Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Toplumunda İnsanları İlişkiden Soğutan 8 Neden

etiket Günümüz Toplumunda İnsanları İlişkiden Soğutan 8 Neden

luna
08.09.2021 - 21:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlişkide duyguların körelmesi, sürekli hesap vermek zorunda kalmak gibi pek çok olumsuzluklar yaşanabiliyor. Tabii günümüzde de böyle olumsuzluklar kişileri ilişkiden soğutuyor. Bakalım bu soğutan nedenler neymiş?

1. Aldatılmanın yaygınlaşması

1. Aldatılmanın yaygınlaşması

Genellikle insanlar ilişkide oldukları insanların başka bireylerle cinsel veya açık bir ilişkide bulunmasını istemiyor. Böyle durumlarla karşı karşıya kalan insanlar da birliktelik yaşayacağı kişilere karşı güvensizlik duyuyor ve bu da insanları tekrar ilişkiye girmekten soğutabiliyor.

2. Kısıtlamaların olması

2. Kısıtlamaların olması

Kim giydiği, taktığı, konuştuğu şeylerin kısıtlanmasını ister ki? Büyük çoğunluğun hayır dediğini duyabiliyoruz. Çünkü bazı insanlar sırf bu yüzden ilişkilerini sonlandırabiliyor. 

Popüler bir söz vardır ki: ' Herkesin hayatına kimse karışamaz!'

3. Aşırı kıskançlık yapılması

Haberlerde birçok defa gündem konusu olmuş bu kıskançlık olgusu gerçekten bazı ilişkilerin püsküllü belası. Sevgilisini kendinden bile kıskanan kişiler var! Bu gibi kişilerin olması gerçekten insanların ilişkiye olan bakışına zarar verebiliyor.

4. Maddiyatın ilişkinin önüne geçmesi

4. Maddiyatın ilişkinin önüne geçmesi

Kendine bir cüzdan gibi davranılması insanları duygusal bir ilişkiden çok maddi bir ilişki yaşıyormuş gibi hissettirebilir. Bu da kişinin kendisini banka gibi görüldüğünü düşündürebilir. E biraz da haklı gibi sanki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Birden çok flörtün olması

Bir de bakıyorsunuz ki sizin dışınızda flörtöz bir şekilde yapılan yazışmalar, konuşmalar, randevulaşmalar var. Bunları görünce ne yaşadığını şaşırabiliyor ve yaşanılan ilişkiden soğuyabiliyor insan. Doğal olarak!

6. Özensiz davranış

6. Özensiz davranış

İnsanlar ilişkide olduğu partnerlerinden sevdiği, hoşlanmadığı şeylerin dikkate alınmasını ve ona göre davranışlarda bulunmalarını isteyebilir. 

Bu gibi saygı ve özen gösterilmesi istenen davranışlar olmadığında ise insanlar ilişkide olduğu kişilerden uzaklaşabiliyor.

7. Darlamak/Usandırmak

Her dakika 'Beni seviyor musun?', 'Beni özlüyor musun?' 'Beni güzel/ yakışıklı buluyor musun?', 'Niye oraya baktın, bir şey mi gördün?' gibi cümlelere maruz kalan insanlar var. Bu gibi durumlar insanların ilişkilerinden usandıran bir potansiyele sahip olabiliyor.

8. Her şeyle kıyaslamak

8. Her şeyle kıyaslamak

Bazı kişiler ilişkide bulunduğu insanları eski sevgililerin davranışıyla, fiziksel ve karakteristik özellikleriyle sürekli bir karşılaştırma halinde oluyor.

Haliyle yerde duran otla kıyaslanabilmek gerçekten insanları yaşadığı ilişkiden bıkmasına neden olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
2
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın