Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bu Akşam Başlıyor: Nereler Açık, Ulaşım Nasıl Olacak? İşte Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bu Akşam Başlıyor: Nereler Açık, Ulaşım Nasıl Olacak? İşte Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar

R.G.
04.12.2020 - 10:32

Hafta sonu yasağı bu akşam 21.00 itibariyle başlıyor. Çoğu vatandaş ise cumartesi ve pazar gününü kapsayan yasakların tam olarak neler olduğunu merak ediyor. Market, bakkal, kasap, kuruyemişçiler ve manavlar saat 10.00-17.00 arası açık olacak ayrıca gazete bayileri de satış yapacak. İşte hafta sonu yasaklarıyla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırınlar kapanmayacak

Fırınlar kapanmayacak

Hürriyet'in haberine göre yasağın uygulanacağı hafta sonu ekmek fırınları-unlu mamul ruh satlı işyerleri ile bu işyerlerinin ekmek satan bayileri hizmet verecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek. Ama daha önceki yasaklarda olduğu gibi ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında satış yapılmayacak.

Lokantalar paket servis

Lokantalar paket servis

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakiler hariç, zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için, araç kullanmamak şartıyla, ikâmetlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve fırına gidip gelebilecek. Bayilerden gazetelerini alabilecek.

Lokanta ve restoranlar, 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Seyahat toplu ulaşımla

Seyahat toplu ulaşımla

Şehirlerarası seyahatler ise ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi) ile yapılabilecek. Özel araçla şehirlerarası seyahat, izne tabi olacak.

Farklı mazereti bulunan kişiler toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığı’na ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik-kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

İşiyle ilgili nedenini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon koduyla ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Ganyan, İddia ve Milli Piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul etmeksizin sadece kupon-ganyan yatırma işlemi yapılacak.

Kimler dışarı çıkabilecek?

Kimler dışarı çıkabilecek?

Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları.

Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi ‘özel gereksinimi’ olanlar ile bunların veli-vasi veya refakatçileri.

Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla).

Seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve bu müsabakalardaki diğer görevliler.

İnşaat alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlarda çalışanlar.

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olan kişiler, doktor raporu ile sevk olan ve-veya daha önceden alınmış doktor randevusu-kontrolü olanlar.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişi).

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve ikâmet ettiği yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler).

İbadethanelerdeki din görevlileri, cemevlerinde görevli olanlar.

Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri ile bu yerlerin görevlileri, gönüllü çalışanları.

Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar, ikametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Erdinç

özel araçlardaki insanlar birbirine bulaştırabilir tabi doğru. Otobüsün içindeki herkes aynı hanede yaşıyor zaten, o yüzden tehlikeli degil.

Pasif Kullanıcı

ben hafta sonu gezmek istiyorum yaaa :(( neyse artık markete eczaneye çıktık dicez

Kzlt

Aşıların tamsa sen çık ya ne olacak sanki.

Pasif Kullanıcı

tiner stoklayim moruk yine her yer yasak.Zaten dilendigimiz 1 lira para aq.Tiner olmus 15tl azar azar cekiyorum.Onceden ne guzeldi Patex koklardim bir ara ku... Devamını Gör