Görüş Bildir
Haberler
"Güvenlik Nedeniyle Avusturya ve Almanya Ekipleri Ara Verdi" İddiası

"Güvenlik Nedeniyle Avusturya ve Almanya Ekipleri Ara Verdi" İddiası

Abdullah Demir
12.02.2023 - 06:12 Son Güncelleme: 12.02.2023 - 06:15

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından enkaz altında kalanları arama ve kurtarmaya katılan Avusturya ve Almanya ekiplerinin 'şiddet' olaylarını neden göstererek çalışmalarına ara verdiği ileri sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle"

"Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle"

T24'ün haberine göre; Avusturya Silahlı Kuvvetlerinden Yarbay Pierre Kugelweis, “Türkiye'de gruplar arasında artan bir saldırganlık var. Bu tür olaylar hayat kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyecektir' diye konuştu.

'Biz Avusturyalılara yönelik bir saldırı olmadı. Hepimiz iyiyiz. Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle' diyen Kugelweis, arama kurtarma çalışmalarını geçici olarak durdurduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği Resmi Twitter Hesabı'ndan açıklama yaptı

Açıklamada, 'Türkiye'deki Avusturyalı kurtarma ekibinin operasyonlarını durdurmak zorunda kaldığına ilişkin haberler hakkında: Büyükelçiliğimiz ekibin çalışmalarını takip etmekte olup aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır. Avusturyalı kurtarma ekibinin şu anda herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. İnternet ve telefon bağlantısıyla ilgili genel sorunlar mevcuttur. Operasyonlara devam edebilmek için güvenli bir konumda AB yetkililerinden talimat beklemektedirler' denildi.

"Alman ekipleri de ara verdi"

"Alman ekipleri de ara verdi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Deutsche Welle'den Elmas Topçu, Avusturya kurtarma ekiplerinden sonra Hatay'daki Alman kurtarma ekiplerinin de güvenlik nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini duyurdu. Avusturya ekiplerinin tekrar göreve başladığını da paylaşan Topçu, çalışmalara başlamak için Alman ekibinin AFAD'dan haber beklediğini de belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
21
11
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahandra Aha

halk iliananilmaz ofkeli bolgeye kurtarmaua giden bi arkadasim da birakmak zorunda kaldi aileler nerdeyse rehin aliyormus kurtarsinlar diye ..Ki haklilar her... Devamını Gör

aorhan

bir çok yere yazdım zaten yine yazıyorum. ilk andan itibaren ordu kışladan cikmaliydi. kim ne derse desin

tc Elif

Şükür bugün de utanarak uyandık 😡