Görüş Bildir
Haberler
Güvenlik Toplantısında Ana Gündem Maddesi: Terörle Mücadele

Güvenlik Toplantısında Ana Gündem Maddesi: Terörle Mücadele

Onedio Medya
31.12.2015 - 11:55 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 16:07

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'ndeki toplantı sona erdi. Toplantıda, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin yürüttüğü faaliyetler ve tedbirlerin ele alındığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen toplantı, yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Terörle mücadele ve sınırdaki durum ele alındı

Terörle mücadele ve sınırdaki durum ele alındı

Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada terörden olumsuz etkilenen vatandaşların güvenlik, huzur ve esenliğinin azami şekilde korunması ve sürdürülmesi bakımından başta sağlık, eğitim, kentsel altyapı, çevre ve ulaşım olmak üzere tüm alanlarda yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler gözden geçirildi. Toplantıda ayrıca Suriye ve Irak'taki güvenlik durumu ve ülkemize yönelik riskler değerlendirildi. Hükümetin; ülke ve milletin güvenlik ve refahı için terörizmle mücadeleyi en kapsamlı biçimde sürdürmeye kararlı olacağı vurgulandı.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş,  İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Ahmet Muhtar Gün ve Ümit Yalçın, Başbakan başdanışmanları Kemal Ökem, Hatem Ete ve Ali Sarıkaya ile Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Bilal Durdalı katıldı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0