Görüş Bildir
Haberler
Haftalık Düşüş Hızlandı: Dolar/TL 5.70'in Altına Geriledi

Haftalık Düşüş Hızlandı: Dolar/TL 5.70'in Altına Geriledi

FreiGeist
04.09.2019 - 12:06 Son Güncelleme: 04.09.2019 - 12:41

Dolar/TL dün başlayan düşüş eğilimini bugün de sürdürüyor. Dün açıklanan ağustos ayı enflasyon verileri sonrası 5.72'e gerileyen kur, 20 Ağustos'tan beri ilk kez 5.70'in altına geriledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftanın 3. işlem gününde kendi grubundan pozitif ayrışan TL’deki yükseliş devam ediyor. Günün ilk yarısında dolar/TL 5,65 seviyesini gördü.

Haftanın 3. işlem gününde kendi grubundan pozitif ayrışan TL’deki yükseliş devam ediyor. Günün ilk yarısında dolar/TL 5,65 seviyesini gördü.

Kur bu sabah da düşüşünü sürdürerek 5.6592'ye kadar geriledi. Dolar'TL'nin haftalık düşüşü yüzde 3’ü aşarken euro/TL de 6,22 oldu.

Uzman görüşü: "Bu pozitif ayrışma devam edebilir"

Uzman görüşü: "Bu pozitif ayrışma devam edebilir"

Bloomberg HT'ye konuşan QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu, TL'deki pozitif ayrışmanın devam edebileceğini belirterek '5.80 - 5.95'in aşağı yönlü kırılmasıyla düşüş ivme kazandı. İlk aşamada 5.65'lere doğru eğilim devam edebilir. TL'de geçen süredeki negatif ayrışma şu anda telafi ediliyor dolayısıyla bu pozitif ayrışma devam edebilir' yorumunu yaptı.

Enflasyondaki düşüş, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine bu ay da devam edeceği beklentisini güçlendirdi. 

Standard Chartered Ekonomisti Carla Slim Merkez Bankası'ndan 225 baz puanlık faiz indirimi beklediklerini belirterek 'Enflasyonun beklentinin altında kalması Merkez Bankası'nın 12 Eylül toplantısında indirim döngüsünü sürdürmek için alan yaratıyor' ifadelerini kullandı.

Hafta başında 2. Çeyrek GSYİH rakamları açıklanmış, Türkiye ekonomisi yüzde 1,5 ile beklentilerden az daralmıştı.

Dün açıklanan TÜFE rakamları aylık yüzde 0,86 artış olmasına karşın yıllık bazda yüzde 15,01’e gerilemiş ve son bir yılın en düşük seviyesine inmişti.

Enflasyon verisi öncesinde küresel piyasalar odaklı bir seyir izleyen dolar/TL'de ticaret savaşları baskısı gözleniyordu. 

Dün güne 5.83 civarında başlayan, veri öncesi 5.8170 seviyesinde işlem gören dolar/TL 5.7215'e kadar geriledi ve yüzde 1'in üzerinde değer kazancı ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi.

Dünya, Investing ve Bloomberg HT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barkın Çetin

MB yıl sonu tahmini bile 6.20 idi. Bu en iyimser tablo. Yıl sonu 6.20'nin üzerinde kapatacağı çok açık. Üretmeyen bir ülkede paranın değer kazanmasını bekley... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bunun gerçekten açıklanan el yapımı enflasyon verisiyle ilgili olduğuna inanmak saflıktır. Hükümet milletin bankalar aracılığıyla alıp merkez bankasına emane... Devamını Gör

Fevzi Çakmak

Hep keriz silkeleme vb. laflar duyuyorum, ekonomi piyasasını takip etmeyen insanlar döviz alıp satarsa keriz yerine konmaya müsaittir. Bu arada, FED faiz ind... Devamını Gör

serhat akşahin

Eminim senin kadar içli dışlı dğeilim ancak kaba saba tabir ile şunu söyleyeyyim. Türkiyenin ekonomik faydasına hiç bir gelişme olmayacağına eminim.