Görüş Bildir
Haberler
Hakkari'de Şehrin Ortasına 'Satılık' Pankartı Asıldı

Hakkari'de Şehrin Ortasına 'Satılık' Pankartı Asıldı

Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova ilçesine taşınma çalışmasına tepki gösteren STK temsilcileri, kanaat önderleri ve esnaf, Hakkari Valiliği'ne yürüdü. Polis tarafından engellenen grup adına 20 kişilik bir heyet Vali Yakup Canbolat ile görüşürken şehrin birçok noktasına da 'Satılık Şehir Hakkari' pankartları asıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınma çalışmalarına sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve bölge esnafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Hakkari Ticaret ve Sanayi odasında bir araya gelen STK temsilcileri, kanaat önderleri ve esnaftan oluşan yaklaşık 500 kişi, karara karşı oluşturulan bir komisyonla çeşitli eylemler yapma kararları aldı.

"Hakkari hepten yoksullaşacak"

"Hakkari hepten yoksullaşacak"

Toplantıda konuşan Hakkari Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahirhan Taş, çok kritik bir süreçten geçtiklerini belirterek, 'Biz kaotik sürecin sona ermesi için dua ederken, temennilerimizi sunarken barışa, kardeşliğe olan inancımızı halen korurken, maalesef Ankara'dan gelen haberle sarsıldık. Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakanın Hakkari'nin şehir merkezini Yükeskova'ya taşıması ile ilgili açıklamaları hepimizi derinden üzmüştür. 30 yıllık çatışma sürecinde son derece yoksul olan Hakkari halkımız, sadece kamu harcamalarıyla ayakta durmuş. Eğer bu kaynaklar Yüksekova'ya aktarılırsa Hakkari tümden yoksullaşacak. 80 yılık bir il geçmişi olan Hakkari'nin ilçe konumuna düşmesine karşıyız' dedi.

"Satılık şehir Hakkari"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 500 kişi Hakkari Valiliği'ne yürüdü. Valilik girişinde önleri polis tarafından kesilen 500 kişi adına 20 kişilik bir heyet Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile görüşüp konuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Bu arada şehrin işlek noktalarına 'Satılık Şehir Hakkari' pankartları asıldığı görüldü.

Behçet Dalmaz / DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alegori Dobiş

Biz ziniski'yi zararına satıyoruz

nebusimdi

99 depreminden sonra da Adapazarı'nı taşımayı planlamışlardı, ama gel gör ki değişen bir şey yok. Şehirler öyle planlamayla falan taşınamıyor. Siyasetçilerin... Devamını Gör