Görüş Bildir
Haberler
Hacker'lar Domino's Pizza'dan Fidye İstiyor

Hacker'lar Domino's Pizza'dan Fidye İstiyor

Batuhan
17.06.2014 - 10:47

Hacker'lar Domino's Pizza'dan Fidye İstiyor

Hacker grubu Rex Mundi, Domino's Pizza müşterilerine ait verileri ele geçirdiklerini duyurdu, verileri kullanmamak için 30 bin Euro fidye istedi.

Anonymous ile bağlantısı bulunan siber korsan örgütlerinden Rex Mundi, 600 binden fazla Domino's Pizza müşterisine ait verileri ele geçirdiklerini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan örgüt, şirketin sunucularına sızarak elde ettikleri verileri açıklama tehdidinde bulunarak, Domino's Pizza'dan 30 bin Euro istedi.

Twitter, siber saldırının duyurulduğu @RexMundi_Anon hesabını kapattı.

Örgüt, ilk olarak üç gün önce yaptıkları açıklamada, 'Domino's Pizza'nın aynı veri tabanını kullanan Fransa ve Belçika sunucularını hack'lediklerini ve birçok önemli bilgiye ulaştıklarını' duyurdu.

Rex Mundi, şifreler de dahil olmak üzere Fransa'da 592 bin, Belçika'da ise 58 bin müşterinin bilgilerini ellerinde bulundurduklarını, bilgiler arasında adres, telefon numaraları, şifreler ve teslimat bilgileri bulunduğunu belirtti.

Domino's Pizza Fransa, sunucuların hack'lendiğini doğrularken, Domino's Hollanda başkanı Andre ten Wolde ise 'sunucularında teknik sorun yaşandığını' açıkladı. Wolde, fidye ödemeyeceklerini söylerken, çalınan bilgiler arasında finansal bilgiler olmadığını savundu.

Rex Mundi, fidyenin ödenmemesi halinde bugün içinde ellerindeki bilgileri açıklayacağı tehdidinde bulundu.

Kaynak: Independent

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hac...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0