Görüş Bildir
Haberler
Gürsel Tekin: 'Şah' Değil 'Mat' Operasyonu

Gürsel Tekin: 'Şah' Değil 'Mat' Operasyonu

Onedio Medya
22.02.2015 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi.

Basın toplantısı düzenleyen CHP'li Gürsel Tekin, Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tekin, 'Çok üzücü bir olay. Allah’tan rahmet diliyorum' dedi.

Tekin, Süleyman Şah Türbesi’nden nakil için yapılan operasyonu değerlendirdi. Operasyonun 'şah operasyonu' değil 'mat operasyonu' olduğunu belirten Tekin, “Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. İlk kez 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarımızı, savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Şimdi bunu allamaya, pullamaya çalışıyorlar.” dedi.

15-20 gün önce Şanlıurfa’da yaptığı açıklamayı hatırlatan Tekin, “Dün maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum. Şah Operasyonu değil mat operasyonu olmuştur. Şah Türbesi Operasyonu, Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. İlk kez 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarımızı, savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Şimdi bunu allamaya, pullamaya çalışıyorlar. ‘Biz küresel dünyanın bir parçasıyız. Ortadoğu’yu dizayn edeceğiz.’ Yapmayın, etmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi çok ciddi çaba sarf etti. Özellikle Ortadoğu coğrafyasında belli ülkelerle görüşmeye gittik. Bu görüşmeler sonrasında hazırlamış olduğumuz raporları geçmişin Dışişleri Bakanı, bugünün Başbakanı’na gönderildi. Maalesef bu önlemlerin hiç biri alınmadı. Bu, sadece bugüne mahsus değil.” ifadelerini kullandı.

“DÜN SİZİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİĞİNİZ PYD’NIN KONTROLÜNDE BU OPERASYONU YAPTINIZ”

Siyasetçilerin dış politika konusunda söyleyeceklerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Tekin, “Her cümlenin çok ciddi bir anlam ifade edeceğini bilmeniz lazım. Atarsınız, iç politikada yaparsınız bunu ama dış politikada bunu yaparsanız bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Kobani meselesinde, terör örgütü ile vatandaşların karşı karşıya kaldığı bir ortamda çıktı dedik iki eski başbakan; PKK nasıl terör örgütü ise PYD’de de terör örgütüdür. Dün sizin terör örgütü dediğiniz PYD’nın kontrolünde bu operasyonu yaptınız. Böyle bir Türkiye olabilir mi? Onu söylemeyeceksiniz ya da bunu yapmayacaksınız. Ne yazık ki gelmiş olduğumuz durum çok vahim, kabul edilecek bir durum değildir.” şeklinde konuştu.

“CHP İKTİDARINDA BU MESELELERİN HİÇBİRİSİ OLMAZDI”

Tekin, basın toplantısı ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Tekin, bir gazetecinin, ‘Suriye politikası noktasında, CHP iktidarda olsa ne yapardı?” sorusuna Tekin, “CHP iktidarında bu meselelerin hiçbirisi olmazdı.” şeklinde cevap verdi.

Tekin, ayrıca, “CHP iktidarında 6 ay içerisinde Ortadoğu coğrafyası, özellikle komşu ülkelerimizle bu sorunlar barış ile sonuçlandırılacaktır. Ortadoğu’nun Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Türkiye, barış konusunda öncü ülke olacaktır.” diye ifade etti.

DHA - CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0