçmiş.daha saçma bir laf olamaz.

Andy Dufresne

haber sanki masumlarmışta polis öylesine gözaltına almış hakim öylesine tutuklamış gibi verilmiş. bombalı saldırıda şehit olan sivil/askerin kanı bu galeride... Devamını Gör

Baş Harfi Ben

Hdp'ye yapılan operasyonların Cumhurbaşkanı-Bahçeli görüşmesinin bir sonucu olduğunu sağır sultan bile duydu. Karşılıklı anlaşıldı.Başkanlık sistemine evet d... Devamını Gör

neki buki

Bahçeli demedi mi eğer referandum için mecliste evet dersek referandumda da evet oyu vereceğiz diye Ben mi yanlış hatırlıyorum?