Görüş Bildir
Haberler
Ümraniye’de 15 Boa ve Piton Yılanı ile 1 Adet Sakallı Ejdere El Konuldu

Ümraniye’de 15 Boa ve Piton Yılanı ile 1 Adet Sakallı Ejdere El Konuldu

Batuhan
04.12.2020 - 09:46

İstanbul Ümraniye'de, ülkeye yasa dışı yollardan sokulan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan 15 boa ve piton yılanı ile 1 adet sakallı ejdere el konuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, 1. Bölge Müdürlüğü ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak denetim yaptığını açıkladı.

Ümraniye'deki iki adreste ülkeye yasa dışı yollardan sokulan ve nesli tükenme tehlikesinde olan piton ve boa yılanlarının üretimi ile ticaretinin yapıldığı tespit edildi.

16 bin TL idari para cezası uygulandı

16 bin TL idari para cezası uygulandı

Denetimde, damızlık olarak üretimde kullanılan 9 adet yetişkin ve 6 adet yavru olmak üzere 15 adet boa ve piton yılanı ile 1 adet sakallı ejdere el konuldu. El konulan hayvanlar, hayvanat bahçesinde yaşamını sürdürecek.

Uygunsuz şartlar nedeniyle öldüğü düşünülen 2 adet boa yılanı da bulundu. İlgili şahsa toplamda 16 bin TL idari para cezası uygulandı.

Fahrettin Ulu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya illerinde gerek Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yaban hayvanı bulundurma, gerekse CİTES kapsamında yasa dışı üretim, bulundurma ve ticareti yapılan bu hayvanların korunması ve yaşaması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ticari bir değeri yok bence hepsini toplasan sadece 1 çanta yada 1 aykkabı çıkar yada çıkmaz 👎👎